Keystone logo

Tbilisi State Medical University

A logo

pengenalan

Tbilisi State Medical University ( TSMU ) adalah pusat utama pendidikan perubatan tinggi di Georgia, dengan sejarah hampir seratus tahun. Perlu diperhatikan bahawa ribuan lulusan universiti kami meneruskan kerjaya profesional mereka di banyak klinik dan institusi terkemuka di Georgia, Eropah, dan dunia.

Program sarjana, pascasiswazah, pengembangan profesional yang berterusan, program pendidikan Master, kedoktoran, dan vokasional yang lebih tinggi menjadikan TSMU menarik untuk calon pelajar di Georgia dan pelbagai negara di seluruh dunia.

Tbilisi State Medical University adalah anggota penuh dari Kawasan Pendidikan Eropah yang bermaksud penglibatan aktifnya dalam fungsi sistem pendidikan ini, menentukan arah pembangunan dan pelaksanaan, menjalin hubungan ilmiah dan akademik yang bebas dan erat dengan pusat pendidikan, ilmiah, dan klinik di seluruh dunia. Setiap pelajar ketiga di universiti kami adalah pelajar antarabangsa.

Tbilisi State Medical University sangat mementingkan sistem pendidikan yang berpusatkan pelajar berbanding dengan sistem yang berorientasikan guru (tidak bergantung pada masa dan, a priori, berdasarkan andaian bahawa guru besar / guru tahu apa yang hendak diajarkan). Pendekatan berpusatkan pelajar memberi perhatian lebih kepada perancangan kurikulum dan tertumpu pada keperluan pelajar dari segi aktiviti sosial dan kerjaya profesional masa depan mereka.

Lokasi

  • Vazha Pshavela Avenue,33, , Tbilisi

Soalan