Keystone logo
Gran Sasso Science Institute GSSI

Gran Sasso Science Institute GSSI

Gran Sasso Science Institute GSSI

pengenalan

Institut Sains GSSI – Gran Sasso ialah Ph.D antarabangsa. sekolah dan pusat penyelidikan dan pendidikan tinggi dalam bidang Fizik, Matematik, Sains Komputer dan Sains Sosial. Ia diasaskan pada 2012 di L'Aquila (Itali) sebagai Pusat Pengajian Lanjutan INFN – Institut Kebangsaan Fizik Nuklear dan kemudian ditubuhkan pada Mac 2016 sebagai Sekolah Pengajian Lanjutan yang menyediakan pendidikan pasca siswazah. Melalui kerjasama dan interaksi sehari-hari, penyelidik dan pelajar berpeluang membina pengetahuan yang kukuh tentang kaedah penyelidikan dan bereksperimen dengan pencemaran minat, pendekatan inovatif dan pertukaran pelbagai budaya dalam semua aktiviti GSSI. Dalam menangani kerumitan dunia hari ini, kami komited untuk menghapuskan semua halangan antara bidang kajian dan penyelidikan GSSI, di mana interdisipliner dan persenyawaan silang mendasari segala yang kami lakukan. Antara matlamat kami ialah penyebaran hasil saintifik terhadap masyarakat dan promosi acara kebudayaan untuk orang awam, warganegara dan sekolah.

GSSI - Institut Sains Gran Sasso menawarkan 36 Ph.D. fellowship untuk tahun akademik 2022/23 dan menjemput permohonan untuk fellowship untuk Ph.D. Program dalam "Fizik Astropartikel" (9), "Matematik dalam Sains Semula Jadi, Sosial dan Hayat" (9), "Sains Komputer" (9), "Sains Wilayah & Geografi Ekonomi"(9).

Bahasa rasmi untuk semua Ph.D. kursus adalah bahasa Inggeris .

Persahabatan diberikan selama 4 tahun dan jumlah tahunan mereka ialah € 16.159,91 kasar. Semua Ph.D. pelajar mendapat penginapan percuma di kemudahan GSSI dan penggunaan kantin.

Lokasi

  • L'Aquila

    Viale Francesco Crispi,7, 67100, L'Aquila

    Soalan