Keystone logo
The Hong Kong University of Science and Technology PhD dalam Internet of Things
The Hong Kong University of Science and Technology

PhD dalam Internet of Things

Hong Kong, Hong Kong

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

HKD 42,100 / per year *

Di kampus

* setiap tahun

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Internet of Things (IoT) adalah salah satu tonggak dalam rancangan tindakan "Internet Plus" di China, yang disajikan dalam laporan kerja Kerajaan China pada tahun 2015. Kawasan Teras Internet Perkara di bawah Pusat Maklumat di HKUST (GZ) ditubuhkan untuk berkembang Kekuatan HKUST dalam komunikasi dan rangkaian tanpa wayar, dan menyumbang kepada usaha negara untuk menjadi peneraju dunia di IoT. Program Doktor Falsafah (Ph.D.) di Internet of Things ditawarkan sebagai bahagian penting dalam usaha untuk menjadi pusat penyelidikan IoT yang terkenal di dunia dengan misi untuk memajukan penyelidikan gunaan di IoT serta penyelidikan asas yang berkaitan dengan kawasan aplikasi.

Ph.D. Program ini bertujuan untuk melatih pelajar dalam menjalankan penyelidikan asli di IoT dan memupuk pemikiran bebas, interdisipliner, dan inovatif yang penting untuk kerjaya yang berjaya dalam industri dan / atau akademik yang berkaitan dengan IoT. Ph.D. lulusan diharapkan dapat menunjukkan penguasaan pengetahuan dalam disiplin yang dipilih dan kemampuan untuk mensintesis dan mencipta pengetahuan baru, memberikan sumbangan ilmiah yang asli dan besar kepada disiplin tersebut.

Hasil pembelajaran

Setelah berjaya menamatkan Ph.D. program, graduan dapat:

 1. Menunjukkan penguasaan pengetahuan sastera dan pemahaman menyeluruh mengenai penyelidikan saintifik yang berkaitan dengan IoT;
 2. Menunjukkan kemahiran teori dalam memahami penyelidikan IoT;
 3. Nilaikan teori, metodologi, dan pengetahuan secara kritis untuk menjawab persoalan kajian asas di IoT;
 4. Secara bebas menjalankan penyelidikan asal dan memberikan sumbangan ilmiah yang signifikan terhadap disiplin IoT; dan
 5. Menunjukkan kemahiran yang kompeten dalam komunikasi lisan dan bertulis untuk penyebaran hasil tesis dalam komuniti saintifik.

Keperluan kemasukan

Untuk memenuhi syarat untuk kemasukan, pemohon mesti memenuhi semua keperluan berikut. Kemasukan selektif dan memenuhi syarat minimum ini tidak menjamin kemasukan.

i. Syarat Kemasukan Umum Universiti

 • Pemohon yang ingin masuk ke program ijazah sarjana mestilah memperoleh ijazah sarjana muda dari institusi yang diiktiraf, atau kelulusan yang setaraf dengannya;
 • Pemohon yang memohon masuk ke program ijazah kedoktoran sepatutnya memperoleh ijazah sarjana muda dengan rekod terbukti prestasi cemerlang dari institusi yang diiktiraf; atau mengemukakan bukti kerja yang memuaskan di peringkat pascasiswazah secara sepenuh masa untuk sekurang-kurangnya satu tahun, atau secara sambilan selama sekurang-kurangnya dua tahun.

ii. Keperluan Pendaftaran Bahasa Inggeris

Pemohon perlu memenuhi keperluan Bahasa Inggeris dengan salah satu daripada pencapaian berikut:

 • TOEFL-iBT: 80 *
 • TOEFL-pBT: 550
 • Ujian kertas dihantar TOEFL: 60 (markah penuh untuk bahagian Membaca, Mendengar dan Menulis)
 • IELTS (Modul Akademik): Skor keseluruhan: 6.5 dan Semua sub-skor: 5.5

* merujuk kepada skor keseluruhan dalam satu percubaan tunggal

Pemohon tidak diminta untuk menunjukkan skor TOEFL atau IELTS sekiranya:

 • bahasa pertamanya adalah bahasa Inggeris, atau
 • mereka memperoleh ijazah sarjana muda (atau setaraf) dari sebuah institusi di mana bahasa pengantarnya adalah bahasa Inggeris.

Program ini adalah untuk Kemasukan Skim Perintis HKUST (Guangzhou) .

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai program, sila rujuk pg.ust.hk/program .

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • MPhil/PhD Arts & Computational Technology
  • London, United Kingdom