Keystone logo
SOAS University of London Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Agama dan Falsafah
SOAS University of London

Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Agama dan Falsafah

London, United Kingdom

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 4,670 / per year *

Di kampus

* yuran sepenuh masa setiap tahun akademik: UK / EU £ 4,396; Luar Negeri £ 17,967. Yuran sambilan setiap tahun akademik: UK / EU £ 2,198; Luar Negeri £ 8,984

pengenalan

Mod Kehadiran: Penuh waktu atau Paruh waktu

Jabatan Agama dan Falsafah SOAS menawarkan persekitaran penyelidikan bersemangat, merangsang dan interdisiplin. Kami menyediakan pengawasan penyelidikan individu dalam pelbagai tradisi keagamaan dan topik perbandingan dan interdisipliner. Penyelia adalah pakar dalam bidang mereka dan secara menyeluruh mengenali bidang-bidang agama, budaya, bahasa, dan geografi yang mereka mengkhususkan.

Di samping pengawasan individu, Jabatan menawarkan latihan penyelidikan di berbagai peringkat: bengkel penulisan penyelidikan wajib yang menyediakan pelajar tahun 1 MPhil untuk peningkatan mereka ke peringkat PhD; satu seminar mingguan untuk pelajar PhD dalam tahun 2 dan 3 untuk membincangkan kerja dalam proses dan menerima maklum balas sebelum mengemukakan tesis mereka; seminar penyelidikan jabatan di mana kedua-dua kakitangan dan pelajar mengemukakan kertas kerja pada projek penyelidikan mereka dan membincangkannya dalam suasana interdisipliner. Pelajar juga berpeluang menghadiri seminar, ceramah, dan persidangan yang ditawarkan oleh pelbagai Pusat pakar yang berkaitan dengan bidang masing-masing. Pusat-pusat ini mengadakan siri ceramah, bengkel, dan persidangan malam yang biasa yang menjadi tuan rumah pembicara dari universiti-universiti lain di Britain, Eropah, dan di seluruh dunia.

Apabila anda berfikir tentang memulakan PhD anda dengan kami, kami menjemput anda untuk menghubungi seorang penyelia yang berpotensi di bidang minat anda, dengan idealnya dengan draf pertama cadangan projek anda. Ahli kakitangan ini akan menasihatkan anda pada projek anda dan pada sebarang pertanyaan yang anda mungkin ada sebelum membuat permohonan anda.

Struktur

Ijazah PhD SOAS perlu diselesaikan dalam tempoh maksimum empat tahun. Draf tesis mesti siap pada akhir tahun 3; sepanjang tahun 4 pelajar itu adalah pada status kesinambungan, juga disebut sebagai 'lanjutan menulis'; tesis yang lengkap mesti dikemukakan sehingga 15 September tahun 4 pendaftaran.

Semua pelajar penyelidikan tahun pertama didaftarkan untuk status MPhil. Hasil daripada viva mini pada akhir tempoh 3 yang dijalankan oleh tiga ahli jawatankuasa penyeliaan pelajar menentukan sama ada mereka akan (a) dinaik taraf kepada status calon PhD, (b) terus sebagai calon MPhil, (c) perlu menyemak semula cadangannya, atau (d) perlu menamatkan pendaftaran.

Pada tahun pertama, pelajar membangunkan projek penyelidikan dan perancangan khusus mereka dengan konsultasi dengan tiga ahli jawatankuasa penyeliaan mereka. Pengawasan individu, bengkel penulisan penyelidikan jabatan wajib, dan kursus penulisan teras generik membantu pelajar menyediakan bahan penyerahan naik taraf mereka yang perlu diserahkan oleh tarikh akhir penyerahan pada bulan Mei.

