Keystone logo
Ubiquity University

Ubiquity University

Ubiquity University

pengenalan

Jenis Pendidikan Sepenuhnya Baru: Pendekatan Ubiquity

TS Eliot yang bertanya:

 • Di manakah maklumat dalam data?
 • Di manakah pengetahuan dalam maklumat?
 • Di manakah hikmah dalam pengetahuan?

Sekiranya anda memikirkan pengalaman anda sebelum ini di kebanyakan sekolah konvensional, anda mungkin dididik untuk menghafal maklumat dan menyatakan diri anda secara analitis dalam ujian dan makalah. Dari sudut pandangan kami, ini penting, tetapi tidak mencukupi untuk pembelajaran sebenar. Penekanan konvensional dan hampir eksklusif pada ketegasan intelektual hanyalah satu hujung dari kontinum yang merupakan pendidikan sebenar.

kebijaksanaan

Kami percaya bahawa pembelajaran sejati juga memerlukan dimensi dalaman. Ia memerlukan penekanan pada badan, hati, dan jiwa seperti pada minda. Ketika bidang-bidang ini bergabung dengan lancar, pendidikan dapat dilihat sebagai pembelajaran. Ini adalah ketika pendidikan menjadi kebijaksanaan alt = ".

Di Ubiquity, kami percaya bahawa mengejar kebijaksanaan alt = "adalah untuk hidup dalam persoalan dan dengan demikian selalu terbuka untuk transformasi peribadi. Pengertian Sokratik tentang 'kebenaran yang dikejar' ini adalah landasan dan asas dari semua yang kita perjuangkan, dan terletak pada inti dari semua program, kursus dan acara kami. Bagi pelajar kami, alt = "kebijaksanaan lebih merupakan cara hidup daripada usaha intelektual yang gersang. Pencarian alt = "kebijaksanaan ini membawa kepada metamorfosis jiwa, hati, fikiran, tubuh, dan jiwa yang semakin mendalam.

Bagi setiap pelajar kami, matlamat kami adalah untuk menjadi pemangkin pertumbuhan dan perkembangan peribadi dan profesional. Pendekatan spektrum penuh kami menghidupkan pelajar multi-deria dengan menggabungkan pendidikan terbaik dalam talian, digabungkan dengan teknologi rangkaian sosial terkini, dan diselitkan dengan pertemuan intelektual, kreatif dan ritual secara langsung. Pathways penyertaan ini sangat mendalam dan pelbagai dimensi.

Pembelajaran transformasional spektrum penuh ini membina komuniti yang berdaya tahan dan memupuk keupayaan untuk bekerjasama dan koheren.

Adakah Ubiquity University sesuai untuk anda?

Bagaimana anda mengembangkannya secara peribadi, hadiah apa yang anda bawa ke dunia, dan seberapa berkesan anda membawa hadiah ini kepada masyarakat anda, semuanya penting untuk bagaimana masa depan kolektif kita akan terungkap. Sekiranya anda tahu bahawa anda berada di sini untuk membantu menghasilkan dunia baru, jika anda berminat untuk memupuk hadiah anda di dalam komuniti pembelajaran yang berfikiran terbuka dan pelbagai, jika anda termotivasi oleh kehidupan yang dipimpin oleh pertanyaan dan penerokaan misteri, maka Ubiquity mungkin sesuai untuk anda.

Kami adalah komuniti pelajar yang pelbagai dan global. Sebilangan besar daripada kita adalah usahawan kreatif, pencari muda dan profesional dewasa yang ingin menempatkan diri mereka dalam konteks kehidupan dan pembelajaran yang lebih besar. Program kami membantu pelajar kami melampaui batasan pemahaman dan tingkah laku konvensional dan menuju kehidupan yang lebih sahih. Pembelajaran kami Pathways memberikan peluang unik untuk memperdalam pertumbuhan rohani dan pengembangan peribadi anda dalam rangka kajian akademik. Di Ubiquity, anda boleh melakukan transformasi rohani dan peribadi dan memperoleh ijazah pada masa yang sama.

kajian kebijaksanaan phd

Keadaan mungkin bagi anda sekiranya:

 • Anda telah atau pernah mempunyai kerjaya yang berjaya, tetapi merasakan bahawa hidup anda tidak mempunyai makna yang sebenarnya
 • Anda sudah berada di jalan spiritual tetapi mencari bimbingan serta pembelajaran yang lebih ketat dan mendalam
 • Anda mencari pendekatan bersepadu akademik untuk transformasi peribadi dan profesional
 • Anda mementingkan gambaran besar dan ingin meneroka kemungkinan perubahan pada tahap yang lebih mendalam.
 • Anda komited untuk belajar sepanjang hayat dalam berdialog dengan rakan pencari - sebagai proses, bukan titik akhir.
 • Anda mempunyai hadiah untuk dikongsi bahawa dunia akan lebih mudah diterima jika anda mendapat kepercayaan.
 • Anda ingin menggabungkan aspek dalaman dan luaran keberadaan anda.

Ubiquity University menawarkan anda peluang untuk:

 • Buka sepenuhnya potensi anda
 • Jalani kehidupan yang lebih sahih dan bermakna
 • Menciptakan semula diri anda
 • Tuntut kekuatan anda
 • Ketahui harga diri anda
 • Jadilah sebahagian daripada komuniti yang memelihara dan menyokong
 • Ubah dunia menjadi lebih baik

sekolah kebijaksanaan

Lokasi

 • USA Online

  The Wisdom School 10400 W. Overland Rd #302 Boise, Idaho

Soalan