Keystone logo

16 PhD Program dalam Pengajian Tenaga Tenaga 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Tenaga
  • Tenaga
Bidang pengajian
  • Pengajian Tenaga (16)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Tenaga Tenaga

Doktor Falsafah, atau PhD, adalah pelajar akademik yang paling tinggi yang boleh diperolehi dalam pelbagai bidang akademik. Ia membantu pelajar memperoleh kemahiran penyelidikan dan menjadi pakar yang diiktiraf dalam bidang tertentu.

Apakah PhD dalam Pengajian Tenaga? Program ini bertujuan ke arah pemahaman dan pemahaman yang mendalam tentang sistem tenaga, perubahan iklim, dan penjanaan tenaga, pengedaran, dan bekalan. Beberapa bidang pengajian termasuk tenaga boleh diperbaharui, pelaburan tenaga dan kewangan, dasar, pembangunan, teknologi pelepasan rendah, undang-undang, sains iklim, dan strategi dan inovasi dalam pengurusan karbon. Kursus-kursus lain termasuk teknologi penjanaan kuasa rendah karbon, keusahawanan, pengurusan, dan kecekapan dan pengangkutan tenaga.

Pelajar yang melengkapkan program PhD boleh mencapai keupayaan untuk menggunakan pengetahuan dan kaedah penyelidikan ke arah menyelesaikan masalah dalam dan luar bidang. Mereka juga boleh mendapatkan kemahiran menulis yang diperlukan untuk kerja-kerja penerbitan dan kebolehan kepimpinan yang diperlukan untuk memajukan penyelidikan dan pembangunan.

Jumlah kos PhD dalam Pengajian Tenaga adalah bergantung kepada sekolah yang dipilih, negara di mana ia berdasarkan dan di mana pelajar itu hidup. Tempoh kursus berjalan antara tiga dan lima tahun. Pelajar yang menjanjikan perlu meminta maklumat dari sekolah yang berpotensi untuk maklumat lanjut mengenai tuisyen.

Mereka yang memperolehi PhD dalam Pengajian Tenaga boleh mempunyai kerjaya yang berkaitan dengan tenaga di sektor awam dan swasta. Penasihat membantu menganalisis dan merumuskan dasar tenaga. Penyelidik membangunkan tenaga boleh diperbaharui dan teknologi cekap tenaga. Kemungkinan kerjaya lain termasuk pengurus atau pengarah bekalan tenaga, penganalisis alam sekitar, ahli kimia, jurutera, perancang alam sekitar, ahli geologi, atau penganalisis pengawalseliaan. Pekerjaan mungkin melibatkan sama ada meningkatkan kecekapan tenaga dalam grid sedia ada atau memajukan inovasi dalam tenaga alternatif.

Program PhD dalam Pengajian Tenaga boleh didapati di universiti-universiti di seluruh dunia, dalam talian dan secara peribadi. Jika anda berminat untuk mengejar ijazah ini, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.