Keperluan Tahun demi Tahun untuk Pelajar MPhil dan PhD Penyelidikan PhD

Tahun Pertama

Semasa Tahun Satu, pelajar menapis cadangan penyelidikan dan memutuskan bersama dengan / nya Jawatankuasa Pengawasan sama ada projek penyelidikan harus diarahkan ke arah matlamat MPhil atau ijazah PhD. Pelajar yang ingin bekerja ke arah PhD mesti lulus proses menaik taraf pendaftaran dari MPhil ke pencalonan PhD. Mereka mesti memberikan yang berikut kepada Jawatankuasa Penyeliaan oleh tarikh akhir Mei (tepat tarikh tbc oleh SOAS Registry):

 1. Tahun 1-3 / 4: Minit mesyuarat penyeliaan perlu direkodkan oleh pelajar di buku log Moodle di seluruh.
 2. Jangka 1-2: Bukti kehadiran wajib Bengkel Penyelidikan MPhil / PhD (SRRESWRIT_N1 / 01).
 3. Dalam Tempoh 2: Pra-edaran dan persembahan lisan ringkas draf bab penyerahan naik taraf (10,000 perkataan) untuk perbincangan dalam Bengkel Penyelidikan MPhil / PhD
 4. Menaik taraf penyerahan 20,000 perkataan pada bulan Mei kepada tiga penyelia dan tutor penyelidikan melalui PDF dalam lampiran e-mel:
  1. Pengenalan (termasuk Kajian Sastera, Sumber
  2. draf bab inti.
  3. penyataan mengenai etika penyelidikan dalam kes kerja lapangan.
 5. Prosedur viva peningkatan di SoR adalah seperti berikut:
  1. Tiga penyelia menulis laporan individu mengenai dokumen yang dikemukakan dan mengedarkannya di kalangan mereka sebelum viva naik taraf.
  2. Mini viva '1 jam diadakan dengan calon dan tiga penyelia mereka pada bulan Mei / Jun.
  3. Jawatankuasa penyeliaan datang ke penghakiman kolektif dan rekod dan menandatangani borang naik taraf dengan sewajarnya (dan borang semakan etika jika 'ya' ditandakan oleh calon dalam bentuk menaik taraf).
  4. Keputusan akan dikemukakan kepada calon secara lisan selepas viva.
  5. Penyelia utama menyampaikan ringkasan bertulis dari tiga laporan individu, yang mengandungi maklum balas yang berharga, kepada calon.

Tahun Kedua - Kerja Medan atau Pengumpulan Data

Setelah naik taraf yang berjaya ke status MPhil / PhD, pelajar boleh pergi ke luar negeri untuk melakukan kerja lapangan atau melakukan penyelidikan di perpustakaan tempatan. Semasa pelajar tahun kedua bekerja pada bahan sumber mereka, sama ada teks, wawancara, tinjauan, atau visual, dan lain-lain sumber.

 1. Laporan tetap mesti dikemukakan kepada penyelia, melalui e-mel atau secara peribadi. Ahli lain jawatankuasa penyelidikan perlu dimaklumkan juga.
 2. Bab teras kedua biasanya akan selesai.

Tahun Tiga - Selesai Draf Penuh

Pada tahun ketiga pelajar PhD mereka dijangka menulis draf tesis mereka. Draf ini mesti siap pada akhir tahun untuk meneruskan status kesinambungan pada tahun ke 4.

 1. Penyampaian yang diperlukan di Seminar Penyelidikan PhD / MPhil.
 2. Permohonan untuk status kesinambungan memerlukan penyerahan draf tesis pada akhir tahun 3 bersama dengan borang kelulusan kesinambungan (tidak lewat dari 31 Ogos).
 3. Ketiga ahli jawatankuasa penyeliaan membaca draf tersebut dan memberikan maklumbalas bertulis. Semua ahli jawatankuasa menandatangani Pelanjutan Borang Penulisan (muat turun doc | pdf) jika Jawatankuasa berpuas hati bahawa draf rancangan itu boleh dikembangkan menjadi tesis kualiti yang layak untuk diserahkan untuk peperiksaan pada tahun akademik berikutnya. Tarikh akhir penyerahan ialah 15 September.

