Guatemala

Bilangan institusi: 16
  • Monterrey
  • Buenavista
  • Mexico City
  • + 62 lebih

  Tecnológico de Monterrey adalah sebuah institusi bebas, bukan keuntungan, swasta yang tidak berkaitan dengan parti politik dan agama. Ia didirikan pada tahun 1943 berkat visi ahli perniagaan Mexico Eugenio Garza Sada. Ia mempunyai 31 kampus dan 21 ibu pejabat dan pejabat perhubungan antarabangsa. Objektifnya adalah untuk melatih pemimpin dengan semangat keusahawanan, akal manusia dan daya saing yang tinggi.

  • Alcobendas
  • Buenavista
  • Santiago
  • + 2 lebih

  Structuralia adalah sekolah pendidikan siswazah, infrastruktur, tenaga, bangunan, dan teknologi baru yang khusus dengan keyakinan yang kuat bahawa latihan berkualiti berterusan sangat penting untuk pembangunan profesional jurutera dan arkitek.

  • Portland
  • Cusco
  • Medellín
  • + 4 lebih

  IPSL Global Institute di NUNM (Universiti Nasional Perubatan Semula jadi) mentakrifkan semula pendidikan tinggi pada abad ke-21 - memanfaatkan perkongsian antarabangsa yang menghilangkan sempadan antara akademik dan masyarakat, dan dengan sengaja menyesuaikan pengalaman belajar pelajar terhadap cabaran dan peluang dunia masa kini. Persekitaran pendidikan kita yang unik dicirikan oleh ketegasan intelektual, keterbukaan, timbal balik, kreativiti, dan kemahiran dan tekad untuk memperkasakan.

  • Guatemala City

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Guatemala City
  • Cahabon
  • Rabinal
  • + 17 lebih

  Di Universidad Panamericana kita mempunyai sistem pendidikan tinggi yang lengkap. Kami menyumbang kepada pembangunan negara, melalui latihan inovatif dan pilihan profesionalisasi universiti dengan standard kualiti akademik yang tinggi.

  • Boulder
  • Boca Raton
  • Guatemala City

  Watson Institute adalah tempat di mana pemimpin keusahawanan generasi seterusnya dapat mencari komuniti mereka, menemui panggilan mereka, dan mempercepat kerjaya mereka. Kami menyediakan alat, jaringan, pola pikir, dan keberanian untuk generasi berikutnya untuk menyelesaikan cabaran terberat yang dihadapi dunia, melancarkan karier yang berjaya, dan menjalani kehidupan yang berdampak.

  • Guatemala City

  Kami adalah sekolah perniagaan moden dan inklusif dengan masa depan sebagai sudut pandang dan peta jalan perjalanan yang dituntut oleh rantau kami untuk menghadapi cabaran yang timbul pada abad ke-21; Kami berkomitmen untuk mencari idea avant-garde secara kekal untuk mempraktikkannya, dan dengan cara berfikir yang mendorong tindakan dan merangkumi perubahan kekal dari budaya kita untuk mencapai pertukaran idea dan pengetahuan yang berterusan.

  • Guatemala City

  Universidad InterNaciones adalah pusat pendidikan tinggi bertaraf dunia untuk kecemerlangan akademiknya, yang memfasilitasi pembentukan makhluk yang tidak terpisahkan, yang mendorong pencarian kebenaran, kecantikan dan kebaikan. Itu mendorong pengembangan kecerdasan, pemikiran, kreativiti dan kemahuan untuk mengantisipasi cabaran yang dihadapi oleh masyarakat masa kini dan unjuran masa depannya.

