Keystone logo

4 PhD Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Sosial 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sejarah
  • Sejarah Sosial
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Sosial

PhD - lebih formal dirujuk sebagai "Doktor Falsafah" - adalah ijazah tertinggi akademik yang boleh diperolehi. Ini biasanya bermakna akademik telah memenuhi keperluan untuk menjadi pakar dalam bidang rasminya dan layak mendapat gelaran "doktor".

Apakah PhD dalam Sejarah Sosial? Sejarah sosial adalah subfield sejarah yang memberi tumpuan kepada pengalaman orang-orang yang hidup di masa lalu. Ulama yang mencari gelaran ini akan mengambil kursus dalam pelbagai topik sejarah, termasuk politik dan dasar, sosiologi kaum dan jantina, dan ekonomi. Dari topik tersebut, pelajar memilih bidang tumpuan khusus untuk menjalankan penyelidikan intensif. Di samping itu, analisis kualitatif dan kuantitatif adalah komponen penting dalam mana-mana program pengajian PhD sejarah sosial.

PhD dalam Sejarah Sosial membentangkan peluang untuk membangunkan kemahiran peringkat tinggi. Keupayaan untuk menyelidik, membuat dan membuat kesimpulan berasaskan penyelidikan dan pengetahuan tentang peristiwa sejarah akan membantu seseorang yang mempunyai tahap akademik dalam bidang ini dan berpotensi membantu dalam keputusan dasar masa depan.

Kos untuk menghadiri program PhD dalam sejarah sosial akan bergantung kepada pelbagai faktor, terutamanya institusi yang memberi ijazah. Ia boleh mengambil masa tiga hingga lima tahun untuk mencapai kedoktoran dalam sejarah sosial.

Kerana set kemahiran berasaskan penyelidikan yang diperlukan untuk menerima PhD dalam bidang ini, kerjaya di akademik, termasuk pensyarah, profesor, atau dekan, adalah hasil yang biasa. Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai kemungkinan kerjaya yang ada. Mereka yang mempunyai ijazah ini sering boleh menjadi pengarang, penganalisis tangkapan pemikir, atau perancang dasar. Disebabkan kedekatan relatifnya bidang sejarah politik ini, ramai pegawai kerajaan mempunyai latar belakang dalam bidang akademik ini.

Program PhD dalam sejarah sosial wujud di seluruh dunia, dengan kemungkinan besar tersedia sama ada secara tempatan atau dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.