Pelajar kemudiannya akan dibenarkan mendaftar pada Pelanjutan Status Penulisan (Sambungan) pada Tahun 4 pada yuran yang dikurangkan pada tahun 4, dengan mengambil kira 4 tahun diperlukan untuk menyelesaikan tesis.

Pengalaman mengajar boleh didapati dalam Tahun Dua atau Tiga, bergantung pada keperluan Jabatan.

Tahun Empat - Selesai dan Penyerahan Tesis

Tesis mestilah diselesaikan dan diserahkan pada akhir tahun 4 tidak lewat daripada 15 September.

Pada viva (pemeriksaan tesis), pemeriksa bertujuan untuk mengesahkan:

 1. bahawa mereka telah berpuas hati bahawa tesis itu benar-benar kerja calon;
 2. bahawa tesis ini membentuk sumbangan yang berbeda kepada pengetahuan subjek dan memberikan keterangan keaslian oleh:
  1. penemuan fakta-fakta baru; dan / atau
  2. pelaksanaan kuasa kritikal bebas
 3. bahawa tesis itu memuaskan dari segi persembahan sastera;
 4. bahawa tesis itu adalah standard untuk penerbitan merit secara keseluruhan atau sebahagian atau dalam bentuk yang disemak semula.

Notis penting

Maklumat di halaman program mencerminkan struktur program yang dimaksudkan terhadap sesi akademik yang diberikan.

Penyelidikan dan Aplikasi Penyelidikan

Kami mengalu-alukan permohonan daripada pelajar-pelajar yang berkelayakan yang memegang Ijazah Sarjana yang baik (atau bersamaan di luar negara) dalam mata pelajaran yang berkaitan untuk ijazah penyelidikan di SOAS . Permohonan hendaklah dikemukakan secara dalam talian.

Adalah penting untuk memohon dengan baik sebelum permulaan tahun akademik di mana anda ingin mendaftar untuk membolehkan kami memproses permohonan anda. Sekiranya anda memohon biasiswa, tarikh akhir yang lebih awal mungkin dikenakan.

Program PhD SOAS adalah kompetitif dan pemohon harus mempunyai rekod pencapaian akademik yang tinggi dan cadangan yang berdaya maju yang akan menyumbang kepada kepentingan penyelidikan Jabatan. Sila ambil perhatian: kami tidak menggalakkan aplikasi spekulatif murni. Permohonan penyelidikan interdisipliner adalah dialu-alukan, tetapi hanya satu permohonan kepada satu Jabatan boleh dikemukakan.

Keperluan Kemasukan Bahasa Inggeris Tanpa Syarat

Pemohon yang memerlukan visa Tier 4 untuk belajar di UK mesti menyediakan sijil Akademik IELTS UKVI dari pusat ujian yang diluluskan UKVI.

Pemohon antarabangsa yang memerlukan Visa Tier-4 untuk belajar di UK

Uji Kemasukan tanpa syarat Kemasukan tanpa syarat dengan sokongan sessional
IELTS (Akademik) 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan 7.0 dalam sub-skor. 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam sub-skor

Pemohon EEA dan EU

Uji Kemasukan tanpa syarat Kemasukan tanpa syarat dengan sokongan sessional
IELTS (Akademik) 7.0 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan 7.0 dalam setiap sub-skor. 7.0 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam sub-skor.
TOEFL IBT 105 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 25 dalam sub-skor. 105 keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 22 dalam sub-skor.
ATAU
100 keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 25 secara bertulis dan 22 dalam mata pelajaran lain.
Ujian Pearson Bahasa Inggeris (Akademik) 75 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 70 dalam sub-skor. 70 secara keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 65 dalam sub-skor.

Kemasukan

Kurikulum

Mengenai Sekolah

Soalan