Keystone logo
SOAS University of London Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Politik dan Pengajian Antarabangsa
SOAS University of London

Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Politik dan Pengajian Antarabangsa

London, United Kingdom

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 4,670 / per year *

Di kampus

* yuran sepenuh masa setiap tahun akademik: UK / EU £ 4,396; Luar Negeri £ 17,967. Yuran sambilan setiap tahun akademik: UK / EU £ 2,198; Luar Negeri £ 8,984

pengenalan

Mod Kehadiran: Penuh waktu atau Paruh waktu

Jabatan Politik dan Pengajian Antarabangsa menerima pelajar untuk kerja penyelidikan yang membawa kepada PhD. Tujuan utama program PhD adalah untuk melatih para pelajar untuk merekabentuk, menyelidik dan menulis tesis kedoktoran yang berjaya. Mereka yang telah menamatkan kedoktoran akan terbiasa dengan aspek konseptual dan metodologi penyelidikan politik dan berkelayakan sebagai pakar dalam bidang mereka.

Untuk dipertimbangkan untuk masuk ke dalam program PhD, pemohon mesti mempunyai ijazah lanjutan yang baik dalam bidang Politik setara dalam peringkat dan kandungan kepada MSc Jabatan, walaupun aplikasi dari individu dengan darjah yang berkaitan dalam disiplin kognitif juga akan dipertimbangkan. Garis Panduan untuk Cadangan Penyelidikan boleh didapati di sini.

Kemasukan berlaku secara bergulung. Kitaran permohonan dibuka pada bulan November dan ditutup pada 30 Jun untuk kemasukan pada bulan Oktober. Pemohon juga ingin dipertimbangkan untuk mendapatkan biasiswa SOAS atau pelajar ESRC harus merujuk kepada maklumat Biasiswa untuk tarikh akhir.

Blok utama bangunan program PhD adalah hubungan antara pelajar dan penyelia. Pelajar dimasukkan atas dasar kesediaan yang diungkapkan sekurang-kurangnya seorang anggota kakitangan untuk menjadi penyelia utama bagi projek pelajar. Oleh itu, dari kemasukan pelajar dalam program ini, penyelia menganggap tanggungjawab utama untuk memantau dan menyokong kemajuan pelajar ke arah menyelesaikan ijazah tersebut. Setiap pelajar penyelidik juga mempunyai penyelia bersekutu, seorang lagi kakitangan yang mempunyai minat yang rapat di rantau pelajar dan / atau sub-bidang disiplin. Tutor penyelidikan Jabatan mengawasi program PhD dan tersedia untuk membincangkan masalah umum.

Selain itu, pelajar penyelidikan tertanam dalam program latihan berstruktur pada tahun pertama mereka, menghadiri kursus yang berkaitan dengan reka bentuk penyelidikan, teori dan kaedah. Di samping itu, mereka boleh menghadiri kursus MSc yang berkaitan dengan penyelidikan mereka. Pelajar penyelidikan juga digalakkan untuk mengambil bahagian dalam seminar Jabatan, di mana para ulama yang dijemput dari institusi lain memberikan persembahan, dan mereka mempunyai akses kepada banyak seminar dan ceramah lain yang diadakan di seluruh SOAS . Kemudahan latihan bahasa sekolah juga disediakan untuk pelajar membangunkan atau meningkatkan kemahiran bahasa berkaitan penyelidikan. Sejak 2012, pelajar penyelidikan mempunyai akses eksklusif kepada kemudahan dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Sekolah Kedoktoran SOAS .

Kebanyakan pelajar PhD menghabiskan beberapa masa melakukan kerja di kawasan penyelidikan mereka. Jabatan dan Sekolah, melalui pelbagai hubungan mereka dengan individu dan institusi di universiti dan kerajaan Asia, Afrika dan Timur Tengah, memudahkan kerja ini dengan pendanaan peribadi dan perkenalan serta (terbatas).

Jabatan ini biasanya mempunyai sekitar 60 pelajar penyelidikan (tahap MPhil dan PhD) pada satu-satu masa.

Struktur

Program PhD di SOAS mengikuti model tiga tahun, dengan kemungkinan untuk dilanjutkan ke tahun keempat. Program ini terdiri daripada latihan penyelidikan dan kursus pada tahun pertama, selepas itu pelajar mesti lulus peningkatan dari MPhil ke status PhD. Ini diikuti oleh penyelidikan utama / kerja lapangan yang dijalankan pada tahun kedua, dan penulisan (up) tesis mereka pada tahun berikutnya. Pelajar hendaklah berhasrat untuk bersedia untuk diserahkan pada penghujung tahun ketiga dan hendaklah mengemukakan pada penghujung tahun keempat paling terkini.

