Keystone logo
© TESS
École de Management Appliqué (EMA)

École de Management Appliqué (EMA)

École de Management Appliqué (EMA)

pengenalan

Rangkaian École de Management Appliqué (EMA) terdiri daripada individu yang telah memperoleh ijazah mereka daripada pelbagai program di EMA dan telah menjadi profesional yang cemerlang dalam pelbagai bidang. Mereka membentuk komuniti kukuh orang yang berkongsi latar belakang pendidikan, pengalaman dan aspirasi yang sama. Rangkaian ini menyediakan platform untuk alumni sekolah berhubung, berkongsi pengetahuan, bertukar idea dan bekerjasama dalam pelbagai projek.

Bagi alumni, rangkaian ini menawarkan peluang untuk terus berhubung dengan bekas rakan sekelas dan profesional lain yang berkongsi minat yang sama, untuk mengembangkan rangkaian profesional dan peribadi mereka, dan untuk terus mendapat maklumat tentang trend dan peluang industri terkini. Ini boleh membawa kepada hubungan profesional yang berharga, persahabatan dan sokongan, walaupun selepas menamatkan pengajian dari EMA.

Bagi pelajar semasa, rangkaian alumni menawarkan akses kepada pelbagai pengetahuan, sumber dan peluang. Melalui rangkaian, pelajar boleh berhubung dengan alumni yang bekerja dalam bidang yang diminati, mengumpul maklumat tentang pasaran kerja, dan menerima nasihat dan bimbingan untuk pembangunan profesional mereka. Alumni juga boleh menyediakan peluang latihan dan bayangan, yang boleh membantu pelajar EMA memperoleh pengalaman kerja yang berharga dan menjalin hubungan dalam industri.

Secara keseluruhannya, rangkaian alumni universiti kami yang luas adalah aset berharga yang boleh membantu alumni dan pelajar semasa mencapai matlamat peribadi dan profesional mereka. Hanya dalam dua dekad, rangkaian alumni EMA global telah membolehkan sekolah itu beralih daripada sebuah institusi kecil kepada kuasa besar dalam pendidikan global, menikmati reputasi yang kukuh untuk kecemerlangan akademik.

Ditubuhkan pada tahun 2004, School of Applied Management (EMA) ialah sebuah institusi pendidikan tinggi swasta yang terletak di Paris, menawarkan program ijazah pelbagai disiplin dalam Pengurusan Gunaan daripada peringkat BAC +1 hingga BAC +8.

2023: Pendidikan Global GEDU

Sekolah Pengurusan Gunaan menyertai kumpulan Pendidikan Global GEDU, dan komunitinya yang terdiri daripada 40,000 pelajar di 12 negara di seluruh dunia, sebagai sebahagian daripada pengembangan antarabangsanya.

2023: Kad Pengenalan Pelajar Antarabangsa

Sekolah Pengurusan Gunaan memulakan kerjasama dengan Kad Pengenalan Pelajar Antarabangsa (ISIC), sebuah organisasi yang disokong oleh UNESCO sejak 1968, untuk menawarkan pengalaman pelajar yang lebih baik kepada semua pelajarnya di seluruh dunia.

2022: Pensijilan Qualiopi

Sekolah Pengurusan Gunaan memperoleh pensijilan Qualiopi yang membuktikan persoalan proses yang dilaksanakan oleh penubuhan untuk Tindakan Latihannya (OF - L.36313-1 - 1°).

Jenama "Qualiopi" membuktikan kualiti proses yang dilaksanakan menyumbang kepada pembangunan kemahiran dan membolehkan lebih jelas latihan yang ditawarkan kepada syarikat dan pengguna, termasuk di peringkat antarabangsa.

2008: Pengiktirafan sebagai Pertubuhan Pengajian Tinggi Swasta

Pusat Pengajian Pengurusan Gunaan diiktiraf sebagai Pertubuhan Pendidikan Tinggi Swasta.

2006: Promosi #1

Pelajar kelas '06 pertama Sekolah Pengurusan Gunaan menerima diploma Sarjana mereka (BAC +5).

2004: Asas Sekolah

Sekolah Pengurusan Gunaan (EMA) diasaskan di bawah nama International Private School of Comparative Law and Economics (EIPDCE).

Kemasukan

Langkah #1: Permohonan

Permohonan untuk menyertai EMA hendaklah dihantar terus melalui borang dalam talian.

Pemohon hendaklah melampirkan dokumen berikut pada permohonan mereka:

  • Pasport yang sah (gambar depan dan belakang)
  • Fail lengkap dokumen akademik rasmi daripada SSC (Sijil Persekolahan Menengah) hingga pengajian tinggi.
  • CV dalam format DD.MM.YYYY hingga DD.MM.YYYY termasuk justifikasi jurang (Jika Berkenaan)
  • Pernyataan Peribadi dalam format berikut (Mengapa program ini, Mengapa institut EMA, Mengapa Paris, Perancis, dan rancangan), dsb.
  • Kemahiran Bahasa Inggeris atau lulus temu duga dan menyediakan MOI (Mode of Instruction) yang dikeluarkan oleh
  • Universiti/Institut/Kolej kelayakan terakhir dengan tarikh terkini.
  • Gambar berukuran pasport yang jelas

Langkah #2: Kemasukan

Kemasukan di EMA adalah berdasarkan penilaian fail pelajar pemohon, dan kadangkala juga melalui temu duga (dalam talian atau secara peribadi) dengan Pejabat Kemasukan.

Kemasukan diberikan sepanjang tahun secara bergulir. Keputusan kemasukan dimaklumkan kepada pemohon melalui e-mel dalam masa 2-3 minggu semasa musim pengambilan tinggi.

diterima masuk?

Anda sepatutnya menerima 2 e-mel: 1 e-mel mengisytiharkan kemasukan anda + 1 e-mel yang mengandungi pautan ke 100% Borang Pendaftaran dalam talian anda. Pautan ini tamat tempoh dalam masa 2 minggu, jadi sila pastikan semua butiran anda dimasukkan dan betul, tandatanganinya dan serahkannya secepat mungkin untuk mendapatkan tempat anda di EMA!

Ditolak?

Bilangan permohonan yang diterima oleh Sekolah berbeza-beza mengikut tahun dan musim, dan keputusan kemasukan ini tidak dikaitkan dengan kualiti peribadi anda. Kami menggalakkan anda memohon sekali lagi untuk pengambilan seterusnya!

Langkah #3: Pendaftaran

Proses Pendaftaran dimuktamadkan sebaik sahaja Borang Pendaftaran (Langkah 2) telah diterima oleh Pejabat Kemasukan, bersama-sama dengan pembayaran yuran permohonan, dan yuran pengajian.

Kami tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan anda ke tengah-tengah Paris, Perancis, di EMA!

Biasiswa dan Pembiayaan

Dapatkan sehingga 50% biasiswa secara eksklusif untuk tahun pertama tahun akademik Mei 2024 di EMA . Sila hubungi pihak sekolah untuk maklumat lanjut.

Lokasi

  • Île-de-France

    Rue Didot, 98, 75014, Île-de-France

Soalan