  • Guatemala City

  Universiti Mariano Gálvez adalah institusi pendidikan tinggi swasta, bebas dan bebas keuntungan yang beroperasi sesuai dengan undang-undang yang bersifat institusi, yang diluluskan pada 29 Januari 1966, oleh Majlis Tertinggi Universiti San Carlos de Guatemala . Namanya menghormati negarawan, pahlawan, dan pakar undang-undang terkenal Doktor José Mariano Gálvez (Ketua Negara Guatemala 1831-1838), pengasas Akademi Pengajian dan pembaharuan pendidikan Guatemala, yang mempromosikan inovasi penting dalam semua susunan kehidupan negeri. Peningkatan pengajaran awam disebabkan olehnya. Dia memperjuangkan ajaran itu sekular, dia adalah pengasas Perpustakaan Nasional dan Muzium, dia menghormati undang-undang dan jaminan individu, kebebasan akhbar, dan pelepasan pemikiran. Sesuai dengan prinsip Institusi, Universiti Mariano Gálvez melayani, pada dasarnya, latihan etika, saintifik, profesional dan teknikal pelajar, melalui latihan pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan yang bersepadu kepada masyarakat dan normatif, kebebasan akademik, pentadbiran, disiplin dan ekonomi; kepada pemuliharaan dan pengembangan sains dan budaya sebagai warisan sejagat; untuk mempromosikan penyelidikan sebagai sumber pengetahuan dan kemajuan dan kajian masalah nasional untuk menyumbang kepada penyelesaiannya. Cita-cita yang mengilhami para pengasasnya tetap berlaku, kerana keprihatinan Universiti dalam pengajarannya, latihan menyeluruh para pelajarnya dalam lingkungan kebebasan, saling menghormati, dan semangat hidup bersama.

  • Guatemala City

  Sebagai satu-satunya universiti negeri, ia bertanggung jawab secara eksklusif untuk mengarahkan, mengatur, dan mengembangkan pendidikan tinggi negeri dan pendidikan negara, serta penyebaran budaya dalam semua manifestasi. Ini akan mempromosikan dengan segala cara dalam jangkauannya penyelidikan dalam semua bidang pengetahuan manusia dan akan bekerjasama dalam kajian dan penyelesaian masalah nasional. Tujuan asasnya adalah untuk meningkatkan tahap kerohanian penduduk Republik, memelihara, mempromosikan, dan menyebarkan budaya dan pengetahuan saintifik. Ini akan menyumbang kepada terwujudnya kesatuan Amerika Tengah dan untuk tujuan ini, ia akan mencari pertukaran akademik, pelajar, dan segala sesuatu yang cenderung kepada ikatan rohani orang-orang isthmus. University of San Carlos de Guatemala adalah institusi pendidikan tinggi negeri, yang berautonomi, dengan budaya demokratik, dengan pendekatan berbilang dan antarbudaya, dihubungkan dan berkomitmen untuk pembangunan saintifik, sosial, humanistik dan persekitaran dengan pengurusan yang terkini, dinamik, berkesan dan dengan sumber yang digunakan secara optimum untuk mencapai tujuan dan objektifnya, pendidik profesional dengan prinsip etika dan kecemerlangan akademik.

  • Guatemala City

  Universiti telah difahami sebagai penghubung, jambatan, "isthmus" yang menyatukan penyelidikan saintifik dan amalan profesional; nilai kekal dan semangat kreatif dan inovatif; masalah sosial negara dan acara antarabangsa; universiti dan syarikat; latihan humanistik dan teknologi moden. Untuk menyokong kualiti kami dalam latihan akademik, UNIS telah menjalani proses akreditasi berterusan, yang menjamin standard program pendidikan kami, profil profesor kami, alat dalam menjalankan kerjaya, seperti program khusus. Untuk proses ini, Universidad del Istmo mempercayai ANECA untuk memulakan proses Pensijilan Kualiti Akademik Antarabangsanya pada tahun 2014. ANECA adalah landasan negara yang bertujuan untuk memberikan jaminan kualiti luaran kepada sistem universiti dan menyumbang kepada peningkatannya yang berterusan, begitu juga, ia berkembang berbeza program untuk menjalankan aktivitinya (penilaian, pensijilan, dan akreditasi), untuk mengintegrasikan sistem kami ke Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah.