Keystone logo

Michigan Technological University MTU

A logo

pengenalan

Universiti Teknologi Michigan bermula sebagai Sekolah Perlombongan Michigan di Houghton pada tahun 1885. Ditubuhkan oleh negeri Michigan untuk melatih jurutera perlombongan untuk mengendalikan lombong tembaga tempatan dengan lebih baik, sekolah ini dimulakan dengan empat anggota fakulti dan 23 pelajar di tingkat dua sebuah bangunan di Montezuma Avenue di Houghton. Bangunan itu, yang beroperasi sebagai Balai Bomba Houghton selama beberapa dekad, kini menjadi kelab malam dan restoran.

Michigan Mining School dan Michigan College of Mines yang seterusnya melatih jurutera perlombongan yang diiktiraf di peringkat nasional dan antarabangsa. Presiden pertama kami, Marshman E. Wadsworth (1887-98), mengawasi penciptaan fakulti yang kuat, pergerakan ke lokasi kampus kami sekarang, dan misi kuliah.

Di Universiti Teknologi Michigan, 7,000+ pelajar pintar gila kami membina dan melancarkan nanosatellites, menjadikan pergelangan kaki prostetik lebih baik, dan menghubungkan robot dengan anak-anak. Tahun ini sahaja, pelajar Michigan Tech akan menghabiskan 126,000 jam bekerja bersama mentor fakulti untuk penyelidikan berbayar. 18 pusat dan institut kami dilengkapi dengan perbelanjaan penyelidikan sebanyak $ 80.4 juta. Huskies memperoleh gaji permulaan tertinggi kesembilan di negara ini pada $ 65,000 (median). Ini masa depan seperti yang lain.

Lokasi

  • Townsend Drive,1400, 49931, Houghton

Soalan