Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 16 PhD Program dalam Undg-undg 2023

16 PhD Program dalam Undg-undg 2023

Gambaran keseluruhan

PhD sering merupakan ijazah tertinggi yang dianugerahkan oleh institusi pendidikan. Ia mungkin mengambil masa lima hingga lapan tahun untuk diselesaikan, bergantung kepada topik disertasi.

Apakah PhD dalam Undang-undang? Doktor doktor boleh membekalkan pelajar dengan pengetahuan undang-undang kerana ia berkaitan dengan dasar kerajaan, kaedah penyelidikan, statistik dan ekonomi. Individu mungkin menyesuaikan kajian kedoktoran mereka untuk menumpukan perhatian kepada salah satu daripada banyak bidang, dari kerja kerajaan dan sosial kepada isu perundangan dan pengawalseliaan mengenai pasaran antarabangsa dan pengurusan perniagaan. Program PhD individu boleh dibangunkan dengan penasihat akademik untuk memastikan pelajar memperoleh pengetahuan dan wawasan yang diperlukan untuk mencapai matlamat mereka.

Kemahiran yang dimiliki oleh graduan PhD dengan fokus undang-undang boleh termasuk memahami dan mengekalkan sejumlah besar maklumat, yang boleh digunakan dalam mengajar atau membuat prosedur terperinci. Kemahiran interpersonal dan kepimpinan yang dibangunkan semasa program mereka boleh dipindahkan ke pekerjaan mereka, yang membolehkan kemajuan profesional.

Yuran pendaftaran dan pendaftaran sering berbeza dari satu institusi akademik yang lain. Panjang program dan intensiti kelas yang diperlukan untuk PhD adalah antara faktor penyumbang untuk kos. Individu harus menyelidik sekolah dan program yang prospektif untuk memastikan mereka dapat memenuhi keperluan kewangan yang diperlukan.

PhD dalam Undang-undang boleh membawa kepada kerjaya mengajar di universiti berkualiti tinggi dan dalam penyelidikan undang-undang. Sebagai calon kedoktoran yang berjaya, profesion ganjaran boleh termasuk menjadi pengawal undang-undang atau hak harta intelektual. Kerjaya sebagai ejen paten yang disahkan boleh menjadi niche yang unik dengan potensi besar. Pekerjaan non-tradisional untuk ijazah undang-undang yang menjadi semakin kompetitif termasuk pengantara, ahli politik dan usahawan. Penasihat jabatan kerajaan dan penyelidik tentera adalah laluan kerjaya alternatif yang juga menjadi lebih biasa.

Institusi yang diiktiraf di seluruh dunia menawarkan ijazah undang-undang doktor. Kelas dalam talian memberi fleksibiliti untuk profesional dan pelajar yang bekerja di kawasan luar bandar. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undg-undg
  • Undg-undg
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (16)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian