Keystone logo

Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts

A logo

pengenalan

Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts ( IDSVA ) menawarkan PhD dalam falsafah dan teori seni yang dirancang untuk seniman, kurator, dan pemikir kreatif. Institut ini beribu pejabat di Portland, Maine. Misi kami adalah untuk mengendalikan sekolah pengajian siswazah yang menyediakan pendidikan dalam falsafah, estetika, teori seni, dan disiplin serupa yang berkaitan dengan seni visual. Misi ini merangkumi penyediaan pengajian kedoktoran kepada pemegang MFA atau ijazah sarjana dalam bidang yang berkaitan, pemberian gelaran PhD, dan sebaliknya memberi pendidikan dan latihan yang berkaitan dengan seni.

Secara tradisinya MFA telah berfungsi sebagai ijazah terminal untuk artis studio. Ijazah ini telah melatih seniman studio dalam kemahiran yang diperlukan untuk latihan seni yang berjaya dan telah menyediakan seniman untuk mengajar di program seni studio kolej dan universiti. Walau bagaimanapun, ada rasa kuat di kalangan seniman dan pendidik hari ini bahawa latihan di luar MFA dan ijazah serupa akan memberi banyak manfaat kepada para seniman, arkitek, kurator, dan cendekiawan kreatif, terutama mereka yang menghadapi masalah mengenai media dan budaya kontemporari. Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts kurikulum perintis Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts --- menggabungkan pembelajaran jarak jauh dengan tempat tinggal yang intensif --- membolehkan profesional seni bekerja untuk melanjutkan biasiswa lanjutan yang ketat tanpa harus mengganggu atau meninggalkan kerjaya pengajaran, latihan seni, atau profesional lain tanggungjawab.

Sejauh Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts menawarkan kepada pengamal kreatif PhD dalam falsafah, estetika, dan teori seni, ia memberi peluang penting untuk seni dan budaya kontemporari. Ukuran peluang ini dapat disimpulkan dari segi tujuan pembelajaran utama Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts . Ini termasuk pemakanan dan pemupukan keupayaan untuk bercakap dan menulis secara kritis dan falsafah mengenai hubungan antara sejarah idea dan seni secara umum; Keupayaan untuk mengajar kursus peringkat universiti mengenai mata pelajaran yang berkaitan dengan hubungan falsafah dan seni - seperti kursus dalam estetika, teori seni, dan teori kritis; Keupayaan menempatkan diri dalam sejarah idea dan budaya dari segi amalan kreatif seseorang dan / atau bidang penyelidikan; Dan yang terakhir, Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts tujuan pembelajaran Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts adalah untuk menyuburkan dan memupuk etos penyelidikan yang mendorong pemikir kreatif untuk memahami sistem pengetahuan baru.

Lokasi

  • Congress Street,795, 04102, Portland

Soalan