Keystone logo
© Eva Dang
Selinus University of Science and Literature

Selinus University of Science and Literature

Selinus University of Science and Literature

pengenalan

Universiti kami adalah institusi bebas dan swasta. Ia didaftarkan secara sah sebagai IBC di Komanwel Dominica dan Itali sebagai pertubuhan tetap. Ia adalah universiti antarabangsa bebas yang secara eksklusif terlibat dalam pendidikan Pembelajaran Dalam talian dan Jarak Jauh: dengan kata lain, universiti terbuka untuk orang dewasa yang menjalankan kerja institusi mereka dengan serius.

Pelajar dewasa kami bekerja keras untuk memperoleh ijazah mereka. Universiti ini bukan dan tidak pernah menjadi kilang ijazah, dan kami akan segera menolak permohonan tersebut. Penekanan utama kami adalah untuk menawarkan kualiti pendidikan tertinggi kepada pelajar dewasa kami. Ijazah yang dianugerahkan oleh Universiti Selinus telah diiktiraf di peringkat antarabangsa oleh sektor swasta dan diterima oleh perniagaan multinasional.

Kami tidak pernah jemu menerangkan sistem realiti mengenai pentauliahan, terutama bagi pelajar dari Amerika Syarikat. Memperolehi pentauliahan di Amerika Syarikat adalah sukarela & bukan kerajaan. Sekolah meminta dinilai dan / atau program mereka dinilai oleh agensi pentauliahan bebas. Agensi ini menetapkan piawaiannya sendiri yang harus dipenuhi oleh sekolah untuk mendapatkan akreditasi, dan kerana agensi pentauliahan berbeza-beza dalam standard kualiti mereka, beberapa dianggap lebih berprestij daripada yang lain. Pilihan sekolah bergantung pada standard kualiti yang diharapkan dapat dicapai dan dikekalkan oleh sekolah.

Sekolah biasanya membiasakan diri dengan piawaian agensi dengan lebih baik dari masa ke masa dan menghabiskan beberapa bulan untuk membuat kajian semula akreditasi mereka. Sekiranya mereka lulus kajian semula dan mendapat akreditasi, ia adalah pengesahan sekolah mereka sebagai institusi pengajian tinggi yang sah yang memenuhi tahap kualiti yang boleh diterima. Sesetengah sekolah mungkin termasuk status akreditasi mereka dalam maklumat kolej yang mereka sampaikan kepada pelajar yang berpotensi.

Sama seperti agensi pengiktirafan yang diiktiraf, terdapat juga agensi yang tidak dikenali. Ini bermaksud bahawa piawaiannya belum dikaji oleh Jabatan Pendidikan atau oleh CHEA. Terdapat pelbagai sebab mengapa agensi mungkin tidak dikenali. Contohnya, agensi tersebut mungkin berusaha untuk mendapatkan pengiktirafan dengan Jabatan atau CHEA, atau mungkin tidak memenuhi kriteria pengiktirafan oleh salah satu organisasi. Apa pun alasannya, penting untuk diingat semasa meneroka maklumat kuliah.

Akan lebih baik jika anda melihat agensi perakreditasi yang tidak dikenali dengan berhati-hati sehingga anda dapat menilai reputasi mereka. Agensi yang tidak dikenali tidak semestinya mempunyai standard kualiti yang rendah, tetapi penting untuk mengetahui bahawa banyak majikan AS hanya mengenali ijazah dari institusi yang diiktiraf oleh agensi yang diiktiraf.

Atas sebab ini, Universiti kami hanya menerima pelajar yang sudah ditubuhkan secara profesional. Pelajar kami menggunakan gelar bukan untuk mencari pekerjaan tetapi untuk mengesahkan peranan profesional mereka, yang sudah berjaya. Dengan ijazah dari Universiti, Selinus memperoleh penghargaan, rasa hormat, dan prestij dan sering meningkatkan kedudukan sosial dan pekerjaan seseorang.

Buro Millennial / Pexels

Bagaimana untuk belajar di Selinus

SUSL Home Studio

Kursus-kursus darjah Selinus University mengikut jaraknya terdiri daripada kajian mengenai buku teks yang dijelaskan dan pengeluaran Laporan mengenai pembacaan buku teks yang dijalankan, mengikut garis panduan yang ditetapkan oleh Universiti Selinus dan Pedagogical yang dapat anda temukan dalam "pedagogi" pautan laman web Universiti Selinus.

