Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 29 PhD Program dalam Pengajian Seni 2023/2024

29 PhD Program dalam Pengajian Seni 2023/2024

Gambaran keseluruhan

A Doktor Falsafah (PhD) adalah salah satu darjah tertinggi pelajar boleh mendapatkan. Dalam usaha untuk memulakan program kedoktoran, pelajar mesti mula-mula menerima sarjana muda dan biasanya ijazah sarjana dalam bidang yang berkaitan. Program PhD paling terakhir kira-kira dua tahun dan boleh diperolehi di kebanyakan bidang kecuali perubatan.

Jadi apa PhD dalam Seni? Ijazah ini biasanya ditawarkan dalam bidang kemanusiaan. Selepas memperoleh ijazah sarjana muda dan ijazah sarjana dalam bidang yang berkaitan, pelajar boleh mempelajari sejarah, teori, atau kaedah pengajaran mengenai seni. Pelajar menamatkan pengajian dengan maklumat, kerja kursus, dan pengalaman yang mereka perlukan untuk kerjaya yang memuaskan dalam bidang ini. Disertasi asal mengenai pecah tanah penyelidikan, kaedah pengajaran, atau produk sering diperlukan sebelum ijazah itu diluluskan.

Menerima Ijazah Kedoktoran Sastera boleh menjadi sangat bermanfaat untuk graduan kerana mereka dapat belajar, belajar, dan mendapat pengalaman hands-on dalam kawasan mereka tumpuan.Ia boleh bermakna peluang kerjaya yang lebih besar, peluang untuk gaji yang lebih baik, dan keupayaan untuk bekerja ketika melakukan sesuatu yang anda menikmati.

Kos ijazah kedoktoran bergantung kepada pelbagai faktor seperti negara pelajar asal, lokasi sekolah, jumlah masa pelajar mampu untuk menumpukan kepada persekolahan mereka, dan panjang program. Pelajar digalakkan untuk menyiasat sekolah potensi mereka secara menyeluruh untuk memahami sepenuhnya kos memperoleh ijazah.

Pelajar yang berjaya menamatkan pengajian PhD dalam bidang Seni dapat mencari pekerjaan dalam pelbagai bidang kerjaya. Ramai graduan yang mendapat ijazah doktor falsafah mereka memilih untuk kembali ke dunia akademik dan menyertai fakulti di sebuah universiti atau kolej. Individu lain boleh memilih untuk meneruskan kerjaya dalam bidang seni visual, kerana artis itu sendiri atau sebagai kurator untuk muzium. Graduan yang mempunyai Ijazah Kedoktoran dalam Seni juga boleh menjadi sejarah seni dan bekerja dengan penerbitan dan institusi ilmiah.

Jika anda berminat untuk melanjutkan pelajaran anda dan mengikuti ijazah kedoktoran, anda boleh mula sekarang juga. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Seni
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (29)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian