Keystone logo
School of Agriculture - University of Lisbon Program Kedoktoran Dalam Inovasi Pertanian Dalam Rantaian Makanan Tropika
School of Agriculture - University of Lisbon

Program Kedoktoran Dalam Inovasi Pertanian Dalam Rantaian Makanan Tropika

Lisbon, Portugal

4 Weeks

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2,750 *

Di kampus

* ditambah yuran pendaftaran tahunan dan Insurans

pengenalan

Ph.D yang novel dan inovatif. program untuk pelajar dari negara sederhana dengan kemahiran dalam pertanian dan rantaian makanan pertanian mencari kontekstualisasi kawasan tropika dan untuk pelajar dari negara tropika yang berusaha untuk menghadapi kecekapan kontekstual mereka dengan pendedahan kepada pengetahuan teknikal dan saintifik baharu, melalui pengalaman latihan antarabangsa.

Ph.D antarabangsa. program dalam "Inovasi Pertanian dalam Rantaian Makanan Tropika" ditawarkan bersama oleh "Sekolah Pertanian (ISA, ULisboa)" dan "Sekolah Ekonomi & Pengurusan Lisbon (ISEG, ULisboa)" Universiti Lisbon, dengan kerjasama "Institut Kebangsaan untuk Penyelidikan Pertanian dan Veterinar (INIAV – Makmal Negeri)".

Kursus ini berorientasikan kepada transformasi masyarakat kawasan tropika, melalui pembangunan sektor pertanian yang penting, berdaya saing, dan mampan.

Objektif

Untuk menawarkan latihan teori, metodologi dan kontekstual lanjutan dan untuk mempromosikan penyelidikan asli dan berdaya saing di peringkat antarabangsa.

Untuk menyediakan integrasi kemahiran dalam pertanian, sains agronomi dan kejuruteraan, dan sains ekonomi dengan pengetahuan yang berkaitan dengan kekhususan sumber biologi, alam sekitar dan ekonomi, serta dengan masyarakat di kawasan tropika.

Untuk berinovasi dalam daya saing sistem pertanian makanan mengikut perspektif sosio-ekologi dan integratif rantaian nilai tertentu.

Fahami dimensi global interaksi manusia-persekitaran yang mendasari aktiviti pertanian, dan cara proses yang sama boleh menerangkan trajektori yang berbeza di wilayah yang berbeza di dunia:

  • Mahir dalam keadaan seni inovasi pertanian dan pengurusan sumber semula jadi dan ekonomi di kawasan tropika
  • Untuk mengetahui metodologi dan alat untuk mereka bentuk dan membangunkan penyelidikan dan inovasi yang menjawab soalan tentang pertanian dan sistem pertanian makanan tropika
  • Memahami kepelbagaian dimensi yang menjadikan pertanian mampan, keselamatan makanan, dan pembangunan luar bandar tidak menjadi masalah pembangunan untuk Selatan dan masalah agro-alam bagi Utara
  • Kenal pasti penyelesaian yang merentasi konteks selatan dan utara dan menggalakkan penyertaan ekonomi negara tropika dalam sistem tempatan, serantau dan global
  • Menyesuaikan dan melaksanakan penyelesaian kontekstual berpandukan diagnosis dan analisis kritikal trend, teori dan pengalaman

Pelajar Ideal

Kemasukan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan