Keystone logo
Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Queen's University of Belfast - Medical Faculty

pengenalan

Queen's University Belfast berada di kedudukan 200 Universiti Teratas di Dunia (QS World University Rankings 2019)

140 di dunia untuk prospek siswazah (QS Graduate Employability Rankings 2020)

Ditubuhkan pada tahun 1845 sebagai Queen's College Belfast, salah satu daripada tiga Queen's Colleges di Ireland, ia menjadi universiti bebas pada tahun 1908 dan merupakan universiti tertua kesembilan di UK. Hari ini, Queen's adalah ahli Kumpulan Russell, menggabungkan kecemerlangan dalam penyelidikan dan pendidikan dengan etos yang berpusatkan pelajar.

Queen's berada di kedudukan ke-8 di UK untuk Intensiti Penyelidikan (REF 2014 / Times Higher Education) dengan lebih daripada 75% penyelidikannya dinilai sebagai 'terkemuka dunia' atau 'sangat baik di peringkat antarabangsa' pada REF 2014.

Kami Universiti Global

Pelajar senang dididik oleh ahli akademik terkemuka dunia yang bekerja di barisan hadapan disiplin mereka dan pelaburan yang signifikan dalam pengalaman pelajar telah menghasilkan tahap kepuasan dan tahap pekerjaan pelajar yang tinggi .

Institut Penyelidikan Global

Berdasarkan kecemerlangan disiplinnya, Universiti telah mencipta empat Institut Penyelidikan Global unggulan yang menyatukan ahli akademik terkemuka untuk menangani beberapa cabaran global terbesar pada masa kita dalam bidang: Keamanan, Keselamatan dan Keadilan Global; Keselamatan siber; Sains Kesihatan; dan Keselamatan Makanan.

Fakulti Perubatan, Kesihatan & Sains Hayat

Fakulti Perubatan, Kesihatan dan Sains Kehidupan di Queen's memberikan pendidikan unggul yang berkualiti tinggi, melalui kakitangan bertaraf dunia, yang memfokuskan pada keperluan masyarakat. Kami memberikan pengalaman pendidikan yang diterajui oleh penyelidikan dan memperkayakan pelajar kami secara intelektual, sosial dan budaya.

Harapan kami adalah agar pelajar dari seluruh dunia akan bergabung dengan kami untuk sama-sama belajar dan juga membawa idea dan pendekatan baru untuk membantu memacu cita-cita kami untuk meningkatkan dan memajukan kehidupan. Queen's adalah nadi budaya Belfast, serta seni dan pemandangan sosialnya. Kami bangga menjadi sebahagian daripada bandar kosmopolitan yang sibuk dengan kehidupan sosial yang rancak dan warisan budaya yang kaya.

Mengatasi Cabaran Global

Melalui pendidikan dan penyelidikan kami, kami berusaha untuk menangani beberapa cabaran terbesar di dunia, kakitangan akademik kami menjalankan penyelidikan utama di dunia melalui Sekolah-sekolah dan Institut penyelidikan Global dalam Sains Kesihatan dan Keselamatan Makanan Global. Ini telah menyebabkan rawatan baru untuk pesakit dan tahap perlindungan yang lebih besar untuk makanan yang kami makan.

Sekolah Fakulti

Pusat Pengajian Sains Biologi
Pusat Pengajian Perubatan, Pergigian dan Sains Bioperubatan
Sekolah Kejururawatan dan Bidan
Sekolah Farmasi

Lokasi

  • Belfast

    Queen's University Belfast University Road Northern Ireland, BT7 1NN, Belfast

Soalan