Keystone logo

Georgian State University Of Theatre And Film

A logo

pengenalan

The Shota Rustaveli Theatre and Film Georgia State University melatih pelakon drama dan filem, teater muzikal, boneka, marionettes, dan pantomim, pengarah drama, filem, dan televisyen, sinematografer, pengkritik teater dan filem, sejarawan seni, pakar televisyen dan lain-lain media, koreografer, pengurus pelancongan dan pakar sektor pendidikan budaya.

Pelajar kami telah memperoleh kejayaan antarabangsa dan anugerah tertinggi di pelbagai festival dan pertandingan filem dan teater.

Universiti ini mempunyai teater D. Aleksidze, perpustakaan ilmiah, makmal, institusi pendidikan, ilmiah, yang menyediakan ensiklopedia teater dan pawagam Georgia.

Universiti ini mempunyai fakulti Drama, Filem dan Televisyen, Kemanusiaan, Sains Sosial dan Pengurusan, dan Muzik dan Tarian Rakyat Georgia, di mana lebih dari seribu pelajar memperoleh ijazah Sarjana, Master, dan Doktor.

Universiti memainkan peranan besar dalam melatih pakar teater dan pawagam untuk seluruh Wilayah Kaukasus. Universiti ini membawa pakar khas untuk Rusia, Armenia, Azerbaijan, Abkhazia, Ossian, Ingush, Chechen dan teater lain. Banyak teater yang terkenal sekarang didirikan berdasarkan latihan dan persembahan diploma universiti (seperti Teater Pelakon Pawagam, Teater Meskhetian, Teater Metekhi, Teater Akhmeteli, Teater Saingilo, Teater Pantomime, dll.).

Universiti mengekalkan hubungan kreatif dan ilmiah dengan universiti di negara yang berbeza.

Lokasi

  • Davit Aghmashenebeli Avenue,40, , Tbilisi

Soalan