Keystone logo
Grenoble Ecole de Management

Grenoble Ecole de Management

Grenoble Ecole de Management

pengenalan

Grenoble Ecole de Management (GEM) telah mendapat pengiktirafan nasional dan antarabangsa. Lebih daripada sekadar sekolah, GEM mewakili makmal terbuka di mana 8,000 pelajar dan 500 pekerja belajar dan bekerja setiap hari untuk menyelesaikan masalah yang kompleks dan mengatasi cabaran utama untuk perniagaan dan masyarakat.

Ditubuhkan di Grenoble, sebuah bandar sains dan teknologi, sekolah kami telah mengembangkan kepakarannya dalam pengurusan teknologi dan inovasi—kepakaran yang kini menjadi asas kepada kecemerlangan jenama kami dan terkenal di peringkat antarabangsa.

Dengan membangunkan model pendidikannya sendiri, GEM telah menjadi pusat eksperimen, kajian dan penciptaan. Sekolah ini menawarkan 50 program pendidikan dalam bahasa Perancis dan Inggeris yang merangkumi semua peringkat pengajian dari sarjana muda hingga siswazah, kedoktoran dan pendidikan berterusan. Pelajar boleh mengambil bahagian dalam program yang disampaikan di Grenoble, Paris, Berlin, Singapura, Moscow, Georgia atau Casablanca.

Sebagai sebuah institusi untuk pendidikan tinggi (EESC) yang bergabung dengan Dewan Perniagaan dan Industri Grenoble, GEM ialah ahli pengasas Kampus Inovasi GIANT di Grenoble. Sekolah ini diakreditasi oleh AACSB, EQUIS dan AMBA dan ahli "Conférence des Grandes Ecoles" Perancis. Program-programnya sentiasa disenaraikan oleh akhbar dan majalah ekonomi antarabangsa utama.

Misi kita

Melalui kepakaran kami dalam Pengurusan teknologi dan inovasi, hubungan rapat kami dengan wilayah dan ekosistem kami, dan keupayaan kami untuk menjangka dan mengiringi peralihan, kami menggunakan pendidikan dan penyelidikan untuk memberikan respons kepada cabaran besar abad ke-21 dan oleh itu menyumbang kepada dunia yang lebih adil, lebih aman dan lebih bertanggungjawab

Di GEM, kami menyatukan teknologi, inovasi dan masyarakat untuk melatih pemimpin dan pengurus untuk bertindak dalam dunia yang berubah dengan pantas. Melalui usaha kolaboratif, kami mempromosikan kemahiran dan pengetahuan untuk menyaingi cabaran abad ke-21.

Ciri-ciri Kampus

antarabangsa

Untuk menyokong pembangunan perniagaan antarabangsa dan melatih pengurus dalam situasi pelbagai budaya, Grenoble Ecole de Management melaksanakan strategi yang jauh untuk membangunkan lokasi antarabangsanya:

 • 2 kampus di Perancis: Grenoble dan Paris
 • 7 kampus antarabangsa: Jerman, China, Amerika Syarikat, Georgia, Maghribi, Rusia dan Singapura
 • 5 pejabat antarabangsa

  Akreditasi

  Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Grenoble

   Grenoble Ecole de Management 12, rue Pierre Sémard BP 127 , 38003, Grenoble

   • Grenoble

    Grenoble Ecole de Management 12, rue Pierre Sémard BP 127, 38003, Grenoble

    • Los Angeles

     Los Angeles, Amerika Syarikat

     • Paris

      96 rue Didot, 75014, Paris

      • Grenoble

       Grenoble, Perancis

       Soalan