Keystone logo
Institute of Development Studies

Institute of Development Studies

Institute of Development Studies

pengenalan

Institute of Development Studies (IDS) menyampaikan penyelidikan, pembelajaran dan pengajaran bertaraf dunia yang mengubah pengetahuan, tindakan dan kepemimpinan yang diperlukan untuk pembangunan yang lebih adil dan lestari di peringkat global.

Melalui perkongsian yang adil dan lestari , kami bekerjasama dengan pemerintah, yayasan dermawan, badan bukan kerajaan, akademik dan masyarakat sivil untuk mengubah pendekatan kepada perubahan sosial, politik dan ekonomi yang progresif dengan cara yang akhirnya memberi perbezaan kepada kehidupan masyarakat.

Kami telah membantu memupuk kerjasama baru yang inovatif yang telah menghasilkan jutaan dolar hasil cukai tambahan di Afrika yang dapat dilaburkan semula dalam pembangunan negara. Kami telah berusaha untuk memberikan penyelesaian kepada masalah persekitaran yang berdasarkan pengetahuan dan amalan penduduk tempatan. Kami telah mengetengahkan peranan masyarakat setempat dalam menghentikan wabak maut seperti virus Ebola. Kami telah membina ratusan pemimpin dan juara pembangunan yang luar biasa termasuk pemimpin politik, Duta negara dan pegawai kerajaan, pemimpin masyarakat sivil dan usahawan.

Reputasi kami untuk penyelidikan dan pandangan antarabangsa tiada duanya dan dicerminkan dalam prestasi kami dalam Kedudukan Universiti Dunia QS terkini, di mana kami telah menduduki tempat pertama di dunia untuk kajian pembangunan untuk tahun ketujuh berturut-turut, bersama-sama dengan Universiti Sussex .

Ketahui lebih lanjut mengenai visi dan strategi kami
Baca lebih lanjut mengenai kesan kami dalam Ulasan Tahunan kami

200595_IDS_Building_Dec21_006.jpg

Belajar dengan pemimpin dunia dalam kajian pembangunan dan sedar potensi anda untuk mengubah dunia dengan PhD oleh Penyelidikan kami.

PhD dalam Kajian Pembangunan oleh Penyelidikan ialah ijazah penyelidikan lanjutan IDS. Ia dianugerahkan kepada calon selepas sekurang-kurangnya tiga tahun belajar, berdasarkan penyiapan penyelidikan asal dan penting dalam bidang Pengajian Pembangunan - yang dinilai melalui tesis bertulis.

Lokasi

  • Brighton

    Institute of Development Studies Library Road Brighton BN1 9RE UK, , Brighton

Soalan