Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 8 PhD Program dalam Thailand 2023/2024

8 PhD Program dalam Thailand 2023/2024

Gambaran keseluruhan

Thailand merupakan negara digambarkan sebagai "tanah emas," yang menawarkan pengalaman mencerahkan dan pemikiran-memprovokasi, dan destinasi yang sesuai bagi pendidikan lepasan ijazah. Di samping menarik pelancong dari seluruh dunia, Thailand menawarkan beberapa program akademik yang cemerlang. Di luar bilik darjah, pelajar mendapat PhD di Thailand tidak mempunyai kekurangan perkara untuk dilihat dan dilakukan, seperti bersantai di pantai-pantai yang hebat, meneroka bandar-bandar yang sibuk dan bersemangat, melawat tempat keagamaan dan bersejarah dan monumen, dan menikmati Thai cemerlang makanan.

PhD dalam program Thailand direka untuk pelajar-pelajar untuk menjadi pemimpin dalam bidang dan dapat menjalankan kualiti penyelidikan bebas dengan berkesan. Pelajar yang berminat dalam PhD di Thailand mesti mempunyai latar belakang pendidikan yang sesuai dan juga pengalaman untuk memasuki program.Selepas kejayaan menyiapkan disertasi kedoktoran, graduan PhD dalam program Thailand sering pergi untuk kerjaya dalam bidang akademik, penyelidikan, atau industri.

Kata program di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai PhD di Thailand. Mengambil langkah seterusnya ke arah hari ini peribadi dan matlamat profesional anda!

Baca lagi

Penapis

  • PhD
Bidang pengajian
    Bahasa Sains Hayat Pengajian Ekonomi Fesyen Pengajian Kejuruteraan Kemahiran Hidup Kemajuan Diri Pengajian Kemampanan
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian