Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna PhD dalam Agrobiosains
Scuola Superiore Sant’Anna

PhD dalam Agrobiosains

Pisa, Itali

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Oct 2024

Request tuition fees

Di kampus

pengenalan

Ph.D. dalam Agrobiosciences ialah program tiga tahun yang bertujuan untuk mendidik penyelidik yang sangat kompeten dengan latar belakang antara disiplin yang akan dapat menghadapi sempadan penyelidikan dalam sains tumbuhan.

Program ini disusun dalam dua kurikulum: i) Genomik dan pengeluaran tanaman dan ii) Pertanian dan alam sekitar, menawarkan latihan dalam topik sempadan sains tumbuhan, termasuk biologi molekul, genomik tumbuhan dan bioteknologi, serta sains alam sekitar dan agronomik.

Kursus ini membolehkan pelajar penyelidikan kedoktoran menjalankan penyelidikan dalam persekitaran yang merangsang dan menyokong, terlibat secara langsung dalam aktiviti penyelidikan di makmal Institut Sains Hayat: BIOLabs, LANDLAB, dan PLANTLAB.

Untuk membantu dalam penyampaian hasil pembelajaran, penilaian kemajuan pelajar individu dibuat melalui satu siri standard protokol semakan termasuk penggubalan laporan tahunan, penyampaian seminar, dan penyediaan tesis yang diserahkan kepada proses semakan oleh pakar yang berkelayakan tinggi. dalam bidang. Atas syor pengadil, pelajar diterima masuk ke peperiksaan akhir untuk penganugerahan Ijazah Kedoktoran.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Kurikulum

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan