Keystone logo
The University of Texas at Dallas Doktor Falsafah dalam Hal Ehwal Awam
The University of Texas at Dallas

Doktor Falsafah dalam Hal Ehwal Awam

Richardson, Amerika Syarikat

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Aug 2024

USD 18,276 / per semester

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Ph.D. dalam program Hal Ehwal Awam adalah ijazah yang ketat dan berorientasikan penyelidikan yang ditawarkan melalui Pusat Pengajian Sains Ekonomi, Politik dan Dasar.

Kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh dalam program kedoktoran Hal Ehwal Awam akan membolehkan pelajar berinteraksi antara tradisi pengurusan awam, dasar awam, dan organisasi sambil memberikan teori dan penghayatan praktikal yang kuat untuk cabaran mengekalkan dan membangun institusi pemerintahan dan budaya sivik dalam dunia demokratik yang kompleks.

Misi

Misi Ph.D. dalam program Hal Ehwal Awam adalah untuk mempersiapkan pelajar untuk kerjaya yang berorientasikan penyelidikan di akademik, analisis dasar, dan jawatan pengurusan eksekutif awam / bukan untung. Kurikulum teras yang ketat memberikan latihan konsep dan teori yang maju dalam bidang utama pentadbiran dan pengurusan awam, termasuk pengurusan sumber manusia, pengurusan bukan untung, dasar awam, kewangan kerajaan, kepemimpinan, dan teori organisasi.

Objektif

Melalui program pengajaran, penyelidikan, dan bimbingan yang dipandu fakulti, pelajar dalam program kedoktoran Hal Ehwal Awam mengembangkan pemahaman yang tegas mengenai tradisi intelektual luas mengenai pentadbiran awam dan bidang yang berkaitan. Falsafah panduan tahap ini adalah bahawa "urusan awam" melibatkan lebih daripada sekadar fungsi pentadbiran, pelaksanaan dasar, atau analisis dasar kuantitatif. Sebaliknya, pendidikan kedoktoran dalam urusan awam memerlukan antara muka antara tradisi pengurusan awam, dasar awam, dan teori organisasi dengan penghayatan praktikal untuk cabaran mempertahankan dan membangun institusi pemerintahan dan budaya sivik dalam masyarakat yang demokratik yang kompleks.

Ph.D. dalam Hal Ehwal Awam bermula sebagai program kohort di mana kemasukan pelajar tetap bersama melalui penyelesaian kurikulum teras dan peperiksaan kelayakan. Struktur ini menghasilkan pengalaman bersama yang memperkayakan pembelajaran dan penyelidikan pelajar.

Komitmen Fakulti

Fakulti Ph.D. program dalam Hal Ehwal Awam komited untuk membantu pelajar dalam memenuhi satu set tujuan pendidikan dan penyelidikan yang jelas dan spesifik. Objektif khusus untuk semua lulusan Ph.D. dalam program Hal Ehwal Awam adalah untuk:

  • Menunjukkan Pengetahuan Komprehensif. Pelajar akan menunjukkan pengetahuan mereka dalam bidang teras pentadbiran dan pengurusan awam, termasuk asas teori pentadbiran awam, dasar awam, teori organisasi, penganggaran, dan kewangan kerajaan, dan modal insan.
  • Memahami dan Mengaplikasikan Teori dan Proses Pemerolehan Pengetahuan. Pelajar akan menunjukkan keakraban dengan teori-teori utama dalam setiap bidang utama pentadbiran dan pengurusan awam dan akan menerapkan pengetahuan teori ini dalam pengembangan projek penyelidikan mulai dari tugasan kursus hingga projek penyelidikan disertasi mereka.
  • Menghasilkan Manuskrip dan Penerbitan Cendekiawan. Pelajar, sebagai sarjana, akan mempunyai kemampuan untuk menjalankan projek penyelidikan yang menggunakan metodologi canggih untuk menghasilkan manuskrip ilmiah yang layak diterbitkan dalam jurnal di lapangan.
  • Kembangkan, Hadirkan, dan Pertahankan Idea Kompleks. Pelajar akan mempunyai kemampuan untuk mengembangkan, mempersembahkan, dan mempertahankan idea lisan dan penulisan yang kompleks berdasarkan penyelidikan ilmiah yang mendalam.

Kemasukan

Kurikulum

Peluang kerjaya

Kemudahan

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • PhD dalam Pengurusan Awam dan Tadbir Urus
    • Johannesburg, Afrika Selatan