Keystone logo

6 PhD Program dalam Sains Sosial Sosiologi Pengajian Sains Sosial 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Sains Sosial
  • Sosiologi
  • Pengajian Sains Sosial
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Sains Sosial Sosiologi Pengajian Sains Sosial

Melibatkan kajian mendalam bidang tertentu dan biasanya memerlukan penciptaan disertasi doktor sebagai sebahagian daripada kursus yang diperlukan, PhD adalah ijazah lanjutan. Ia boleh menjadi ijazah terakhir yang anda bekerjasama selepas menyelesaikan gelaran sarjana dan sarjana.

Apakah PhD dalam Sains Sosial? Bidang ilmu sosial memberi tumpuan kepada memahami dan bekerja dengan orang. Ijazah ini boleh memberi tumpuan kepada beberapa konsep bertindih dan secara amnya mengambil pendekatan interdisipliner untuk memberikan anda pelbagai kemahiran. Beberapa kursus yang anda dapat lakukan termasuk mempelajari sejarah, undang-undang, geografi dan sosiologi. Anda boleh memberi tumpuan banyak tentang bagaimana pelbagai jenis orang dan budaya berinteraksi, dan bagaimana penyelesaian masalah dapat diuruskan untuk kedua-dua kumpulan dan individu.

Ijazah ini boleh memberi anda kemahiran sosial yang membantu anda untuk menjadi lebih berjaya dalam hubungan peribadi. Kemahiran menyelesaikan masalah boleh digunakan untuk membantu anda mengatasi halangan-halangan dalam hidup anda, dan pengetahuan tentang undang-undang dan kerajaan yang baik dapat membantu anda mengetahui isu dan peristiwa terkini.

Kos boleh menjadi faktor penting untuk dipertimbangkan ketika memikirkan tentang memasuki program ijazah. Membandingkan sekolah dan mempertimbangkan pilihan yang mungkin untuk mengambil kelas dalam talian boleh membantu anda mencari program yang sesuai dengan gaya hidup dan belanjawan anda.

Di antara banyak kerjaya yang boleh didapati untuk seseorang yang mempunyai PhD dalam Sains Sosial, mungkin yang paling mudah adalah menjadi pekerja sosial. Dengan ijazah peringkat tinggi ini, anda juga boleh menjadi profesor atau guru di sebuah sekolah. Beberapa peluang lain untuk pekerjaan boleh menjadi ahli sejarah, antropologi, atau saintis politik. Anda boleh bekerja sebagai penyelidik dan menyumbang kepada banyak bidang yang berkaitan dengan sains sosial.

Memandangkan terdapat banyak institusi yang menawarkan program PhD, ia dapat memberi manfaat kepada anda untuk meneroka pilihan yang berbeza sebelum membuat keputusan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.