Keystone logo
Shih Hsin University Program Ph.D dalam Pengajian Komunikasi
Shih Hsin University

Program Ph.D dalam Pengajian Komunikasi

Taipei, Taiwan

Request duration

Request teaching languages

Request pace

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Ph.D. Program Pengajian Komunikasi dirancang untuk memupuk kepimpinan atau sarjana yang terlibat dalam penyelidikan dan pendidikan komunikasi. Lulusan kami akan bertekad untuk menerjemahkan visi mereka ke dalam pembuatan dasar dan membentuk masa depan industri.

Program ini akan memberi pelajar satu set kemahiran yang unik yang menunjukkan kecekapan profesional, komitmen, dan pemikiran berwawasan. Kompetensi profesional ditakrifkan sebagai pembinaan teori, wacana spekulatif, penyelidikan bebas, pemikiran meta, dan kemahiran menyelesaikan masalah yang inovatif. Komitmen dicirikan oleh kepekaan pelbagai budaya, etika profesional dan akademik. Akhirnya, pemikiran berwawasan mewakili kemampuan untuk tetap berfikiran global semasa berpusat di tempatan. Melalui kursus, peserta akan belajar bagaimana menjaga jari pada nadi dan berfikir di luar kotak. Dengan meneliti dinamika yang rumit antara pengetahuan, manusia, dan masyarakat, pelajar akan memastikan karya mereka mencerminkan realiti sosial dan bermakna bagi dunia hari ini.

Untuk mengembangkan rancangan kajian yang unik untuk memperbesar visi pelajar, program ini mendorong para pelajar untuk meneroka fokus penyelidikan mereka sendiri pada batas-batas bidang utama dan kecil mereka, berdasarkan landasan program. Sepanjang perjalanan mengambil kursus, bimbingan penasihat, termasuk dialog penelitian satu-satu, dipupuk. Kerjasama ini penting untuk meningkatkan kesedaran, menyempurnakan keahlian, dan memperkuat perkembangan pelajar menjadi pengamal yang berpengalaman dari segi akademik namun berfikiran sosial.

Untuk mengikuti tren industri, pelajar diminta untuk fokus pada sekurang-kurangnya salah satu dari tiga bidang berikut: (i) retorik dan komunikasi strategik, (ii) teknologi komunikasi dan pengaruh, dan (iii) tindakan budaya dan komunikasi partisipatif. Sementara itu, jawatankuasa perancangan kurikulum terdiri daripada ahli fakulti Shih Hsin yang bekerjasama dengan para sarjana kanan dari negara lain seperti China. Kerjasama para sarjana yang berkunjung ke luar negara dengan para profesor di Shih Hsin akan membantu para pelajar untuk mengaitkan pengajian mereka dalam konteks perkembangan antarabangsa. Ph.D kami graduan boleh mempunyai kepelbagaian pilihan pekerjaan. Mereka boleh mengajar di universiti, berkhidmat sebagai pentadbir kanan di berita atau media, menjadi penyelidik sepenuh masa di institusi, atau mencari kerjaya sebagai penjawat awam di agensi kerajaan.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • PhD dalam Semiotik dan Falsafah Komunikasi
    • Prague, Republik Czech
  • PhD dalam Pengajian Komunikasi
    • Johannesburg, Afrika Selatan
  • PhD dalam Komunikasi Strategik
    • Johannesburg, Afrika Selatan