Keystone logo

Institute of Development Studies

A logo

pengenalan

Institute of Development Studies (IDS) menyampaikan penyelidikan, pembelajaran dan pengajaran bertaraf dunia yang mengubah pengetahuan, tindakan dan kepemimpinan yang diperlukan untuk pembangunan yang lebih adil dan lestari di peringkat global.

Melalui perkongsian yang adil dan lestari , kami bekerjasama dengan pemerintah, yayasan dermawan, badan bukan kerajaan, akademik dan masyarakat sivil untuk mengubah pendekatan kepada perubahan sosial, politik dan ekonomi yang progresif dengan cara yang akhirnya memberi perbezaan kepada kehidupan masyarakat.

Kami telah membantu memupuk kerjasama baru yang inovatif yang telah menghasilkan jutaan dolar hasil cukai tambahan di Afrika yang dapat dilaburkan semula dalam pembangunan negara. Kami telah berusaha untuk memberikan penyelesaian kepada masalah persekitaran yang berdasarkan pengetahuan dan amalan penduduk tempatan. Kami telah mengetengahkan peranan masyarakat setempat dalam menghentikan wabak maut seperti virus Ebola. Kami telah membina ratusan pemimpin dan juara pembangunan yang luar biasa termasuk pemimpin politik, Duta negara dan pegawai kerajaan, pemimpin masyarakat sivil dan usahawan.

Reputasi kami untuk penyelidikan dan pandangan antarabangsa tiada duanya dan tercermin dalam prestasi kami dalam QS World University Rankings terbaru di mana kami menduduki tempat pertama di dunia untuk kajian pembangunan, bersama dengan University of Sussex. Kami juga disenaraikan sebagai badan pemikir pembangunan antarabangsa nombor satu oleh Laporan Indeks Global Go To Think Tank 2019.

Ketahui lebih lanjut mengenai visi dan strategi kami
Baca lebih lanjut mengenai kesan kami dalam Ulasan Tahunan kami

Lokasi

  • Institute of Development Studies Library Road Brighton BN1 9RE UK, , Brighton

Soalan