Keystone logo
The University of Texas at Dallas

The University of Texas at Dallas

The University of Texas at Dallas

pengenalan

The University of Texas at Dallas adalah pusat penyelidikan yang meningkat dengan lapan sekolah dan lebih daripada 140 darjah akademik termasuk program peringkat tinggi dalam perniagaan, kejuruteraan, sains, audiologi dan seni, dan teknologi. Komuniti kampus diperkaya oleh komitmen terhadap seni, peluang belajar perkhidmatan, dan program atletik dengan pasukan esports baru. Pelajar UTD, fakulti, kakitangan, dan alumni terus menghadapi cabaran baru, membuktikan bahawa Komet bersinar terang.

Cari UT Dallas

Lihat bagaimana pelajar dipupuk dan diberi inspirasi di UTD

Misi

The University of Texas at Dallas menyediakan Negara dan negara dengan pendidikan dan penyelidikan yang inovatif yang sangat baik.

Universiti bertekad untuk menamatkan warganegara yang berpendidikan tinggi yang pendidikannya telah mempersiapkan mereka untuk kehidupan yang bermanfaat dan kerjaya yang produktif dalam dunia yang sentiasa berubah; untuk terus meningkatkan program pendidikan dan penyelidikan dalam bidang seni dan sains, kejuruteraan, dan pengurusan; dan untuk membantu pengkomersialan modal intelektual yang dihasilkan oleh pelajar, kakitangan, dan fakulti.

Visi dan Matlamat

Di UT Dallas, visi kami adalah untuk menjadi salah satu universiti penyelidikan awam terbaik di negara ini dan salah satu universiti hebat di dunia. Kami berada pada posisi yang ideal untuk mencapai tujuan ini sebagai pemimpin global dalam pendidikan dan penyelidikan sains, perniagaan, dan kejuruteraan yang inovatif dan berkualiti tinggi.

Sebagai presiden, setiap keputusan yang saya buat bertujuan untuk mengembangkan visi ini dan menyokong misi UT Dallas untuk menghasilkan graduan yang bersedia untuk hidup, bekerja, dan kepemimpinan; untuk memajukan program pendidikan dan penyelidikan kami; dan untuk mengubah idea menjadi tindakan yang menguntungkan warga Texas.

Pertumbuhan eksponensial UT Dallas menjadikan kita lintasan untuk mencapai beberapa tujuan utama yang juga akan membantu kita memenuhi visi yang lebih besar.

Kami berhasrat untuk menjadi:

  • Universiti penyelidikan awam peringkat pertama dengan pusat kecemerlangan yang fokus dan bersedia untuk menghadapi cabaran masyarakat global yang cepat berubah dan didorong oleh teknologi.
  • Kekuatan global dalam penyelidikan dan pendidikan lintas disiplin yang inovatif di bidang teknologi, sains, dan pembelajaran yang baru muncul.
  • Pemimpin inovatif baik dalam merangka dan menjawab pertanyaan yang dihadapi oleh perniagaan, pembuat kebijakan, dan masyarakat.
  • Rakan sinergi dengan industri tempatan, pemerintah, dan organisasi budaya serta sekolah, kolej, dan universiti K-12 tempatan.
  • Salah satu universiti yang paling kreatif dan inovatif di negara dan dunia.

UT Dallas dapat mencapai matlamat ini kerana kami adalah universiti muda yang tangkas yang terletak di salah satu kawasan metropolitan terbesar dan paling hebat di negara ini. Pelajar dan tenaga pengajar kami yang berbakat mempunyai banyak manfaat daripada program inovatif, dan mereka dikelilingi oleh perniagaan yang mempunyai rekod kerjasama dengan Universiti. Kami juga disokong oleh kekuatan dan reputasi The University of Texas System, dan kami menikmati peluang kerjasama dengan organisasi saudara kami yang berdekatan, Pusat Perubatan UT Southwestern, dan UT Arlington.

Gabungan fokus, pemuda, kualiti, lokasi, dan kolaborasi menjadikan UT Dallas sebagai calon yang ideal untuk berkembang dari universiti kecil, muda, yang sangat baik menjadi universiti penyelidikan peringkat tinggi yang unggul di negara ini - aset yang sangat diperlukan oleh kawasan Dallas keperluan.

Kita mesti bertindak balas terhadap peluang dan cabaran baru tanpa batasan, meneroka cara baru untuk melibatkan komuniti kita, dan meneruskan matlamat ini, yang akan memperkaya hidup kita semua.

“UT Dallas berbeza dari segi rekaan. Perbezaannya adalah ciri utama kita. Kami adalah sekolah di mana 'bintang rock' melakukan perkara seperti membuat filem animasi, membina robot dan bermain catur. Kami adalah sekolah di mana para pelajar selalu menang di peringkat kebangsaan dalam perbahasan, reka bentuk kejuruteraan, dan persaingan untuk idea perniagaan. Dan UTD adalah rumah kebanggaan atlet pelajar yang baik, lebih daripada sebilangan dari mereka yang telah mencapai status Akademik All-American. Atas sebab-sebab itu dan banyak lagi, pelajar memilih UTD dalam jumlah yang semakin meningkat. "

Dr. Richard C. Benson, Presiden UT Dallas

Kedudukan

Kedudukan & Pencapaian

Carnegie Commission on Higher Education menetapkan UT Dallas sebagai "R1" universiti yang memberikan doktor dengan aktiviti penyelidikan tertinggi. Fakulti ini merangkumi pemenang Nobel serta ahli Akademi Sains Nasional dan Akademi Kejuruteraan Nasional.

# 2

# 1

7 Tahun

Universiti kedoktoran awam yang paling pesat berkembang di negara ini menurut The Chronicle of Higher Education Universiti awam bernilai terbaik di Texas dalam senarai Forbes Kolej Nilai Terbaik Amerika Dinamakan Kolej Nilai Terbaik oleh The Princeton Review

67%

544

$ 1 + Bilion

Daripada senior UT Dallas lulus tanpa hutang pelajar pada tahun 2017 berbanding Texas pada 45% dan rata-rata AS 35% Cendekiawan Merit Nasional mendaftar, termasuk 172 mahasiswa baru pada musim gugur 2018 Dalam pembangunan dan 4 juta kaki persegi baru atau diubahsuai telah ditambahkan dalam dekad yang lalu

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

  • Richardson

    800 W. Campbell Road, 75080-3021, Richardson

    Soalan