Keystone logo

12 PhD Program dalam Robotik 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Teknologi
 • Automasi
 • Robotik
Bidang pengajian
 • Pengajian Teknologi (12)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  PhD Program dalam Robotik

  PhD, atau Doktor Falsafah, adalah ijazah lanjutan yang diberikan kepada mereka yang membuat keputusan untuk menguasai pengetahuan mereka dalam bidang pengajian yang sangat khusus. Untuk melengkapkan program ijazah, pelajar mesti terlebih dahulu menyelesaikan tesis.

  Apakah PhD dalam Robotik? Program ini biasanya sangat diteliti dan bertujuan untuk melengkapkan peserta dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk membangunkan amalan kejuruteraan yang mampan dan berkesan. Dalam program sedemikian, pelajar boleh membangunkan pemahaman yang lebih maju mengenai topik kejuruteraan kimia, keperluan industri dan sistem dan proses teknologi. Matlamatnya adalah untuk menghasilkan pemikir kritikal dan inovatif yang boleh memperbaiki teknologi yang sedia ada, membuat yang baru, mengenalpasti isu-isu trend yang tidak jelas di dalam sektor ini, berfikir secara strategik dan membangunkan penyelesaian kreatif untuk menangani isu-isu tersebut.

  Individu yang lulus dari program ini mungkin memiliki kemahiran yang akan menolong mereka baik dalam kehidupan profesional dan peribadi mereka. Sesetengah kemahiran tersebut termasuk pemahaman yang mendalam mengenai kejuruteraan lanjutan, keingintahuan intelektual dan keupayaan berfikir bebas dan kreatif.

  Kos program ini berbeza-beza, dan individu mungkin mengharapkan faktor-faktor seperti lokasi dan tempoh program untuk menjejaskan kos akhir. Pelajar yang berminat perlu membuat penyelidikan sebelum memohon.

  Teknologi adalah industri yang semakin berkembang dan keperluan untuk individu yang mempunyai pendidikan lanjutan di kawasan itu tidak akan pergi dalam masa dekat. Yang berkata, graduan program mungkin mendapati mereka mempunyai banyak peluang kerjaya yang menarik dan mengagumkan di hadapan mereka. Beberapa peluang seperti itu termasuk kerja dengan mesin automasi, pengurusan lalu lintas udara, cybernetics, robotika perubatan dan sistem mekanik kuantum dalam kedudukan seperti juruteknik, jurutera, pengurus QA, pengawal trafik udara, pemaju perisian atau pengurus akaun robot. Perniagaan yang mungkin memerlukan seseorang yang mempunyai ijazah lanjutan dalam robotika boleh mengkhususkan diri dalam bidang automotif, pertanian, elektronik atau pembuatan.

  Di mana pelajar memilih untuk melanjutkan ijazah lanjutannya bergantung kepada lokasi, belanjawan dan jadual. Kursus dalam talian adalah mudah untuk mereka yang bekerja sepenuh masa atau yang mempunyai keluarga. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.