Keystone logo
North Dakota State University - Graduate School

North Dakota State University - Graduate School

North Dakota State University - Graduate School

pengenalan

Universiti Negeri Dakota Utara adalah khas sebagai universiti penyelidikan, pemberian tanah, yang berfokus kepada pelajar.

NDSU berada di kedudukan 94 di antara universiti penyelidikan awam berdasarkan perbelanjaan penyelidikan NDSU yang dilaporkan kepada Yayasan Sains Nasional. Sebagai tambahan, NDSU disenaraikan dalam 100 teratas Yayasan Sains Nasional di beberapa bidang, termasuk sains pertanian; pengurusan perniagaan dan perniagaan; komunikasi; sains komputer; sumber semula jadi dan sains pemuliharaan; sains politik dan pemerintahan; Sains Sosial; kajian sosiologi, demografi, dan populasi; dan seni visual dan persembahan.

Kampus utama adalah di Fargo, North Dakota, dengan lokasi Stesen Eksperimen dan Perkhidmatan Eksperimen Penyelidikan di seluruh negeri.

Misi, Visi, Nilai Teras

Misi

Dengan tenaga dan momentum, North Dakota State University menangani keperluan dan aspirasi orang dalam dunia yang berubah dengan membangun landasan pemberian tanah kita.

Visi

Kami membayangkan sebuah universiti bersemangat yang akan dikenalpasti secara global sebagai sebuah institusi pemberi pinjaman tanah metropolitan kontemporari.

Nilai teras

NDSU dipandu oleh prinsip dan prinsip utama berikut:

Land-Grant

Kami mencerminkan dan memberi sumbangan kepada populasi geografi dan budaya yang pelbagai. Kami berkongsi kejayaan institusi di universiti. Kami menjangkakan dan mengalu-alukan pertumbuhan dan perkhidmatan yang akan berlaku dengan cara yang belum dapat difahami. Kami menerima kerumitan unik kami sebagai universiti geran tanah di Great Plains Utara. Kami tetap komited untuk berkhidmat kepada orang di seluruh dunia.

Orang

Kami memperoleh kekuatan dan daya hidup antara satu sama lain dan dari pelbagai komuniti yang kami layani. Kami membayangkan persekitaran akademik dan sosial yang kondusif untuk pembangunan intelektual dan peribadi dengan mempromosikan keselamatan dan kebajikan semua ahli universiti universiti. Kami mempromosikan kecemerlangan melalui individu yang mengambil bahagian dalam keputusan dan kerjasama nilai untuk kebaikan bersama.

Pengajaran dan Pembelajaran

Kami menyediakan persekitaran pengajaran dan pembelajaran yang unggul di dalam dan di luar bilik darjah tradisional. Kami mempromosikan dan menghargai pendidikan liberal, siswazah, dan profesional dalam persekitaran kolegial di mana idea berbeza dapat dikongsi bersama. Kami memupuk persekitaran yang mempromosikan pembelajaran sepanjang hayat dengan tujuan yang ditentukan secara individu.

Etika

Kami mengekalkan integriti kami melalui tindakan berprinsip dan membuat keputusan etika.

Budaya

Kami akan menjadi universiti geran tanah yang kita mahu dengan mengalu-alukan dan menghormati perbezaan dalam orang dan idea. Kami menyokong matlamat Sistem Universiti Utara Dakota dan kerjasama nilai dengan kolej dan universiti di seluruh dunia. Kami memupuk akses kepada program dan perkhidmatan kami.

Akauntabiliti

Kami mempunyai hubungan istimewa dengan dan dipertanggungjawabkan kepada orang-orang di North Dakota. Kami secara aktif berusaha untuk menyumbang kepada kemakmuran ekonomi wilayah kami dan meningkatkan kualiti hidup.

Biasiswa dan Pembiayaan

Biasiswa

Kami adalah universiti yang terlibat dan mengiktiraf serta mengejar biasiswa dalam semua bentuk, termasuk penemuan, pengajaran, integrasi dan aplikasi. Kami menjunjung hak dan tanggungjawab kebebasan akademik.

Lokasi

  • Fargo

    1340 Administration Ave., Fargo, 58102, Fargo

Soalan