Keystone logo

44 PhD Program dalam Sains Semula Jadi Sains Bumi 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Sains Semula Jadi
  • Sains Bumi
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (44)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Sains Semula Jadi Sains Bumi

A PhD atau ijazah kedoktoran boleh menjadi kunci untuk kerjaya yang memuaskan, gaji yang lebih tinggi, dan peluang untuk membuat perbezaan di dunia. Ini ijazah lanjutan boleh diperolehi dalam masa 4-6 tahun, bergantung kepada berapa banyak masa pelajar mampu untuk menumpukan kepada pelajaran mereka, dan ia boleh membantu individu mendapatkan kemahiran kritikal yang menjadikan mereka ahli berharga di tempat kerja.

Apakah yang dimaksudkan dengan PhD dalam Sains Bumi? A doktor falsafah dalam sains bumi adalah program ijazah yang menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang diperlukan untuk menangani peningkatan masalah alam sekitar seperti perubahan iklim, kelestarian alam sekitar dan pengurusan sumber asli. Dalam usaha untuk mendapatkan yang PhD sains bumi, pelajar juga mesti memperoleh kedua-dua ijazah sarjana muda dan ijazah sarjana dalam bidang yang sama, dan mereka mesti menulis disertasi atau tesis yang menunjukkan pembelajaran mereka untuk menamatkan pengajian dengan ijazah doktor mereka.

Individu yang mempunyai ijazah kedoktoran dalam siswazah sains bumi dengan pelbagai pengetahuan mengenai geografi, geologi, geofizik, sains tanah, dan ekologi, dan mereka memasuki tenaga kerja sebagai individu yang dianjurkan dan berpengetahuan yang boleh mencipta penyelesaian inovatif kepada masalah yang dihadapi oleh kami.

Kos memperoleh PhD dalam Sains Bumi berbeza bergantung kepada setiap individu pelajar, negara pengajian, sekolah tertentu, dan panjang program akademik. Pelajar-pelajar yang berminat untuk memperoleh ijazah doktor falsafah mereka digalakkan untuk menyelidik sekolah bakal mereka untuk menerima maklumat terkini mengenai kos tuisyen dan yuran lain yang mungkin.

Graduan doktor falsafah dalam sains bumi bersedia untuk memasuki tenaga kerja dalam dunia penyelidikan, ahli akademik, perundingan, atau kejuruteraan.Pelajar boleh memilih untuk menyertai pasukan penyelidikan, firma perunding alam sekitar, badan-badan kerajaan, atau fakulti akademik di institusi pengajian tinggi.

Anda boleh mula memperoleh ijazah kedoktoran anda hari ini. Cari sahaja program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.