Keystone logo

5 PhD Program dalam Pendidikan Teknologi Pendidikan Sistem Pembelajaran 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pendidikan
  • Teknologi Pendidikan
  • Sistem Pembelajaran
Bidang pengajian
  • Pendidikan (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pendidikan Teknologi Pendidikan Sistem Pembelajaran

Setelah melengkapkan program siswazah, para ulama dapat melanjutkan pendidikan mereka melalui Doktor Falsafah. PhD adalah diploma tertinggi yang terdapat di kebanyakan universiti dan biasanya mengambil masa tiga atau lebih tahun untuk memperolehi.

Apakah PhD dalam Sistem Pembelajaran? Ia adalah program doktor yang menggalakkan penyelidikan ilmiah dengan memberi tumpuan kepada pelbagai bidang yang digunakan dalam pendidikan untuk mempromosikan pembelajaran. Sesetengah program mungkin melihat bagaimana pengetahuan dihasilkan dalam budaya penyelidikan. Pelajar boleh mempelajari lebih lanjut mengenai konteks politik, sosial dan budaya yang berkaitan dengan pendidikan. Sesetengah kursus boleh menumpukan pada bagaimana kognisi berkaitan dengan pembelajaran. Kursus-kursus lain direka bentuk untuk melihat bagaimana kepimpinan dan pembuatan polisi dapat mempengaruhi pendidikan. Kurikulum yang digunakan adalah berbeza di setiap universiti, tetapi kebanyakannya termasuk kuliah, perbincangan, projek dan disertasi.

Salah satu manfaat terbesar dalam pendidikan ini ialah ia menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat, yang boleh membantu para profesional yang cemerlang di tempat kerja. Faedah lain termasuk membina kemahiran penting, seperti komunikasi dan kepimpinan. Kesemua kebolehan baru ini bekerja bersama-sama untuk membuat individu yang bulat.

Kos PhD boleh berbeza di setiap negara dan bahkan di universiti yang berbeza di negara yang sama. Kerana tidak ada sistem tuisyen sejagat, pemohon harus menghubungi sekolah secara langsung untuk mendapatkan sebut harga.

Pelajar yang mendapat ijazah kedoktoran dalam Sistem Pembelajaran berkemungkinan ingin memulakan kerjaya dalam bidang pendidikan. Sudah tentu, pendidikan ini boleh membawa kepada pelbagai kerjaya. Sesetengah siswazah menjadi pentadbir sekolah, pembuat dasar, profesor, guru pendidikan awal, pakar integrasi teknologi, pereka pengajaran, perunding teknologi pendidikan dan penyelaras kurikulum. Kemungkinan yang tepat akan bergantung kepada sejarah akademik dan pekerjaan graduan yang lain.

Adakah anda bersedia untuk mendaftar dalam program PhD? Sekolah di seluruh dunia menawarkan pendidikan ini dalam talian dan di kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.