Keystone logo
Free University of Bozen-Bolzano PhD dalam Sains Komputer
Free University of Bozen-Bolzano

PhD dalam Sains Komputer

Bolzano, Itali

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Oct 2024

EUR 180 / per year *

Di kampus

* yuran pengajian: € 163,50 setahun

pengenalan

Matlamat utama program ini adalah untuk melatih saintis masa depan dengan latar belakang profesional yang kuat yang mampu bekerja di persekitaran antarabangsa dan sangat kompetitif, seperti sektor Teknologi Maklumat (IT).

Penerangan Kursus

Apa yang menjadikan Ph.D. graduan calon ideal untuk bekerja sebagai penyelidik baik di akademik dan di sektor IT adalah kemampuan mereka untuk meneliti dan memahami topik penyelidikan teori dan gunaan, pendekatan kolaboratif untuk bekerja, dan kemahiran penyebaran dan penulisan mereka. Lebih-lebih lagi, kemahiran menyelesaikan masalah dan kemampuan untuk bekerja secara autonomi membolehkan mereka menjadi pemain utama dalam setiap bidang IT, sebagai perunding bebas atau dalam peranan pengurusan.

Pada akhir program kami, graduan dilengkapi dengan pengetahuan IT yang luas, dari aspek formal dan teori kepada perkembangan terkini dalam metodologi dan teknologi.

Sekali pandang

  • Tempoh: 4 tahun
  • Kursus akan diajar dalam bahasa Inggeris
  • Tempat yang ada: 15 dengan biasiswa 4 tanpa biasiswa
  • Kampus: Bozen-Bolzano
  • Yuran pengajian: € 163,50 setahun

Struktur Kursus

Semasa Ph.D. program, pelajar mendapat pemahaman mendalam mengenai penyelidikan terkini , dan mengembangkan latar belakang yang komprehensif dan pelbagai disiplin. Kemudian, mereka mula menyumbang kepada penyelidikan dengan idea mereka sendiri dan menghasilkan hasil yang asli dan inovatif. Program ini ditetapkan dalam persekitaran antarabangsa yang mempromosikan pertukaran pengetahuan dan penyebaran idea dan hasil.

Ph.D. pelajar boleh memilih salah satu daripada tiga tema penyelidikan yang ditawarkan oleh fakulti. Mereka berbeza bukan hanya dalam topik utama yang dijelajahi, tetapi juga dalam metodologi penyelidikan yang diterapkan.

Dalam bidang Perwakilan Pengetahuan dan Pengurusan Data , pelajar menyiasat asas-asas data dan pengurusan pengetahuan, asas bagi pembangunan sistem perisian prototaip lanjutan.

Dalam bidang Kejuruteraan Perisian , kerja mengikuti pendekatan empirikal berdasarkan pelaksanaan prototaip dan teknik serta menjalankan dan menganalisis eksperimen.

Akhirnya, kawasan Sistem Maklumat dan Pangkalan Data menggunakan pendekatan hibrid, dengan fokus pada pelaksanaan yang efisien dan interaksi pengguna. Spektrum topik yang besar ini menawarkan Ph.D. calon pelbagai pilihan untuk mengembangkan penyelidikan mereka sendiri dan fleksibiliti yang besar untuk memenuhi minat mereka.

Kerjasama penyelidikan

Semasa Ph.D., pelajar bekerja sepenuh masa dalam topik penyelidikan pilihan mereka. Fakulti mengesyorkan bahawa setiap pelajar menghabiskan tempoh sekurang-kurangnya 6-12 bulan di pusat penyelidikan kebangsaan atau antarabangsa.

Universiti dan Pusat Penyelidikan

Kami telah menubuhkan perkongsian dengan banyak universiti dan institusi penyelidikan di Itali dan luar negeri, seperti Universiti Teknikal Dresden, Universidade Nova of Lisbon dan Universiti Teknikal Vienna . Selain itu, ahli Fakulti kami bekerjasama secara tetap dengan universiti dan institut penyelidikan lain seperti Oxford University, Rice University Houston, Universiti Zürich, Sapienza University of Rome, Universiti Trento, dan FBK Trento.

Rakan penyelidikan lain tergolong dalam sektor awam dan swasta. Kami bekerjasama dengan syarikat-syarikat antarabangsa seperti IBM dan Deutsche Telekom , syarikat permulaan kecil dan syarikat tempatan (contohnya projek EDP atau Sistem Data ACS) dan perkhidmatan awam dan pentadbiran (contohnya Perbandaran Bozen-Bolzano, hospital awam Meran-Merano) .

Permohonan

Untuk memohon, anda mesti memperoleh 300 kredit ECTS dalam Sains Komputer, Kejuruteraan Komputer atau Elektronik atau dalam disiplin yang berkaitan, dan anda perlu menunjukkan kemampuan anda untuk berbahasa Inggeris.

Anda akan dikehendaki mengambil bahagian dalam pertandingan pengambilan orang ramai (lihat panggilan).

Kemasukan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan