Keystone logo
Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

pengenalan

Institut Sains dan Teknologi Austria (ISTA) ialah sebuah institut antarabangsa muda yang khusus untuk penyelidikan asas dan pendidikan siswazah dalam sains semula jadi dan matematik, yang terletak di Klosterneuburg di pinggir Vienna.

ISTA komited untuk menjalankan penyelidikan bertaraf dunia. Menjelang 2026, sehingga 90 kumpulan penyelidikan akan melaksanakan penyelidikan dalam persekitaran tercanggih antarabangsa.

Salah satu ciri program PhD ISTA ialah pengalaman sekolah siswazah yang dikongsi. Peringkat awal penerokaan menggalakkan pendedahan meluas kepada pendekatan dan masalah saintifik yang penting. Ini membolehkan pelajar meletakkan asas yang kukuh untuk penyelidikan intensif dalam fasa kedua program PhD.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Dedikasi kepada Penyelidikan Sains Asas

Strategi pengambilan fakulti ISTA dirangkumkan oleh moto Orang sebelum kawasan; kualiti sebelum kelajuan . Kami berdedikasi untuk membawa minda terbaik dunia ke ISTA untuk meneruskan penyelidikan sains asas yang canggih. Institut ini telah dirasmikan pada tahun 2009 dan akan berkembang kepada kira-kira 90 kumpulan penyelidikan menjelang 2026. Momentum yang menarik ini didorong ke hadapan oleh setiap saintis yang ditambahkan ke dalam pasukan kami, termasuk setiap pelajar PhD.

Komuniti Saintifik dan Antarabangsa

Para saintis kami, daripada profesor kepada pascadokumen kepada pelajar, berasal dari seluruh pelusuk dunia, mewakili lebih 80 kewarganegaraan yang berbeza, dan membina penyelidikan dan ijazah yang diperoleh daripada institut dan universiti saintifik global terbaik.

Bercakap bahasa Inggeris

Kami menggunakan Bahasa Inggeris di seluruh institut ini sebagai bahasa arahan dan komunikasi.

Interdisciplinary

Program Siswazah kami dicirikan oleh latihan komprehensif moden dengan tumpuan khas pada interdisipliner .

Latihan Penyelidikan yang Canggih

Pelajar bekerja rapat dengan fakulti yang cemerlang dalam kumpulan penyelidikan kecil dan mempunyai akses ke kemudahan kelas pertama . Pelajar menghabiskan tahun pertama menyelesaikan kerja kursus dan penggiliran sebelum bergabung dengan kumpulan.

Fasa eksplorasi pertama ini membolehkan pelajar memastikan bahawa topik penyelidikan, dan juga kumpulan penyelidikan, adalah yang terbaik untuk mereka sebelum mereka memulakan penyelidikan tesis mendalam pada fasa kedua.

Kemasukan dengan Sarjana Muda atau Ijazah Sarjana

Kami mengalu-alukan pelajar dengan sarjana muda atau sarjana dalam sains untuk memohon kepada program PhD kami.

7 Landasan Pengajian

Terdapat tujuh jejak pengajian PhD :

 • Biologi
 • Kimia & Bahan
 • Sains Komputer
 • Sains Data & Pengkomputeran Ilmiah
 • Matematik
 • Neurosains
 • Fizik

Kumpulan Penyelidikan

 • 60 kumpulan penyelidikan pada 2022
 • 90 kumpulan penyelidikan menjelang 2026

Unit Perkhidmatan Saintifik

Unit Perkhidmatan Saintifik (SSU) menyediakan sokongan untuk keperluan penyelidikan saintis. SSU berikut dihoskan oleh ISTA:

 • Kemudahan Bioimaging
 • Kemudahan Microscopy Elektron
 • Perpustakaan
 • Kemudahan Sains Hayat
 • Kedai Mesin Miba
 • Kemudahan Nanofabrication
 • Kemudahan Preclinical
 • Pengkomputeran saintifik

Pembiayaan

Dalam semua bidang penyelidikan,pembiayaan adalah topik yang sangat penting. ISTA bergantung pada sumber pembiayaan yang pelbagai untuk menyokong semua penyelidiknya. Pejabat Geran berada di sana untuk menyokong saintis ISTA yang ingin memohon pembiayaan luar.

Pelajar PhD bekerja di ISTA dan menerima gaji yang kompetitif di peringkat antarabangsa dan perlindungan keselamatan sosial penuh. Pelajar juga menerima sokongan kewangan untuk menghadiri persidangan dan bengkel saintifik semasa pengajian mereka.

Institut Colloquia

Kolokium Institut mingguan ialah seminar penyelidikan utama di ISTA. Para saintis dari seluruh dunia dan dari semua disiplin sains semula jadi dijemput untuk membentangkan penemuan terbaru mereka.

Penilaian Institut

Secara kerap, institut ini dilawati oleh panel kajian antarabangsa yang terdiri daripada para saintis terkemuka dari seluruh dunia (termasuk hadiah hadiah Nobel) untuk membentuk penilaian bebas dari institut tersebut.

Kerjaya

Alumni kami yang terkenal telah meneruskan kerjaya yang berjaya selepas pengajian PhD mereka di ISTA.

Pelajar PhD mendapat sokongan melalui bimbingan dan program pembangunan kerjaya yang memberi tumpuan kepada latihan dalam kemahiran yang boleh dipindah milik untuk ahli akademik dan seterusnya. Sepanjang pengajian mereka, pelajar PhD disokong oleh Career Services, yang memberikan khidmat nasihat dan latihan pembangunan.

Terdapat juga perbincangan TWIST yang teratur yang dianjurkan oleh Pejabat Pemindahan Teknologi, yang bertujuan untuk menyokong para penyelidik dalam pembangunan komersil dan penggunaan hasil penyelidikan mereka.

Di manakah alumni kita pergi?

Pertunjukan infographic ini di mana alumni kita pergi selepas mereka lulus.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Di manakah ISTA?

Institut ini hanya 25 minit perjalanan dengan bas dari Vienna, yang secara konsisten dipilih sebagai salah satu bandar terbaik di dunia untuk didiami. Pelajar kami mempunyai pilihan untuk tinggal di Klosterneuburg, kawasan yang tenang dikelilingi oleh hutan yang indah, atau tepat kesibukan Vienna. Kami juga mempunyai sejumlah pilihan tempat tinggal di kampus.

Lokasi

 • Klosterneuburg

  Am Campus,1, 3400, Klosterneuburg

Soalan