Keystone logo

Acadia Divinity College

A logo

pengenalan

Mengenai Acadia Divinity College

Acadia Divinity College (ADC) berada di kampus salah satu universiti seni liberal tertua dan paling dihormati di Kanada, Acadia University. Sebagai seminari rasmi Baptis Kanada Atlantik Kanada (CBAC) dan Fakulti Teologi untuk Universiti Acadia, ADC mempunyai sejarah yang cemerlang untuk melengkapkan orang Kristian untuk kementerian sepenuh masa dan sukarela di Kanada dan dunia. Menawarkan program ijazah sepenuh masa dan sambilan di peringkat bujang, tuan, dan doktor, serta program pendidikan yang berterusan, para pelajar ADC dicabar oleh profesor mereka untuk mengajukan pertanyaan, untuk meneroka kedalaman iman mereka, dan untuk memupuk memanggil, sama ada kementerian akademik atau vokasional, melalui arahan intelektual yang ketat, pembentukan rohani bermakna, dan pengalaman kementerian yang praktikal.

Impak ADC adalah tempatan dan global. Penduduk pelajar kami yang beragam lebih dari 200 pelajar datang dari seluruh Kanada dan lebih dari 12 negara dan mewakili 15 denominasi. Melalui pelbagai perkongsian kami, pelajar boleh belajar, menyelidik, dan belajar di beberapa bandar terbesar di dunia atau kampung paling jauh di Kanada utara.

Kami komited untuk melengkapi lelaki dan wanita dari pelbagai latar belakang dan konteks untuk melayani orang lain dalam cinta dan pengetahuan tentang Yesus untuk memperoleh keyakinan dalam Firman Tuhan untuk bercakap dengan realiti kehidupan hari ini dengan:

Mengembangkan Pengetahuan: Kami mengajar dengan komitmen akademik dan komitmen yang setia. Kami memupuk kemahiran dalam penyelidikan dan pembelajaran sepanjang hayat. Kami menghasilkan penyelidikan dan penerbitan yang membina pengetahuan dan meneroka idea-idea baru.

Membina Pembentukan Peribadi: Kami memudahkan pembentukan Kristian dan memupuk komuniti pergaulan. Kami menekankan penerokaan identiti, pemahaman diri, dan pertumbuhan peribadi.

Mempupuk Kemahiran: Kami membangunkan kompetensi untuk kementerian gereja dan khidmat Kristian yang lebih luas. Kami mentor pemimpin dalam perkongsian dengan gereja-gereja tempatan dan agensi lain.

ADC diakreditasi oleh Persatuan Sekolah-sekolah Teologi di Amerika Syarikat dan Kanada .

Lokasi

  • 15 University Ave. (Mail) 38 Crowell Dr. (Courier) Wolfville NS B4P 2R6, B0P, Wolfville

Soalan