Keystone logo
The Cyprus Institute Ph.D. dalam Sains Tenaga, Alam Sekitar dan Atmosfera
The Cyprus Institute

Ph.D. dalam Sains Tenaga, Alam Sekitar dan Atmosfera

Nicosia, Cyprus

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 258 / per credit *

Di kampus

* per ECTS. The Cyprus Institute menawarkan biasiswa penuh atau separa kepada pelajar cemerlang untuk menampung yuran pengajian dan lain-lain dan / atau perbelanjaan hidup

pengenalan

Program ini mempromosikan kecemerlangan penyelidikan dan mendidik pelajar mengenai perbatasan saintifik dan metodologi maju di barisan hadapan isu-isu yang saling berkaitan yang berkaitan dengan Sains Iklim dan Atmosfera, Tenaga, Hidrologi, Lingkungan Terbina Lestari, dan Dasar Lestari.

Program ini merangkumi penyelidikan asas dan pengembangan teknologi dan inovasi. Perhatian khusus diberikan kepada latar belakang wilayah EMME (Timur Tengah dan Timur Tengah) dalam konteks perubahan iklim global, menangani dampak dan kemungkinan strategi mitigasi dan adaptasi.

Kurikulum termasuk mata pelajaran wajib yang bertujuan untuk membina asas yang sama dalam kalangan pelajar dari disiplin yang berbeza dan beberapa elektif yang memberikan pandangan tentang pelbagai topik penting yang lebih khusus. Program ini ditawarkan oleh Institut secara keseluruhan, tetapi ia berpusat di sekitar aktiviti Penyelidikan dan Inovasi dua daripada empat Pusat Penyelidikannya; Pusat Penyelidikan Iklim dan Atmosfera (CARE-C) dan Pusat Penyelidikan Tenaga, Alam Sekitar dan Air (EEWRC) kedua-duanya merupakan pusat yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang menangani isu saintifik dan teknologi antara disiplin penting mengenai masalah serantau yang mempunyai kepentingan global. Oleh itu, program ini akan mendapat manfaat daripada penyertaan EEWRC dan CARE-C dalam Infrastruktur Penyelidikan Eropah yang besar seperti EU-ACTRIS (mengenai pemerhatian atmosfera berkaitan iklim) dan EU-SOLARIS (mengenai teknologi Terma Suria Pekat). Ia menawarkan pendedahan antarabangsa melalui penyertaan aktif pakar terkemuka dunia daripada institusi penyelidikan terkemuka yang bekerjasama seperti Institut Kimia Max Planck (Jerman), Balai Cerap Kebangsaan Athens (Greece), Suruhanjaya Tenaga Atom (CEA, Perancis), dan universiti serantau seperti sebagai Universiti Kebangsaan dan Kapodistrian Athens (Greece) dan Universiti Saint Joseph of Beirut (Lubnan).

Keutamaan utama program ini adalah untuk mendedahkan pelajar kepada konsep beberapa Matlamat Pembangunan Lestari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNSDG) yang relevan dengan rantau EMME, seperti tindakan iklim, pengurusan air yang mampan, tenaga yang berpatutan dan bersih, bandar lestari dan komuniti. Ia juga akan mendedahkan pelajar kepada spektrum luas keutamaan menegak dan melintang Strategi Pengkhususan Pintar Cyprus (S3Cy), menyediakan pendekatan merentas disiplin yang unik untuk menyelesaikan cabaran masyarakat yang kritikal. Sifat merentas sektor topik menuntut strategi penyelidikan antara disiplin, yang membolehkan Ph.D yang inovatif terutamanya. penyelidikan dan penerbitan berkaliber tinggi.

Ini adalah program unik di Cyprus dan rantau ini, yang bertujuan memberi pelajar pengetahuan ilmiah baru untuk melanjutkan penyelidikan dan kerjaya akademik serta melengkapkan mereka dengan pelbagai bidang praktikal dan praktikal yang boleh dipindahtangankan dan makmal dan kemahiran pemodelan berangka yang akan memberi mereka kelebihan dalam pasaran pekerjaan yang kompetitif di masa depan.

Akreditasi dan Pengiktirafan

Akreditasi

Semua program pengajian yang disediakan oleh The Cyprus Institute Graduate School diakreditasi oleh The Cyprus Agency of Quality Assurance and Accreditation in Higher Education (CYQAA) yang merupakan pihak berkuasa berwibawa yang bertanggungjawab untuk memastikan kualiti pendidikan tinggi di Cyprus. CYQAA memastikan jaminan kualiti dalam pendidikan tinggi di Cyprus berdasarkan Piawaian Eropah. Ia mengikut piawaian dan garis panduan Rangkaian Eropah untuk Jaminan Kualiti (ENQA). Sila rujuk jadual di bawah untuk butiran.

183677_183624_Logoaccreditation.png
Ijazah Penilaian-Tarikh Akreditasi
Ph.D. (Doktor Falsafah) dalam Sains Pengiraan Februari 2021
Ph.D. (Doktor Falsafah) dalam Tenaga, Alam Sekitar, dan Sains Atmosfera Februari 2021
Ph.D. (Doktor Falsafah) dalam Sains dan Teknologi dalam Arkeologi dan Warisan Budaya Jun 2021
MSc (Sarjana Sains) dalam Sains Alam Sekitar
MSc/MPhil (Sarjana atau Sains/Sarjana Falsafah) dalam Sains Alam Sekitar
Oktober 2017
MSc (Sarjana Sains) dalam Simulasi dan Sains Data Jun 2018
MSc (Sarjana Sains) dalam Warisan Budaya Digital Mei 2019

Pengiktirafan

Kitaran Kedua Bologna ---- Program Sarjana ditawarkan untuk mematuhi tahap kitaran kedua Proses Bologna.

Kitaran Ketiga Bologna ---- Ph.D. program ijazah mematuhi darjah kitaran ketiga Proses Bologna.

ECTS ---- CyI menggunakan Sistem Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah (ECTS).

ERASMUS+ ---- CyI telah dianugerahkan Piagam Erasmus untuk Pendidikan Tinggi.

Horizon 2020 ---- CyI menyelaras dua Program Kedoktoran Bersama Eropah Marie Skłodowska-Curie (ITN-EJD). Sehingga kini, CyI ialah satu-satunya Institusi yang menyelaraskan dua daripada 40 projek ITN-EJD yang dibiayai di Eropah sejak 2014. Ini menunjukkan bahawa The Cyprus Institute ialah pusat kecemerlangan Eropah dalam pendidikan dan latihan.

Dwi Ijazah Ijazah Bersama ---- CyI mempunyai perjanjian dengan institusi berprestij dari seluruh dunia untuk menyediakan dwi atau ijazah bersama, seperti Universiti Illinois, Universiti Paris-Saclay, Universiti Lund, Universiti RWTH Aachen, Universiti Wuppertal, Universiti Rom "Tor Vergata," Universiti Ibrani Jerusalem, Universiti Humboldt Berlin (HUB) dan lain-lain.

Kemasukan

Kurikulum

Hasil Program

Biasiswa dan Pembiayaan

Mengenai Sekolah

Soalan