Keystone logo

Boston University School of Theology

A logo

pengenalan

Di Boston University School of Theology (STH), anda boleh mengikuti kementerian yang anda bayangkan semasa anda menjadi pemimpin yang bersedia untuk menyahut cabaran lanskap keagamaan global masa kini. Transformasikan diri anda. Kemudian ubah dunia. Fakulti terkenal membimbing anda melalui akademik yang ketat. Komuniti yang menyokong memelihara hidup, iman, dan matlamat anda.

Misi kami adalah untuk mengejar pengetahuan tentang Tuhan, untuk memupuk pemimpin bagi masyarakat beriman, untuk memperkaya akademi, dan untuk mencari perdamaian dengan keadilan dalam dunia yang beragam dan saling berkaitan.

Sebagai sekolah pengasas Universiti Boston dan seminari Metodis Bersatu tertua di Amerika Utara, kami adalah sekolah profesional di universiti penyelidikan kosmopolitan yang berkomitmen untuk "belajar, berbudi pekerti, dan bertakwa." Berakar pada tradisi Wesleyan dan menarik dari tradisi Kristian dunia yang lebih luas, kami berusaha untuk melengkapkan wanita dan lelaki untuk kementerian dan pekerjaan yang mendorong transformasi peribadi dan sosial, yang berorientasi pada kepelbagaian dunia, dan yang memperluas warisan kenabian ini Sekolah Teologi yang bersejarah.

Sertai komuniti pelajar unik kami yang berfikir secara kreatif mengenai masalah di dunia nyata. Belajar bersama pelajar yang berjaya, dibimbing melalui program akademik yang ketat oleh fakulti terkenal. Di Boston University School of Theology , kepercayaan kita pelbagai; panggilan kami, berbeza-beza. Tetapi kami mempunyai aspirasi bersama untuk mewujudkan dunia yang lebih baik.

Lokasi

  • Commonwealth Avenue,745, 02215, Boston

Soalan