Keystone logo
Institut supérieur du commerce de Paris

Institut supérieur du commerce de Paris

Institut supérieur du commerce de Paris

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1963, Kumpulan ISC Paris ialah salah satu daripada beberapa kumpulan pendidikan tinggi swasta dan bebas di Perancis–diasaskan oleh perniagaan dan berwawasan pendidikan Paul Icard. Kumpulan ISC Paris memberi tumpuan kepada dua "jenama pendidikan": ISC Paris Grande École ialah salah satu daripada 20 Grandes Écoles Perancis teratas yang tergolong dalam Conférence des grandes écoles. ISC Paris memegang tiga akreditasi antarabangsa: AACSB, AMBA, dan EPAS. Program Global ISC Paris ialah peneraju dalam membangunkan program ijazah khusus yang memerlukan tiga hingga lima tahun pengajian universiti selepas sekolah menengah (Bac+3 hingga Bac+5 dalam sistem Perancis), dan program Pendidikan Eksekutif.

Paul Icard ialah personaliti yang berbakat dan dinamik–seorang pengarah sumber manusia, artis, pelajar perintis seni abstrak Francis Picabia, pelajar psikologi dan pengarang buku tentang psikologi tempat kerja.

Cita-cita Icard adalah untuk memilih dan melatih pengurus korporat generasi akan datang. Beliau melihat perbadanan itu sebagai organisma hidup, terbuka kepada dunia luar dan mampu menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan. Untuk membantu pelajar berkembang daripada pelajar menjadi profesional tangkas yang mampu merenung, bertindak dan berfikiran terbuka, Icard membayangkan kurikulum di mana pelajar adalah usahawan yang paling penting dalam setiap situasi yang mereka hadapi: dalam bilik darjah, dalam persatuan, dalam Perusahaan Pelajar, dalam perniagaan mereka. perniagaan, dan dalam setiap situasi yang mereka boleh bayangkan.

Visi Icard

Dalam Kumpulan ISC Paris, kami komited untuk mengekalkan inspirasi terobosan Paul Icard. Kami berusaha untuk menjadi kumpulan pendidikan teratas untuk Pembelajaran Tindakan dan pendidikan pengurusan, dengan penekanan pada arahan aktif, pengalaman pelajar, inovasi dan pelbagai budaya–semuanya untuk faedah pertumbuhan peribadi dan profesional pelajar kami.

Misi kita

Dalam dunia korporat yang sentiasa berubah, kami boleh merumuskan misi kami seperti berikut:

Untuk membolehkan pelajar kami mendedahkan bakat mereka yang memberi perkhidmatan kepada masyarakat dan perusahaan untuk masa depan yang mampan dalam konteks antarabangsa.

Dalam konteks ini, misi kami bertujuan untuk:

 • Galakkan pelajar untuk bertanggungjawab terhadap pendidikan mereka, untuk membangunkan kemahiran kepimpinan mereka, dan menyediakan mereka untuk menghadapi cabaran di seluruh dunia.
 • Memupuk kemahiran berfikir kritis pelajar kami, untuk membantu mereka menjadi pengurus yang bertanggungjawab dan beretika; untuk membangunkan kemahiran membuat keputusan mereka melalui pengalaman praktikal dan profesional dalam persekitaran yang pelbagai aspek.
 • Untuk menyumbang kepada pengetahuan dan inovasi baharu dalam pengurusan, amalan pengurusan, dan pendidikan pengurusan, untuk memberi manfaat kepada dunia akademik dan perniagaan.
 • Untuk menyokong keperluan latihan dan pengambilan pekerja syarikat.
 • Untuk mengambil bahagian secara aktif dalam perbincangan yang membantu mengekalkan, mempromosikan dan membangunkan sistem pendidikan tinggi Perancis.

Kemasukan

Program yang ditawarkan oleh ISC Paris Grande École terbuka secara meluas kepada calon antarabangsa. Prosedur kemasukan dianjurkan melalui pertandingan jarak jauh. Prosedur ini membolehkan calon antarabangsa menyertai pertandingan tanpa mengira negara asal mereka. Beberapa ratus calon memohon setiap tahun untuk menyertai Master Grande École dan Sarjana Muda dalam Pengurusan.

