Keystone logo
Rochester Institute of Technology (RIT) Ph.D. dalam Sains Kognitif
Rochester Institute of Technology (RIT)

Ph.D. dalam Sains Kognitif

Rochester, Amerika Syarikat

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Aug 2024

USD 56,884 / per year *

Di kampus

* $56,884 - $42,660 | berdasarkan kredit yang diambil

pengenalan

Sains kognitif RIT Ph.D. menyediakan kajian antara disiplin minda manusia yang menggabungkan pandangan daripada psikologi, sains komputer, linguistik, neurosains, realiti tambahan dan falsafah.

Pelajar dalam Ph.D. dalam sains kognitif menjalankan penyelidikan tentang persepsi manusia, kognisi, tindakan, dan bahasa dengan fokus pada perwakilan dan pemprosesan maklumat dalam rangka kerja biologi dan pengiraan. Sains kognitif Ph.D. menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam akademik atau industri dan membangunkan kebolehan untuk menganalisis data, memahami konsep yang kompleks, dan mentafsir dan menyampaikan konsep untuk khalayak yang lebih luas. Penasihat fakulti datang dari seluruh kampus RIT untuk mewujudkan komuniti antara disiplin yang berkembang maju yang menyokong pelajar dalam laluan mereka untuk menjadi sarjana bebas.

Sains Kognitif RIT Ph.D.

Kurikulum Interdisipliner

Program sains kognitif disampaikan bersama oleh pakar fakulti dari lima kolej RIT, membolehkan pelajar membangunkan kemahiran interdisiplin dan kecekapan komunikasi yang bernilai, meningkatkan kerjaya sebagai sebahagian daripada pengalaman program.

Lima kolej itu termasuk Kolej Seni Liberal; Kolej Sains; Kolej Pengkomputeran dan Sains Maklumat Golisano; Kolej Kejuruteraan Kate Gleason; dan Institut Teknikal Kebangsaan bagi Orang Pekak.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan