Keystone logo
North Carolina A&T State University Ph.D. dalam Sains Pertanian dan Alam Sekitar
North Carolina A&T State University

Ph.D. dalam Sains Pertanian dan Alam Sekitar

Greensboro, Amerika Syarikat

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 5,278 / per semester *

Di kampus

* jumlah tuisyen dan yuran dalam negeri: $5,277.56 | jumlah tuisyen dan yuran luar negeri: $11,677.56. Bayaran tambahan mungkin dikenakan. Yuran tertakluk kepada perubahan

pengenalan

Ph.D. dalam program sains pertanian dan alam sekitar di NC A&T mengajar pelajar tentang kerumitan sistem makanan global kami dan cara menyesuaikan diri dengan cabaran yang muncul di sekitar makanan, tenaga dan air. Program ini menyediakan individu untuk kerjaya yang berjaya sebagai penyelidik, fakulti, dan usahawan serta menjadi pemimpin yang aktif dan berkesan dalam bidang akademik dan industri pertanian dalam kedua-dua sektor awam dan swasta. Graduan kedoktoran kami akan menghadapi cabaran besar untuk menyediakan dan mengekalkan bekalan makanan, serat dan produk lain yang selamat dan sihat untuk populasi global yang semakin meningkat.

Mengapa memilih NC A&T

Pelajar kedoktoran dalam bidang pertanian dan sains alam sekitar Ph.D. program akan diajar dan dibimbing oleh fakulti dinamik yang diiktiraf di peringkat nasional dan antarabangsa sebagai pemimpin dalam bidang penemuan, pembelajaran dan penglibatan. Program ini menawarkan saiz kelas kecil yang membolehkan lebih banyak interaksi dengan profesor kami.

Di A&T, sebuah institusi penyelidikan tinggi pemberian tanah yang berpangkat sebagai universiti Hitam terbesar dalam sejarah negara, pelajar akan membina hubungan peribadi dan profesional dengan rakan pelajar dan fakulti yang akan bertahan seumur hidup. Graduan akan menggunakan pengetahuan dan kemahiran yang diperoleh melalui program ini untuk sentiasa mengikuti perubahan berterusan dalam kesihatan dan pemakanan, keutamaan pengguna, kebimbangan keselamatan negara, iklim, dan banyak isu penting lain yang mempengaruhi pertanian dan alam sekitar.

Kemasukan

Kurikulum

Hasil Program

Yuran Pengajian Program

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan