Keystone logo
SOAS University of London Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Kewangan dan Pengurusan
SOAS University of London

Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Kewangan dan Pengurusan

London, United Kingdom

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 4,670 / per year *

Di kampus

* yuran sepenuh masa setiap tahun akademik: UK / EU £ 4,396; Luar Negeri £ 17,967. Yuran sambilan setiap tahun akademik: UK / EU £ 2,198; Luar Negeri £ 8,984

pengenalan

Mod Kehadiran: Penuh waktu atau Paruh waktu


Pelajar siswazah dalam program PhD dalam pengajian Sekolah Kewangan dan Pengurusan ke arah Universiti London PhD.

Untuk dipertimbangkan untuk program PhD dalam kewangan atau pelajar pengurusan mestilah telah menyelesaikan ijazah Sarjana yang baik dalam disiplin yang berkaitan dan dianugerahkan gred tinggi. Mereka juga harus mengemukakan cadangan penyelidikan awal yang menunjukkan kebolehan untuk penyelidikan akademik.

Program PhD sepenuh masa biasanya memerlukan tiga tahun belajar di London.

Topik Penyelidikan

Program PhD Kewangan dan Pengurusan menyediakan penyeliaan dalam beberapa bidang dalam bidang kewangan dan pengurusan. Kami menumpukan pada topik dalam bidang yang sedang diteliti secara aktif oleh ahli fakulti. Pada masa ini, lima bidang utama adalah tadbir urus korporat, kewangan, undang-undang, dasar dan pengurusan awam, dan peraturan (di negara maju dan membangun) dan pembangunan lestari dan perniagaan pertanian.

  • Tadbir urus korporat: kewangan, undang-undang, dan peraturan (di negara maju dan membangun)
  • Kewangan korporat: penentu struktur modal firma
  • Kewangan dan pertumbuhan ekonomi
  • Peraturan kewangan, perbankan pusat dan pengawasan bank
  • Dasar dan pengurusan awam; pengurusan kewangan awam
  • Pengurusan di China; Pengurusan di Jepun; dan Pengurusan di Timur Tengah dan Afrika Utara

Pengadil dan rujukan

Sekiranya anda berada dalam pendidikan dalam tempoh tiga tahun yang lalu, kami akan memerlukan rujukan dari tempat pengajian pascasiswazah paling terkini anda. Kami biasanya memerlukan dua rujukan akademik dari ahli fakulti kanan atau ahli yang berada dalam kedudukan untuk memberi komen mengenai potensi penyelidikan anda.

Jika anda telah keluar dari pendidikan selama tiga tahun atau lebih, kami biasanya akan memerlukan sekurang-kurangnya satu rujukan akademik. Kami juga boleh mempertimbangkan rujukan dari masa sebelumnya atau dari tempat kerja semasa anda tetapi hanya jika ini memberi saranan yang relevan untuk kursus pengajian yang anda gunakan. Rujukan dari ahli keluarga atau rakan tidak boleh diterima.

Struktur

Pelajar dalam program pengajian PhD kursus lanjutan dan menjalankan penyelidikan untuk tesis mereka. Mereka bekerja rapat dengan penyelia mereka dari Sekolah Kewangan dan Pengurusan dan juga dengan ahli fakulti dan pelajar PhD lain.

Tahun Pertama

Tahun pertama program ini melibatkan seminar latihan penyelidikan dan kursus lanjutan. Pada masa yang sama, pelajar bekerja dengan penyelia mereka untuk membangunkan cadangan penyelidikan terperinci, menjalankan peringkat penyelidikan pertama dan menulis beberapa draf bahagian untuk menggariskan hujah-hujah utama tesis.

Latihan penyelidikan di SOAS

SOAS komited untuk memberi sokongan kepada pelajar penyelidikan. Semua pelajar tahun pertama sepenuh masa mengambil satu kursus kaedah penyelidikan dan satu lagi kursus peringkat sarjana, yang boleh di kampus, belajar jarak jauh atau, dengan pengecualian dan tertakluk kepada kebenaran, dari tempat lain di SOAS atau sekolah lain di London University. Para pelajar biasanya akan dijangka menyelesaikan tugasan untuk kursus-kursus ini, gred yang akan dipertimbangkan oleh Jawatankuasa Pengawasan apabila perkembangan status PhD dipertimbangkan.

Kursus tambahan boleh diambil pada tahun pertama atau lebih lama seperti yang disarankan oleh penyelia, termasuk kursus pendek yang ditawarkan oleh Sekolah Doktor. Anda boleh memilih dari pelbagai pilihan kemahiran penyelidikan yang boleh dipindahturunkan: penulisan dan pembentangan penyelidikan, kaedah dan teknik generik untuk pengumpulan dan analisis data, sokongan bahasa, integriti penyelidikan, dan pengajaran akademik. SOAS juga merupakan sebahagian daripada Rangkaian Kemahiran Pasca Siswazah Bloomsbury, berkongsi peluang latihan dengan UCL, Institut Pendidikan, dan LSE. SOAS pelajar SOAS boleh memohon pembiayaan penyelidikan untuk menghadiri persidangan dan kursus khas.

