Keystone logo
Free University of Bozen-Bolzano

Free University of Bozen-Bolzano

Free University of Bozen-Bolzano

pengenalan

Free University of Bozen-Bolzano telah ditubuhkan pada tahun 1997. Universiti kami mempunyai pandangan antarabangsa yang kuat, seperti yang diperakui oleh kursus multilingual (Jerman, Itali, Inggeris, dan Ladin) dan bilangan pelajar dan pengajar yang tinggi dari luar negara.

Universiti ini mempunyai lima fakulti, dan peratusan tinggi pensyarah (35%) dan pelajar (17%) datang dari luar negara dan mereka belajar, mengajar dan melakukan penyelidikan dalam bidang Ekonomi, Sains Alam, Kejuruteraan, Sains Sosial, Pendidikan dan Reka Bentuk . Kami mempunyai 4,100 pelajar mendaftar ke lebih daripada 30 kursus ijazah sarjana muda dan pascasiswazah .

Dalam kedudukan nasional, universiti kami mencapai kedudukan teratas setiap tahun. Pada tahun 2018, untuk tahun keempat berturut-turut, pusat penyelidikan sosial untuk kajian sosial Censis telah menduduki universiti kami sebagai universiti swasta yang paling kecil (kurang daripada 5,000 pelajar). Kami juga berpangkat tinggi dalam ranking antarabangsa, terutamanya di bawah 'pengantarabangsaan' kategori, 'kepuasan pelajar' dan 'berorientasikan amalan'.

Modul yang diajar dan projek penyelidikan kami dikaitkan dengan rangkaian antarabangsa dan antara wilayah. Sebagai contoh, dalam projek Euregio, kami bekerjasama dengan universiti-universiti di Innsbruck dan Trento, dan kami komited untuk mencapai standard kualiti tertinggi.

Perangkaan

Universiti ini mempunyai lima fakulti, dan peratusan tinggi pensyarah (35%) dan pelajar (17%) datang dari luar negara dan mereka belajar, mengajar dan membuat penyelidikan dalam bidang Ekonomi, Sains Semula Jadi, Kejuruteraan, Sains Sosial, Pendidikan dan Reka Bentuk . Kami mempunyai 4,100 pelajar yang mendaftar untuk lebih daripada 30 kursus ijazah sarjana muda dan pasca siswazah.

  Kedudukan

  Dalam kedudukan kebangsaan, universiti kami mencapai kedudukan teratas setiap tahun. Pada tahun 2023, untuk tahun ketujuh berturut-turut, pusat penyelidikan Itali untuk kajian sosial Censis telah meletakkan universiti kami sebagai nombor satu dalam kalangan universiti swasta yang lebih kecil (kurang daripada 5,000 pelajar). Kami mendapat kedudukan tinggi dalam Dalam kedudukan kebangsaan, universiti kami mencapai kedudukan teratas setiap tahun. Pada tahun 2023, untuk tahun ketujuh berturut-turut, pusat penyelidikan Itali untuk kajian sosial Censis telah meletakkan universiti kami sebagai nombor satu dalam kalangan universiti swasta yang lebih kecil (kurang daripada 5,000 pelajar). Kami juga mempunyai kedudukan tinggi dalam kedudukan antarabangsa, terutamanya di bawah kategori 'pengantarabangsaan', 'kepuasan pelajar dan 'berorientasikan amalan. juga, terutamanya di bawah kategori 'pengantarabangsaan', 'kepuasan pelajar dan 'berorientasikan amalan.

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Bolzano

   Free University of Bozen-Bolzano Universitätsplatz 1 Piazza Università 1, 39100, Bolzano

  • Bruneck

   Piazzetta dell'Università,1, 39031, Bruneck

   • Brixen

    Via Santa Croce,7, 39042, Brixen

    Soalan