Keystone logo
Georgia Southern University, Department of Logistics & Supply Chain Management

Georgia Southern University, Department of Logistics & Supply Chain Management

Georgia Southern University, Department of Logistics & Supply Chain Management

pengenalan

Kami menawarkan sarjana pentadbiran perniagaan (BBA) ijazah dalam bidang logistik dan pengangkutan intermodal serta pengurusan utama dengan penekanan dalam pengurusan operasi. Program ijazah kami menyediakan pelajar dengan kemahiran menyelesaikan masalah dan pengetahuan rangkaian bekalan yang diperlukan untuk mengurus dan mengetuai organisasi moden. Kami juga menyediakan kursus asas untuk membangunkan kemahiran pemikiran kritikal dalam kalangan pelajar perniagaan dengan mengajar kelas teras peringkat tinggi dalam statistik perniagaan, pengoptimuman dan pengurusan operasi kepada semua jurusan BBA.

Kursus siswazah yang disampaikan oleh jabatan ini menyampaikan program MBA dan program PhD dalam Logistik & Pengurusan Rantaian Pembekalan.

Pembangunan kepimpinan adalah sebahagian daripada budaya kita. Kurikulum inovatif kami menggabungkan asas-asas perniagaan dan trend semasa dalam persekitaran perniagaan hari ini. Anda akan belajar dari fakulti yang terkenal kerana penyelidikan yang diterbitkan dan kekuatan kemahiran mengajar mereka. Ahli fakulti kita benar-benar mengambil berat tentang kejayaan anda sebagai pelajar dan akan bekerja keras untuk menyediakan anda untuk kejayaan masa depan dalam persekitaran global yang sangat kompetitif hari ini.

Apakah Logistik dan Pengangkutan Intermodal (LIT)?

Logistik melibatkan memastikan ketersediaan produk yang betul, dalam kuantiti yang betul dan keadaan yang tepat, di tempat yang betul, pada masa yang tepat, untuk pelanggan yang tepat, dengan kos yang betul. Pengangkutan intermodal menggabungkan kos dan / atau kelebihan perkhidmatan lebih daripada satu mod pengangkutan dalam pergerakan produk yang cekap dan lancar.

Apakah Pengurusan Operasi (OM)?

Perniagaan membuat nilai dengan menghasilkan produk dan menyediakan perkhidmatan yang memenuhi atau melebihi jangkaan pelanggan. Pengurusan operasi memperkatakan proses di mana syarikat menggunakan sumbernya untuk mencipta produk dan perkhidmatan itu dengan cara yang memaksimumkan nilai mereka.

Mengapa Kolej Perniagaan di Universiti Georgia Selatan?

  • Akreditasi antarabangsa dari AACSB

Hanya institusi yang mempunyai rekod prestasi terbukti kecemerlangan akademik dapat memperoleh kelulusan penting ini, jadi anda boleh mengandalkan menerima pengalaman pendidikan berkualiti tinggi.

  • Persekitaran yang peduli

Georgia Southern menyediakan persekitaran yang berpusatkan pelajar yang diketuai oleh pentadbir dan fakulti dan kakitangan yang benar-benar peduli dengan kejayaan anda.

  • Interaksi dengan fakulti dan pemimpin perniagaan

Kelas kami diajar oleh profesor yang berkelayakan, bukan pelajar siswazah, dan saiz kelas sering kecil. Penceramah serantau dan kebangsaan datang ke kampus secara berkala untuk mengambil bahagian dalam program tahunan Eksekutif-di-Kediaman dan Hari Perakaunan kami.

  • Kemudahan kelas pertama dan makmal komputer

Jabatan Pengurusan Logistik dan Rantaian Pembekalan ditempatkan di bangunan College of Business, yang mempunyai kemudahan bilik darjah multi-media terkini dan empat makmal komputer dengan teknologi terkini.

  • Peluang Internship

Latihan praktikal membantu anda mengintegrasikan pengetahuan akademik dengan lebih praktikal. Pendedahan kepada amalan logistik dan persekitaran perniagaan juga boleh membantu anda menentukan jalan kerjaya yang sesuai untuk anda dan membantu memulakan kerjaya anda sebelum memasuki tenaga kerja secara tetap. Pelajar logistik baru-baru ini ditawarkan latihan dengan mengklik di sini.

  • Beasiswa & Bantuan Kewangan

Setiap tahun, biasiswa logistik dianugerahkan kepada pelajar berdasarkan prestasi kelas, potensi profesional, dan keperluan kewangan. Sokongan kewangan untuk program biasiswa disediakan oleh Pihak Berkuasa Pelabuhan Georgia, Kelab Pengangkutan Atlanta, Persatuan Maritim Atlanta, Propeller Club of Savannah, Persatuan Maritim Savannah, Persidangan Perdagangan Luar Negeri Georgia dan Savannah Traffic Club, antara lain.

  • Pembelajaran Luar Kampus

Lawatan lapangan pelajar adalah ciri unik program LIT. Lawatan terkini termasuk lawatan ke Pihak Berkuasa Pelabuhan Georgia, Pusat Pengedaran Wal-Mart, dan Pusat Pengedaran Depot Home. Program LIT juga mendapat manfaat daripada hubungannya dengan beberapa organisasi industri. Setiap tahun, para pelajar dipilih untuk mengambil bahagian dalam persidangan dan mesyuarat kebangsaan dan serantau.

Lokasi

  • P.O. Box 8036 Statesboro, 30460, Statesboro

Soalan