Keystone logo
ICT International Doctoral School University of Trento

ICT International Doctoral School University of Trento

ICT International Doctoral School University of Trento

pengenalan

Sekolah Doktor Antarabangsa ICT ditubuhkan pada tahun 2001 dan bahasa rasmi adalah bahasa Inggeris. Program kedoktoran menyampaikan kemahiran yang diperlukan untuk menjalankan penyelidikan lanjutan di universiti, badan awam, atau organisasi swasta untuk tujuan memajukan kemajuan sains dan teknologi dan mewujudkan kelas pengurusan dengan budaya profesional peringkat tinggi dan keterbukaan antarabangsa yang sepadan.

Objektif khusus program doktoral adalah untuk melatih para profesional yang dapat membangunkan maklumat dan sistem telekomunikasi yang berkualiti tinggi dan inovatif yang ditangani untuk menyelesaikan masalah yang rumit. Ia juga mengejar matlamat untuk meningkatkan keupayaan keusahawanan pelajar kedoktoran dengan menyediakan latihan dan peluang khusus untuk menjalankan latihan.

Sekolah Doktor Antarabangsa ICT menawarkan program latihan yang luas yang mengeksploitasikan sifat pelbagai disiplin staf pengajar dan ketersediaan makmal peringkat lanjutan. Program latihan ini membolehkan Sekolah Doktor Antarabangsa ICT untuk mengaktifkan perjanjian pertukaran pelajar dan modul pengajaran dengan institusi serupa di seluruh dunia.

Sehingga kini, kerja penyelidikan yang dilakukan oleh Jabatan, berkat rangkaian hubungan kukuh antara Sekolah dan dunia perniagaan, termasuk Pusat Penyelidikan di kawasan itu, telah memberikan peluang latihan penting kepada lebih dari 700 pelajar PhD sejak tahun 2001. Kebanyakan Pelajar PhD adalah antarabangsa dan datang dari seluruh dunia.

Sejak Sekolah ditubuhkan, ia telah menghasilkan lebih daripada 500 Doktor Penyelidikan; kesemuanya sedang bekerja di pusat penyelidikan, universiti dan / atau perniagaan di skala global.

75695__ALE2026_Profile4000.jpg

Lokasi

  • Trento

    Via Sommarive, 9 I-38123 POVO, , Trento

Soalan