Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 10 PhD Program dalam Sains Gunaan 2023

10 PhD Program dalam Sains Gunaan 2023

overview

PhD adalah ijazah tertinggi akademik yang dianugerahkan oleh universiti dan merupakan kemuncak tahun pengajian. Pelajar yang mendaftar dalam program PhD berhasrat untuk memberi tumpuan kepada subjek untuk keuntungan peribadi dan profesional.

Apakah PhD dalam Sains Gunaan? Sains gunaan merujuk kepada pelbagai bidang pengajian termasuk matematik, kejuruteraan, sains komputer dan bidang kesihatan. Sarjana biasanya meneruskan pengajian mereka dalam bidang pilihan mereka setelah mereka menyelesaikan program sarjana, dan mereka belajar dengan profesor dan penasihat yang memiliki kepakaran dan pengalaman di lapangan. Untuk siswazah, pelajar biasanya telah menyelesaikan beberapa keperluan kursus teras, peperiksaan akhir negara dan tesis doktor.

Pelajar yang lulus dengan PhD dalam Sains Gunaan biasanya menunjukkan penguasaan bidang pengajian tertentu, seperti kejuruteraan atau sains komputer. Kepakaran ini boleh menyebabkan kemajuan kerjaya. Mereka juga mungkin belajar kemahiran berfikir kritis dan keupayaan untuk menyelesaikan masalah matematik rumit.

Perbelanjaan untuk program sains yang diterapkan berbeza dari negara ke negara kerana faktor seperti perbelanjaan lapangan, ruang dan papan, rancangan makan dan tuisyen. Calon pelajar harus menghubungi universiti tertentu untuk mengetahui lebih lanjut tentang perbelanjaan keseluruhan.

Setelah dianugerahkan PhD dalam Sains Gunaan, graduan mungkin mencari kerja dalam pelbagai bidang, bergantung pada fokus ijazah mereka. Mereka mungkin mencari kerja di universiti, firma kejuruteraan, syarikat besar dan kecil, entiti kerajaan dan pertubuhan bukan keuntungan. Mereka biasanya diupah sebagai profesor matematik, penganalisis IT, pengaturcara perisian, jurutera, pengurus penjagaan kesihatan dan pengurus projek.

Program untuk sains gunaan ditawarkan di seluruh Eropah, Australia dan Amerika Syarikat, dengan pilihan untuk tempoh setiap program serta pilihan bidang pengajian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

read_more

filters

 • PhD
 • Sains Semula Jadi
 • Sains Gunaan
fields_of_study
 • Sains Semula Jadi (10)
  • back_to_main_category
  locations
  find_more_locations
  degree_type
  duration
  study_pace
  teaching_languages
  teaching_languages
  study_format