Latihan Penyelidikan Tahun 1

Pelajar dijangka menaik taraf dari MPhil kepada pelajar PhD dalam tempoh 12 bulan pendaftaran mereka. Kemajuan memerlukan kejayaan program latihan Jabatan yang terdiri daripada kursus Pengenalan kepada Penyelidikan (istilah satu dan dua), Seminar Projek Penyelidikan (terma dua) dan Persidangan Projek Penyelidikan (terma tiga). Pelajar juga berpeluang mengambil kursus dalam kaedah kuantitatif. Paling penting, pelajar akan menghasilkan kertas yang dinaik taraf yang membentuk asas viva, yang mana pelajar harus lulus untuk mendapatkan status Pelajar PhD.

Prosedur Kerja Lapangan

Pelajar yang melakukan kerja lapangan biasanya akan melakukannya pada tahun kedua mereka. Kerja lapangan maksimum tiga istilah biasanya dibenarkan dalam program PhD sepenuh masa. Kerja lapangan lebih daripada 12 bulan perlu diluluskan oleh Dekan Bersekutu untuk Penyelidikan.

Latihan Melebihi Tahun 1

Sepanjang proses reka bentuk penyelidikan, kerja lapangan dan penulisan, pelajar dijangka akan terus berkomunikasi dengan penyelia mereka. Menulis disertasi adalah kerja pelajar sahaja, disokong oleh mesyuarat tetap dengan penyelia dan mengambil bahagian dalam seminar menulis untuk pelajar PhD lanjutan. Jabatan ini sangat menggalakkan para pelajar untuk mengambil bahagian dalam bengkel yang ditawarkan di luar SOAS dan untuk menghadiri dan hadir di persidangan yang dianjurkan oleh persatuan penyelidikan utama dalam bidang (pembiayaan terhad disediakan).

Pengajaran merupakan bahagian penting dalam latihan kedoktoran untuk pelajar PhD menganggap kerjaya akademik. Jabatan ini bertujuan untuk menawarkan Pelajar Penyelidikan yang canggih kemungkinan untuk bekerja sebagai Pembantu Pengajar Siswazah (GTA) pada salah satu kursus yang ditawarkan di Jabatan untuk maksimum dua tahun. Tugas melibatkan pengajaran seminar, memegang jam pejabat, dan menandakan. Pelajar-pelajar penyelidik yang mengambil jawatan GTA dijangka telah menyelesaikan modul latihan GTA yang ditawarkan oleh Direktorat Pembangunan Akademik (ADD), biasanya ditawarkan pada bulan September.

Notis penting

Maklumat di halaman program mencerminkan struktur program yang dimaksudkan terhadap sesi akademik yang diberikan.

Penyelidikan dan Aplikasi Penyelidikan

Kami mengalu-alukan permohonan daripada pelajar-pelajar yang berkelayakan yang memegang Ijazah Sarjana yang baik (atau bersamaan di luar negara) dalam mata pelajaran yang berkaitan untuk ijazah penyelidikan di SOAS . Permohonan hendaklah dikemukakan secara dalam talian.

Adalah penting untuk memohon dengan baik sebelum permulaan tahun akademik di mana anda ingin mendaftar untuk membolehkan kami memproses permohonan anda. Sekiranya anda memohon biasiswa, tarikh akhir yang lebih awal mungkin dikenakan.

Program PhD SOAS adalah kompetitif dan pemohon harus mempunyai rekod pencapaian akademik yang tinggi dan cadangan yang berdaya maju yang akan menyumbang kepada kepentingan penyelidikan Jabatan. Sila ambil perhatian: kami tidak menggalakkan aplikasi spekulatif murni. Permohonan penyelidikan interdisipliner adalah dialu-alukan, tetapi hanya satu permohonan kepada satu Jabatan boleh dikemukakan.

Keperluan Kemasukan Bahasa Inggeris Tanpa Syarat

Pemohon yang memerlukan visa Tier 4 untuk belajar di UK mesti menyediakan sijil Akademik IELTS UKVI dari pusat ujian yang diluluskan UKVI.

Pemohon antarabangsa yang memerlukan Visa Tier-4 untuk belajar di UK

Uji Kemasukan tanpa syarat Kemasukan tanpa syarat dengan sokongan sessional
IELTS (Akademik) 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan 7.0 dalam sub-skor. 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam sub-skor

Pemohon EEA dan EU

Uji Kemasukan tanpa syarat Kemasukan tanpa syarat dengan sokongan sessional
IELTS (Akademik) 7.0 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan 7.0 dalam setiap sub-skor. 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam sub-skor.
TOEFL IBT 105 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 25 dalam sub-skor. 105 keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 22 dalam sub-skor.
ATAU
100 keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 25 secara bertulis dan 22 dalam mata pelajaran lain.
Ujian Pearson Bahasa Inggeris (Akademik) 75 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 70 dalam sub-skor. 70 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 65 dalam sub-skor.

Kemasukan

Kurikulum

Mengenai Sekolah

Soalan