Pelajar dewasa boleh mendaftar dalam program APEL (Akreditasi Pembelajaran Pengalaman Terdahulu). Program ini dikhaskan untuk profesional, usahawan, pengurus, pegawai, penulis, seniman, dll. Dengan diploma sekolah menengah dan sekurang-kurangnya 25 tahun, dan 3 tahun aktiviti yang ditunjukkan dalam kajian ini, mereka telah memilih cabang. 30 tahun diperlukan untuk PhD.

Pedagogi

Sistem kurikulum Universiti Sains dan Kesusasteraan Selinus, disesuaikan untuk setiap siswa dan didasarkan pada "unit pengajaran" yang terdiri dari teks, selebaran, dan kuliah, kursus video, e-buku. Peperiksaan digantikan oleh laporan pembelajaran pendek (Unit Peperiksaan) yang dikembangkan sebagai disertasi mini.

Mengikut disiplin pengajian, bahan kajian dipilih dan dipilih untuk mendorong pemikiran kritis dan praktikal penerapan pengetahuan yang diperoleh. Kaedah pedagogi dilaksanakan untuk membantu pelajar, orang dewasa, yang sering terlibat dalam pekerjaan dan keluarga, berfikir secara kritis, dan berpengetahuan dalam menangani buku dan pelajaran video yang disarankan di satu pihak dengan meningkatkan kemampuan intelektual dan kemampuan mereka untuk mengembangkan projek penulisan bersepadu.

Sistem pembelajaran pendidikan tanpa kekuatan yang memimpin pelajar, diikuti oleh Penasihat Pelajarnya, untuk membuat program pembelajaran khusus berdasarkan pemerolehan peribadi dengan bebas untuk memenuhi waktunya dan mencapai objektifnya. Di Universiti Selinus, pelajar tersebut tidak mempunyai kewajipan untuk belajar dengan segera atau sebelum tarikh tertentu. Dia dapat membaca teksnya dan mengulangkaji setiap pelajaran video berkali-kali, menemui kaedah pembelajaran mereka sendiri. Selain itu, dia boleh berjumpa dengan Penasihat Pelajarnya pada bila-bila masa untuk mendapatkan bantuan, penjelasan dan sokongan.

Apa yang dinilai untuk tujuan kurikulum bukan sekadar maklumat yang dipelajari, kerana evolusi pemikiran pelajar melampaui pandangan sederhana tentang mata pelajaran notional, harus di atas semua kekuatan nilai hati nurani dan kesedaran bahawa kajian itu tidak sederhana memproses idea yang kurang lebih berguna, sebagai model yang dapat digunakan dengan berkesan untuk keperluan sosial mereka, manusia dan awam.

Ringkasnya, model pedagogi Universiti Selinus adalah untuk "membawa" pengalaman sebenar pelajar dalam konteks pendidikan yang berguna dalam meningkatkan keupayaan intelektual dan penilaian kendiri globalnya mengenai potensi kemampuan mereka sehingga dapat mencapai tujuan intelektual dan profesional mereka dengan cepat .

Pengiktirafan kredit dari Universiti Selinus diberikan sebahagiannya oleh "pembacaan" kritikan profesional pelajar dan sebahagiannya dengan menilai laporan yang dilakukan oleh pelajar yang menggantikan ujian tradisional.

Kemasukan

Pelajar Universiti Selinus adalah orang dewasa yang terlibat dalam dunia buruh dan profesional. Untuk mendaftarkan diri anda mesti mempunyai umur sekurang-kurangnya 23 tahun untuk program biasa dan sekurang-kurangnya 25 tahun untuk program APEL untuk profesional. Untuk mendaftarkan diri dalam program untuk menganugerahkan Ph.D. diperlukan sekurang-kurangnya 30 tahun.

Lokasi

 • London

  71-75 Shelton Street, WC2H 9JQ, London

 • Bologna

  Via Pompeo Scipione Dolfi, 4 – 40122, , Bologna

  Program

   Soalan