Keystone logo
National University of Ireland Galway School of Humanities

National University of Ireland Galway School of Humanities

National University of Ireland Galway School of Humanities

pengenalan

Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan menggalakkan minat dan penyelidikan dalam pelbagai bidang pelbagai disiplin dengan program-program yang terdiri daripada Kebudayaan dan Kolonialisme kepada Pengajian Ireland, Bahasa Inggeris, Sejarah, Falsafah atau Old Ireland untuk filem dan Media Digital. Kemahiran analisis kritis, penyelesaian masalah dan kemahiran yang boleh dipindahkan lain dicapai melalui program pengajaran inovatif kami. Oleh itu graduan dilengkapi untuk menjadi warganegara yang bertanggungjawab dan orang penting dalam masyarakat.

Mengenai universiti

Dengan lebih 17,000 pelajar dan lebih 2,400 kakitangan, NUI Galway mempunyai reputasi yang cemerlang untuk pengajaran dan kecemerlangan penyelidikan.

Reputasi kami

NUI Galway telah memperoleh pengiktirafan kebangsaan dan antarabangsa sebagai universiti penyelidikan yang diterajui dengan komitmen untuk teaching. berkualiti tinggi

Kampus kami

Kampus kami telah berubah sejak sedekad yang lalu melalui program modal € 400 juta. Dengan lebih 90 bangunan di 105 hektar tanah, Universiti adalah betul-betul di tengah-tengah bandar Galway.

Bagaimana Kami Unik

Dari kedudukan kami di pinggir sangat Eropah, kami mendekati dunia, dan kami mempunyai badan pelajar yang paling pelbagai di Ireland. Bahasa Ireland dan budaya, serta sukarelawan dan masyarakat jangkauan memainkan peranan yang kuat dalam pengalaman pelajar di sini.

Bahasa Ireland

Bahasa ini mempunyai kedudukan yang unik di Universiti, kebanyakannya disebabkan oleh kedudukannya yang hampir dengan Connemara Gaeltacht - rantau Ireland berbahasa terbesar di Ireland.

Sejarah Kami

Dari Kolej Queen untuk National University of Ireland, masa lalu University adalah berkait rapat dengan sejarah Galway dan Ireland.

Mahasiswa Selain mata pelajaran tradisional seperti Inggeris, Sejarah dan Falsafah, pelajar-pelajar di Kemanusiaan juga ditawarkan skop untuk membangunkan kawasan-kawasan yang menarik seperti Kajian Ireland, Kewartawanan, Penulisan Kreatif, Filem atau Drama dan Pengajian Theatre. Kami pelbagai program ijazah menggabungkan Arts Mata Pelajaran tradisional dengan pengkhususan ini sekali gus menyediakan elemen tambahan kepada kelayakan pelajar.

Pascasiswazah Sekolah kami mempunyai komuniti penyelidikan pelajar meriah dengan lebih 120 pelajar PhD. Pelajar dipadankan dengan penyelia di kawasan yang mereka minat dan mempunyai akses kepada sumber-sumber arkib yang besar dan komuniti penyelidikan yang luas. Persidangan-persidangan interaktif, kerjasama dan inisiatif mengambil meletakkan setiap semester memupuk masyarakat dinamik penyelidik.

Di samping itu, Kemanusiaan mempunyai dua puluh satu program MA berbeza diajar menawarkan banyak jambatan untuk penyelidikan PhD atau, terutamanya bagi program yang lebih profesional fokus, meningkat pekerjaan. Banyak program MA kami ditawarkan pada sama ada sepenuh masa atau separuh masa.

Pelajar antarabangsa Bahasa Inggeris, Sejarah dan Falsafah kursus kami yang popular dengan pelajar antarabangsa dengan beberapa ratus setiap tahun mengambil kelas. Kelas kumpulan kecil kami membolehkan pertukaran idea dan perkongsian budaya yang berbeza. Kebanyakan program MA kami diajar mempunyai kohort pelajar antarabangsa yang mewujudkan dinamik menarik dan campuran perspektif dalam kumpulan kelas.

Lokasi

 • Galway

  c/o School of Humanities, Galway, University Road, , Galway

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan