Keystone logo
Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

pengenalan

Selamat datang ke Hector Fellow Academy

Kami Mewujudkan Sinergi untuk Menggalakkan Penyelidikan Edge-Cutting Edge

Hector Fellow Academy adalah akademi muda sains. Ia menawarkan platform untuk rangkaian, pertukaran interdisipliner, dan inspirasi bersama kepada pemenang Anugerah Sains Hector. Di samping itu, Akademi menyokong para penyelidik muda yang menjanjikan.

Mengenai Hector Fellow Academy

Rangkaian Interdisiplin untuk Ujian Pemotongan Edge

The Hector Fellow Academy diasaskan pada tahun 2013. Hari ini, rangkaian ini terdiri daripada 23 profesor dan 19 saintis muda yang bekerja di bidang sains semulajadi dan kejuruteraan. Topik penyelidikan dan inovasi baru dicetuskan dengan mengumpulkan para saintis yang cemerlang di seluruh institusi dan disiplin saintifik. Hector Fellow Academy memperkuat penyelidikan di Jerman dan menyumbang untuk menyelesaikan cabaran global dengan meningkatkan kesedaran mengenai isu-isu sosio-politik.

Penyelidikan Disiplin

Keprihatinan utama Hector Fellow Academy ialah promosi pertukaran interdisipliner di antara anggotanya, yang bekerja bersama di seluruh institusi penyelidikan, disiplin, dan bidang penyelidikan. Ahli Akademi adalah Hector Fellows - profesor dari subjek STEM - dan penyelidik muda disokong oleh Hector Fellow Academy . Simposium tahunan memberi peluang untuk bertukar idea dalam Hector Fellow Academy dan memasuki dialog dengan orang awam. Selain itu, Hector Fellows boleh menerima sokongan kewangan dari Akademi untuk projek dan persidangan saintifik bersama pelbagai inovatif.

Pelbagai disiplin sebagai Prinsip Asas:

 • Rangkaian penyelidik peringkat tinggi dari sains semulajadi, kejuruteraan, perubatan
 • Kerjasama di seluruh institusi
 • Penyelidikan di kawasan antara muka
 • Pertukaran antara disiplin
 • Impuls untuk pendekatan penyelidikan inovatif

Promosi Para Ilmuwan Muda

Salah satu elemen utama Hector Fellow Academy ialah sokongan penyelidik muda. Akademi menawarkan Ph.D. jawatan kepada pelajar siswazah yang bercita-cita tinggi. Sebagai sebahagian daripada aplikasi, idea penyelidikan inovatif yang maju dalam bidang penyelidikan salah satu daripada Hector Fellows perlu diserahkan. Idea ini akan disiasat oleh para pelajar semasa tiga tahun Ph.D. fasa. Para saintis muda bekerja sebagai pembantu penyelidik di Institut Felo Hector masing-masing, yang seterusnya adalah penyelia tesis doktoral mereka. Selain itu, Akademi menyokong saintis muda (biasanya postdocs) bekerja di salah satu projek interdisipliner dari Hector Fellows.

Para pelajar kedoktoran, serta postdocs, berpeluang untuk mengembangkan kepakaran penyelidikan mereka dan memperoleh pengetahuan pengurusan dengan menghadiri kursus di Sekolah Teknik dan Pengurusan Sekolah HECTOR Institut Teknologi Karlsruhe. Tambahan pula, Akademi menggalakkan rangkaian saintis muda aktif mereka contohnya simposium tahunan.

Kelebihan untuk Para Ilmuwan Muda HFA:

 • Keahlian dalam rangkaian penyelidikan yang sangat baik
 • Kerjasama dengan penyelidik peringkat tinggi
 • Kursus pengurusan tambahan
 • Penyelidikan mengenai isu saintifik terkini
 • Bilik untuk idea berwawasan
 • Kedudukan dibiayai dan perbelanjaan bahan

106811_pexels-photo-668137.jpeg

Lokasi

 • Karlsruhe

  Schlossplatz 19, 76131, Karlsruhe

  Soalan