Keystone logo

Chicago State University College of Pharmacy

A logo

pengenalan

Sorotan

Misi Kolej Farmasi adalah pengembangan pelajar & sarjana fakulti yang akan memberi kesan kepada keperluan penjagaan kesihatan orang di wilayah, negeri, dan negara.

 • Kedudukan 10 teratas di negara ini untuk lulusan pelajar farmasi minoriti
 • 96+ kontrak putaran klinikal
 • Nisbah pelajar-fakulti 9: 1

Pelan Strategik

Pada Disember 2019, Lembaga Pemegang Amanah Universiti Negeri Chicago meluluskan Pelan Strategik 2020-2025.

Oleh kerana Universiti berusaha untuk mencapai tahap yang lebih tinggi dalam semua aspek pengajaran dan pembelajaran, kita menyedari bahawa modal insan kita adalah kunci untuk mendorong institusi akademik dan konstituennya yang luar biasa ini ke tahap kejayaan.

Visi

Universiti Negeri Chicago akan diiktiraf untuk inovasi dalam pengajaran dan penyelidikan, pembangunan masyarakat, dan keterlibatan sivik. Kami akan mempromosikan kecemerlangan, kepemimpinan beretika, keusahawanan, dan keadilan sosial dan alam sekitar. Kami akan merangkul, terlibat, mendidik, mendorong, dan meningkatkan pelajar dan komuniti kami untuk mengubah kehidupan di peringkat tempatan dan global.

Chicago State University College of Pharmacy","author_url":"","source":""}" />

Misi

Chicago State University mengubah kehidupan pelajar melalui pengajaran, penyelidikan, dan perkongsian masyarakat yang inovatif melalui kecemerlangan dalam kepemimpinan etika, peningkatan budaya, pembangunan ekonomi, dan keadilan.

Nilai

 • Kecemerlangan peribadi dan akademik
 • Integriti peribadi, profesional, dan akademik
 • Kepelbagaian, Ekuiti, dan kemasukan
 • Kepemimpinan, perkhidmatan, kedermawanan, keadilan sosial, dan keusahawanan
 • Pemikiran dan pembelajaran kreatif dan inovatif
 • Berbangga dengan diri, komuniti, dan universiti
 • Pembelajaran sepanjang hayat

Chicago State University College of Pharmacy","author_url":"","source":""}" />

Jabatan Sains Farmaseutikal

Jabatan Sains Farmaseutikal merangkumi beberapa bidang khusus: farmasi, kimia perubatan, produk semula jadi / farmakognosis, dan fisiologi / farmakologi. Farmasi adalah bidang farmasi yang berkaitan dengan yang berikut: merancang pelbagai bentuk dos untuk penghantaran ubat; menentukan penyimpanan dan kestabilan ubat; dan menilai kesan faktor pentadbiran dan formulasi terhadap penyerapan, pengedaran, metabolisme, dan perkumuhan ubat pada manusia. Kimia perubatan adalah sains yang unik untuk farmasi kerana ia adalah hibridisasi prinsip fizikal, kimia, biokimia, analitis, dan farmakologi yang digunakan dalam menjelaskan mekanisme tindakan ubat-ubatan dan reka bentuk ubat. Penerapan prinsip yang berkaitan dengan kimia perubatan memberi pelajar asas sarjana yang kukuh untuk kerjayanya di farmasi. Pharmacognosy adalah sains farmasi yang berkaitan dengan penggunaan biologi, kimia, dan terapi ubat-ubatan yang diperoleh dari tumbuhan, mikroba, dan haiwan.

Misi

Misi Jabatan Sains Farmaseutikal adalah untuk memperkasakan pelajar dengan asas pengetahuan yang penting untuk kurikulum farmasi profesional. Sambil memberikan pengajaran berkualiti tinggi dalam sains farmasi, fakulti memperkenalkan dan mengembangkan kemahiran berfikir kritis, menyelesaikan masalah, dan belajar sepanjang hayat di ahli farmasi masa depan. Anggota fakulti berfungsi sebagai role model, memupuk kemahiran interpersonal dalam diri pelajar farmasi semasa perkembangan profesional mereka. Sebaliknya, Jabatan Sains Farmaseutikal meningkatkan perkembangan keilmuan ahli fakulti ini dengan mendorong mereka untuk berusaha untuk mencapai kecemerlangan dalam penyelidikan kritikal. Jabatan juga berusaha untuk memberikan sumbangan yang besar kepada CSU-COP dengan cemerlang dalam perkhidmatan di dalam dan di luar Kolej.

