Keystone logo

23 PhD Program dalam Seni Bina 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Seni Bina
 • Seni Bina
Bidang pengajian
 • Pengajian Seni Bina (23)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  PhD Program dalam Seni Bina

  Oleh kerana tahap pendidikan yang tinggi mungkin, pendapatan PhD memerlukan tiga hingga empat tahun penyelidikan intensif secara purata. Pelajar berpasangan dengan penyelia akademik yang pakar dalam bidang pilihan mereka untuk membantu mereka membuat tesis mereka, yang akan dikaji semula dalam viva oral.

  Apakah PhD dalam Seni Bina? Sebagai salah satu disiplin tertua, program PhD dalam bidang ini berkisar mengenai perancangan, reka bentuk, dan pembinaan bangunan. Bidang ini menggabungkan pelbagai prinsip dari kejuruteraan supaya pelajar dapat mempelajari bagaimana untuk membina struktur yang direka untuk bertahan selama beberapa dekad atau berabad-abad dan menahan cuaca, angin kencang, dan daya alam semula jadi lain. Di samping estetika dan seni, seni bina termasuk disiplin pembinaan praktikal lain, seperti paip, kejuruteraan elektrik, dan fizik.

  Pelajar yang memilih untuk bekerja ke arah PhD dalam Senibina mendapat manfaat dengan membangunkan satu set kemahiran yang kuat yang akan berguna apabila mereka memasuki kerjaya mereka. Keperluan kejuruteraan diteruskan kepada pelajar, serta perancangan, penganjuran, dan keupayaan kepimpinan.

  Perbelanjaan yang dihadapi oleh pelajar untuk mendapatkan PhD mereka berbeza-beza dari banyak faktor, dari sekolah dan negara pengajian hingga jumlah tahun yang diperlukan oleh program pilihan mereka. Sekurang-kurangnya dua atau tiga tahun adalah tipikal.

  Permohonan ijazah PhD yang paling biasa memasuki akademik. Ini bermakna bahawa kebanyakan pelajar yang lulus dengan PhD dalam Seni Bina menjadi profesor atau penyelidik kolej untuk terus membangunkan pemahaman dan pengetahuan seni bina. Walaupun ini adalah aplikasi yang paling biasa, ia juga mungkin untuk mengejar kerjaya tradisional dengan ijazah jenis ini. Anda boleh menjadi arkitek dan bekerja sama ada secara bebas atau dengan firma.

  Terdapat banyak pilihan untuk program PhD anda. Fikirkan sama ada anda akan menikmati belajar dalam talian, di sekolah tempatan, atau di tempat lain di dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.