Keystone logo

1 PhD Program dalam Pengajian Ekonomi Perbankan 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Ekonomi
 • Perbankan
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular locations

  PhD Program dalam Pengajian Ekonomi Perbankan

  Doktor Falsafah merupakan salah satu penghargaan akademik tertinggi yang ditawarkan di kebanyakan universiti. Kebanyakan program kedoktoran menghendaki pelajar menyelesaikan gelar sarjana sebelum pendaftaran. Ijazah Doktor Falsafah boleh didapati dalam tiga tahun pengajian sepenuh masa.

  Apakah PhD dalam Perbankan? Ia adalah program akademik peringkat tinggi yang memberi tumpuan kepada proses dan prosedur yang berkaitan dengan perbankan. Kursus boleh memberi tumpuan kepada kewangan, ekonomi, perkhidmatan pelanggan dan prinsip-prinsip lain yang diperlukan untuk perbankan yang berjaya. Kursus yang tepat yang diambil dalam jenis pendidikan ini boleh menjadi pengajian tinggi dalam sistem wang dan perbankan, perbankan dan kewangan, prinsip perbankan, sejarah perbankan dunia, prinsip dan konsep untuk perbankan korporat, dan undang-undang perbankan. Sesetengah universiti boleh menawarkan kursus yang disertakan dengan penyelidikan, kuliah, perbincangan dan disertasi.

  Mengambil pandangan peringkat tinggi di perbankan boleh membantu pelajar bersiap untuk kerjaya akademik atau profesional. Kemahiran yang diperoleh melalui pendidikan ini, seperti kemahiran kuantitatif, komunikasi dan kepimpinan, dapat menjadikan graduan lebih banyak pemohon berdaya saing dan pengguna yang lebih bijak.

  Tidak ada kos sejagat untuk program PhD. Selalunya, tuisyen bergantung kepada sekolah, lokasinya, program dan tempohnya. Jika pemohon mahu mendapatkan anggaran, mereka boleh meminta universiti secara langsung.

  Pelajar yang belajar perbankan di peringkat doktor sering bersedia untuk mengambil peranan kepimpinan dalam industri. Sesetengah graduan boleh menggunakan pendidikan ini untuk menjadi profesor, broker saham, pengurus perhubungan pelanggan, eksekutif perbankan korporat, penganalisis kewangan, pengurus kawalan kredit, penyelidik perbankan, ahli statistik dan eksekutif penjagaan pelanggan. Jawatan pendidikan dan pekerjaan ulama yang terdahulu mungkin memainkan peranan besar dalam kerjaya yang mereka dapat meneruskan setelah tamat pengajian.

  Program doktor ditawarkan dalam talian dan di kampus di universiti di seluruh dunia. Jika anda sudah bersedia untuk mempelajari lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat pengambilan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.