Chicago State University College of Pharmacy","author_url":"","source":""}" />

Amalan Jabatan Farmasi

Jabatan Amalan Farmasi terdiri daripada fakulti yang memberikan pendidikan dalam sains pentadbiran dan klinikal, serta pengalaman praktik langsung. Kursus yang diperlukan dalam bidang sains pentadbiran merangkumi pengenalan mengenai perkembangan kerjaya dan topik farmasi semasa, tinjauan sistem penjagaan kesihatan, pengurusan amalan profesional, dan undang-undang dan etika farmasi.

Kursus yang diperlukan di bidang sains klinikal merangkumi topik dalam bidang ubat tanpa resep, penilaian literatur ubat, farmakoterapi, dan makmal amalan profesional yang menekankan kemahiran komunikasi, pemprosesan preskripsi, dan perawatan farmasi. Pengalaman latihan yang diselia yang diperlukan semasa program memberi peluang kepada pelajar untuk menerapkan pengetahuan yang diperoleh dalam kursus didaktik untuk situasi kehidupan. Pengalaman dirancang untuk mempromosikan pengembangan kemahiran teknikal, kognitif, dan membuat keputusan yang diperlukan untuk praktik farmasi kontemporari dalam pelbagai persekitaran praktik. Pelbagai negeri menerapkan pengalaman ini untuk keperluan magang lembaga farmasi negeri mereka.

Misi

Misi Jabatan Amalan Farmasi adalah untuk mempersiapkan dan memperkasakan pelajar farmasi dan ahli farmasi untuk menjadi penyedia penjagaan farmasi yang kompeten dalam semua persekitaran latihan. Misi ini dicapai melalui gabungan kursus didaktik inovatif, latihan pengalaman, bimbingan, beasiswa, dan khidmat masyarakat dengan kerjasama pelajar, pengamal farmasi, dan masyarakat perubatan dan awam. Jabatan ini memberi perkhidmatan kepada komuniti profesional melalui pengembangan dan penilaian model amalan farmasi inovatif yang mempromosikan peranan ahli farmasi sebagai anggota integral pasukan kesihatan.

Chicago State University College of Pharmacy","author_url":"","source":""}" />

Akreditasi

CSU diakreditasi oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi, sebuah agensi akreditasi serantau yang diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan AS. Syarikat bebas ini ditubuhkan pada tahun 1895 dan diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan AS dan Majlis Akreditasi Pengajian Tinggi. Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi [email protected]

Akreditasi Suruhanjaya Pengajian Tinggi (HLC) memberi jaminan kepada orang ramai, pelajar, fakulti, dan kakitangan bahawa Universiti kami memenuhi kriteria HLC yang dinyatakan. Akreditasi menandakan pengesahan kualiti dan integriti institusi yang dapat diterima, dan mengakui bahawa institusi tersebut telah menjalani penilaian dalaman dan luaran yang ketat. Akreditasi adalah kedudukan dan penegasan rasmi bahawa universiti memberikan kualiti pendidikan tinggi yang berhak diharapkan oleh masyarakat umum dan yang diakui oleh komuniti pendidikan.

Organisasi pentauliahan menetapkan standard akademik yang mesti dipatuhi oleh institusi anggota mereka. Proses jaminan kualiti ini dilakukan oleh persatuan keahlian swasta untuk memastikan sekolah memenuhi standard tinggi berkenaan dengan:

 • kelayakan fakulti
 • ketegasan akademik
 • hasil pembelajaran pelajar

Lokasi

 • 9501 S. King Drive Chicago, IL 60628, , Chicago

Soalan