Prasyarat dan Syarat Kemasukan

Beberapa laluan akses membolehkan anda menyertai Master Grande École dan Sarjana Muda Pengurusan di ISC Paris Grande École bergantung pada tahap pengajian anda dari peringkat Baccalaureate ke peringkat Bac+3 atau setara.

Anda mesti menghantar permohonan anda pada platform permohonan dalam talian kami dan melampirkan dokumen sokongan yang diminta. Yuran pendaftaran untuk pertandingan itu pada dasarnya 50 euro untuk program Sarjana Muda dan 85 euro untuk Program Grande École.

Pertandingan ini berdasarkan analisis fail permohonan anda dan temu duga motivasi selama 30 minit melalui Skype

Kemahiran akademik anda, keperibadian anda, dan motivasi anda adalah kriteria penentu dalam proses pemilihan. Nilai anda, rasa komitmen anda, kemahiran bahasa anda dan projek profesional anda adalah aspek yang akan kami bincangkan dengan anda semasa perbincangan ini untuk mengesahkan kesesuaian profil anda dengan tawaran pendidikan ISC Paris Grande Ecole. Ini juga akan menjadi peluang untuk anda bertanya semua soalan anda tentang program dan sekolah untuk mengesahkan pilihan orientasi anda. Kami akan memberi perhatian yang baik kepadanya.

Kedudukan

ISC Paris adalah antara perniagaan dan pengurusan Grandes Écoles yang meningkat dalam pelbagai kedudukan bebas pada tahun 2020.
Kedudukan kami bertambah baik dalam lima kedudukan Perancis dan antarabangsa untuk 2019/2020.

ISC Paris–dengan sejarah selama 50 tahun dan keupayaan untuk menyesuaikan diri dengan jangkaan pekerja dunia perniagaan–berdiri kukuh sebagai salah satu daripada 20 sekolah pengurusan dan perniagaan terbaik Perancis.

Apakah Maksud Kedudukan Ini? Mereka adalah Cara Berguna untuk Membezakan Antara Sekolah

Dalam memilih sekolah, kriteria pemilihan pelajar sudah pasti harus merangkumi jenis kedudukan ini. Tetapi adalah penting juga untuk mempertimbangkan jangkaan anda sendiri–yang sangat peribadi–dari segi pendekatan pengajaran sekolah, sokongan, kedekatan dengan perniagaan, pengkhususan, persekitaran pembelajaran dan nilai untuk wang. Reputasi ISC Paris sangat kukuh dalam dua bidang terakhir tersebut.

Kami adalah sekolah pada skala manusia, di mana anda boleh mengenali pelajar lain, membentuk hubungan dengan profesor, dan tempat kami benar-benar menyokong pelajar kami dalam mengenal pasti matlamat kerjaya mereka.

ISC Paris mempunyai salah satu nisbah "nilai untuk wang" terbaik kerana kami memberi pelajar alat untuk berkembang secara profesional dan mencari pekerjaan di syarikat yang mempunyai kedudukan tinggi. Kami berada di kedudukan ke-13 dalam senarai "nilai untuk wang" Financial Times, berdasarkan hubungan antara kos pendidikan dan gaji pelajar tiga tahun selepas tamat pengajian.

Untuk menyediakan akses yang lebih besar kepada program kami, kami juga komited untuk menawarkan pilihan kerja/belajar untuk trek tradisional dalam semua program kami.

Kedudukan Kami Meningkat, Kerana Program Kami Teguh dan Mampan

Kedudukan ISC Paris yang bertambah baik adalah hasil daripada banyak faktor unik: program Grande École kami yang diakreditasi oleh entiti antarabangsa (AACSB, AMBA, dan EPAS), reputasi antarabangsa kami, kekuatan hubungan kami dengan perniagaan dan kejayaan kerjaya graduan kami dan pulangan pelaburan pendidikan mereka.

Testimoni Pelajar

Lokasi

 • Île-de-France

  Bd du Fort de Vaux, 22, 75017, Île-de-France

 • Orléans

  24 Rue Jeanne d'Arc, 45000, Orléans

Soalan