Keystone logo

6 PhD Program dalam Pengajian Reka Bentuk Reka Bentuk 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Reka Bentuk
 • Reka Bentuk
Bidang pengajian
 • Pengajian Reka Bentuk (6)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  PhD Program dalam Pengajian Reka Bentuk Reka Bentuk

  Pelajar yang ingin mengikuti kerjaya dalam bidang akademik harus mempertimbangkan untuk mendapatkan PhD. Ini adalah cara biasa untuk memasuki bidang ini kerana ia mewakili tahap pendidikan yang paling tinggi. Proses memperolehi PhD melibatkan penyelidikan intensif, berinteraksi dengan pakar dalam bidang, dan perkembangan tesis yang luas.

  Apakah PhD dalam Rekabentuk? Bidang pengajian ini menggabungkan kreativiti dengan kemahiran praktikal untuk membentuk satu program gelar serba boleh. Bidang khusus yang anda pelajari akan bergantung kepada bidang dan disiplin mana yang berkaitan dengan matlamat peribadi anda. Ada kemungkinan untuk mempelajari segala sesuatu dari lukisan atau pencahayaan kepada reka bentuk animasi atau grafik. Program reka bentuk biasanya dipisahkan ke dalam kategori kreatif dan pemasaran. Terlepas dari apa yang anda pilih untuk belajar, kemungkinan besar anda akan mempelajari sejarah seni dan estetika.

  Bidang reka bentuk terpakai untuk hampir mana-mana disiplin, yang menyediakan pelajar yang mempelajari banyak manfaat. Semasa pengajian mereka, mereka biasanya mengembangkan kemahiran organisasi yang kuat, menguasai prinsip reka bentuk tertentu, dan kebolehan pengurusan.

  Sebelum mendaftarkan diri dalam program PhD, lebih baik untuk meneliti sejauh mana kosnya. Setiap pemboleh ubah dari negara anda ke sekolah yang anda pilih akan menentukan tuisyen. Ingatlah bahawa program PhD cenderung memerlukan sekurang-kurangnya dua tahun, dengan tiga atau empat lebih umum.

  PhD dalam Reka Bentuk membolehkan graduan mengejar kerjaya dalam bidang akademik. Ini bermakna beberapa kerjaya yang paling biasa adalah profesor dan penyelidik kolej. Walaupun benar bahawa kebanyakan pelajar yang memperolehi PhD melakukannya secara khusus untuk menjadi salah satu daripada jenis profesional ini, ia juga mungkin untuk memegang lebih banyak kedudukan tradisional, seperti pengurus reka bentuk, perunding pemasaran, pereka dalaman, atau yang lain. Ia juga mungkin untuk bekerja secara bebas dalam mana-mana disiplin kreatif yang anda suka. Di samping itu, ramai profesional memegang kerjaya pengajaran dan reka bentuk secara bersamaan.

  Untuk memulakan, mula meneliti jenis program yang memenuhi keperluan anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.