Keystone logo

8 PhD Program dalam Sains Atmosfera 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Sains Semula Jadi
 • Sains Atmosfera
Bidang pengajian
 • Sains Semula Jadi (8)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  PhD Program dalam Sains Atmosfera

  Selepas anda memperoleh gelar sarjana muda atau sarjana, anda boleh mengikuti Doktor Falsafah (PhD). PhD adalah ijazah lanjutan yang secara amnya memerlukan sekurang-kurangnya tiga tahun pengajian dan diselesaikan selepas tesis yang berjaya atau pertahanan disertasi sebelum panel di sekolah pilihan anda.

  Lebih khusus lagi, apakah PhD dalam Sains Atmosfera? Seperti banyak sains, sains atmosfera boleh dipecah menjadi cawangan teoritis dan aplikasinya. Sekiranya anda ingin memberi tumpuan kepada teori, beberapa bidang termasuk dinamik atmosfera, dinamik iklim, konveksi atmosfera dan sempadan planet. Antara sains yang diterapkan adalah meteorologi pencemaran udara, meteorologi mesoscale dan meteorologi radar. Dengan ijazah sarjana, anda boleh melengkapkan ijazah ini dalam masa dua tahun.

  Sesetengah kemahiran yang boleh anda peroleh semasa belajar sains atmosfera termasuk perhatian kepada perincian, penyelesaian masalah komputer dan pemahaman bacaan. Mengetahui butiran dan memahami perkakasan dan perisian komputer boleh membantu anda apabila teknologi tidak berfungsi dengan betul. Pemahaman membaca berguna apabila memahami percetakan baik atau perjanjian kontrak.

  Memandangkan PhD mengambil masa bertahun-tahun untuk disiapkan, adalah bijak untuk membiayai kos anda terlebih dahulu. Kos ini berbeza antara sekolah dan termasuk tuisyen, buku, makanan dan pengangkutan. Sesetengah kos boleh dilindungi dengan persekutuan, biasiswa atau stipend.

  Apabila anda mencari pekerjaan dengan PhD, anda boleh memilih akademik, penyelidikan, industri atau perniagaan. Sekiranya anda ingin meneruskan penyelidikan dalam sains atmosfera, anda boleh mendapatkan pekerjaan di makmal atau universiti. Kerja penyelidikan termasuk ahli klimatologi dan pengarah penyelidikan. Kerja-kerja yang dipohon sering dijumpai, seperti pengarah meteorologi dan pengarah makmal iklim. Ijazah lanjutan juga berguna untuk meningkatkan kedudukan anda di mana anda sedang bekerja.

  Untuk ijazah dalam sains atmosfera, anda mempunyai banyak sekolah untuk dipilih. Kecilkan carian anda dengan memilih fokus program dan sama ada anda memilih pilihan dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.