Pelajar dikehendaki membentangkan kerja mereka dan menyertai program Seminar PhD sepanjang tahun. Sebagai tambahan kepada persembahan pelajar, seminar PhD juga merangkumi "Sumbangan Utama untuk Pengurusan dan Kewangan", sebuah forum di mana kakitangan jabatan merumuskan satu artikel perbatasan yang menawarkan pandangan penting dalam bidang penyelidikan lanjutan yang berbeza.

Pelajar PhD juga dijangka menghadiri seminar penyelidikan jabatan.

Selepas kira-kira lapan bulan pengajian sepenuh masa, kemajuan pelajar dinilai oleh jawatankuasa peningkatan dan pelajar berjaya melanjutkan pelajaran ke tahun kedua.

Tahun Kedua

Pada tahun kedua mereka, pelajar sepenuh masa menjalankan penyelidikan terperinci yang biasanya merangkumi data perhimpunan dan pemprosesan. Sesetengah penyelidikan untuk tujuan ini boleh dilakukan di luar negara jika diperlukan. Sepanjang tahun pelajar menulis draf bab tesis mereka dan membincangkannya dengan penyelia mereka.

Tahun Tiga

Pelajar sepenuh masa untuk PhD akan menyelesaikan penyelidikan mereka dan menulis draf akhir atau draf akhir akhir tesis.

Tahun Empat

Apa-apa kerja di peringkat ini biasanya melibatkan penyusunan semula bab-bab tesis untuk mencapai piawaian penerbitan. Peperiksaan mestilah diselesaikan pada tahun ini. Peperiksaan adalah dengan menilai tesis dan pemeriksaan lisan (viva voce) mengenai tesis dan penyelidikan yang berdasarkannya.

Mod Pengajian

Opsyen kemasukan Januari dan April adalah dengan pengecualian yang tersedia, tertakluk kepada kelulusan. Pengaturan naik taraf adalah serupa dengan itu, pelajar sepenuh masa yang masuk pada tarikh ini akan dipertimbangkan untuk menaik taraf kepada status PhD selepas sembilan bulan.

Pelajar yang ingin mengikuti pengajian Separuh masa adalah dialu-alukan untuk memohon tetapi perlu menunjukkan bahawa mereka mempunyai komitmen dan sumber untuk melanjutkan pengajian mereka pada jangka masa yang lebih lama yang memerlukan mod ini.

Pilihan separuh hadir juga disediakan di mana pelajar yang bekerja di tempat kerja yang menawarkan persekitaran yang menyokong boleh mengambil masa dua tahun terakhir program sepenuh masa dengan pembelajaran jarak jauh. -

Notis penting

Maklumat di halaman program mencerminkan struktur program yang dimaksudkan terhadap sesi akademik yang diberikan.

Penyelidikan dan Aplikasi Penyelidikan

Kami mengalu-alukan permohonan daripada pelajar-pelajar yang berkelayakan yang memegang Ijazah Sarjana yang baik (atau bersamaan di luar negara) dalam mata pelajaran yang berkaitan untuk ijazah penyelidikan di SOAS . Permohonan hendaklah dikemukakan secara dalam talian.

Adalah penting untuk memohon dengan baik sebelum permulaan tahun akademik di mana anda ingin mendaftar untuk membolehkan kami memproses permohonan anda. Sekiranya anda memohon biasiswa, tarikh akhir yang lebih awal mungkin dikenakan.

Program PhD SOAS adalah kompetitif dan pemohon harus mempunyai rekod pencapaian akademik yang tinggi dan cadangan yang berdaya maju yang akan menyumbang kepada kepentingan penyelidikan Jabatan. Sila ambil perhatian: kami tidak menggalakkan aplikasi spekulatif murni. Permohonan penyelidikan interdisipliner adalah dialu-alukan, tetapi hanya satu permohonan kepada satu Jabatan boleh dikemukakan.

Keperluan Kemasukan Bahasa Inggeris Tanpa Syarat

Pemohon yang memerlukan visa Tier 4 untuk belajar di UK mesti menyediakan sijil Akademik IELTS UKVI dari pusat ujian yang diluluskan UKVI.

Pemohon antarabangsa yang memerlukan Visa Tier-4 untuk belajar di UK

Uji Kemasukan tanpa syarat Kemasukan tanpa syarat dengan sokongan sessional
IELTS (Akademik) 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan 7.0 dalam sub-skor. 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam sub-skor

Pemohon EEA dan EU

Uji Kemasukan tanpa syarat Kemasukan tanpa syarat dengan sokongan sessional
IELTS (Akademik) 7.0 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan 7.0 dalam setiap sub-skor. 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam sub-skor.
TOEFL IBT 105 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 25 dalam sub-skor. 105 keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 22 dalam sub-skor.
ATAU
100 keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 25 secara bertulis dan 22 dalam mata pelajaran lain.
Ujian Pearson Bahasa Inggeris (Akademik) 75 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 70 dalam sub-skor. 70 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 65 dalam sub-skor.

Kemasukan

Kurikulum

Mengenai Sekolah

Soalan