Keystone logo
Institute of Development Studies

Institute of Development Studies

Institute of Development Studies

pengenalan

Institute of Development Studies (IDS) menyampaikan penyelidikan, pembelajaran dan pengajaran bertaraf dunia yang mengubah pengetahuan, tindakan dan kepimpinan yang diperlukan untuk pembangunan yang lebih saksama dan mampan di peringkat global.

Melalui perkongsian yang saksama dan mampan , kami bekerjasama dengan kerajaan, yayasan dermawan, pertubuhan bukan kerajaan, ahli akademik dan masyarakat sivil untuk mengubah pendekatan kepada perubahan sosial, politik dan ekonomi yang progresif dengan cara yang akhirnya membawa perubahan kepada kehidupan rakyat.

Kami telah membantu memupuk perkongsian baharu yang inovatif yang telah menjana berjuta-juta dolar dalam hasil cukai tambahan di Afrika yang boleh dilaburkan semula dalam pembangunan negara negara. Kami telah berusaha untuk menyediakan penyelesaian kepada masalah alam sekitar yang membina pengetahuan dan amalan penduduk tempatan. Kami telah mengetengahkan peranan masyarakat tempatan dalam menamatkan wabak maut seperti virus Ebola. Kami telah memupuk ratusan pemimpin dan jaguh pembangunan yang luar biasa termasuk pemimpin politik, Duta Besar negara dan pegawai kerajaan, pemimpin masyarakat sivil dan usahawan.

Reputasi kami untuk penyelidikan dan pandangan antarabangsa tiada duanya dan dicerminkan dalam prestasi kami dalam QS World University Rankings terkini di mana kami menduduki tempat pertama di dunia untuk kajian pembangunan, bersama-sama dengan University of Sussex. Kami juga disenaraikan sebagai badan pemikir pembangunan antarabangsa nombor satu oleh Laporan Indeks Global Go To Think Tank 2019.

Ketahui lebih lanjut tentang visi dan strategi kami
Baca lebih lanjut tentang kesan kami dalam Semakan Tahunan Rev Tahunan kami iew

164899_PCampusLg-17SU1.png

Lokasi

Lokasi
 • Brighton

  Institute of Development Studies Library Road Brighton BN1 9RE UK, , Brighton

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • youtube

Soalan